Boekenpraat: Ik beken (Jo Spain)

Het verhaal

Julie McNamara kijkt toe hoe haar man Harry wordt aangevallen. Het lijkt erop dat hij dood op de grond blijft liggen. Ze zijn in hun eigen huis en ineens is daar die indringer, die op haar man inslaat. Gek genoeg doet de indringer Julie zelf niets. Julie heeft de man nooit eerder gezien. Wie is hij?

De indringer meldt zich op het politiebureau en biecht op wat hij heeft gedaan. Hij neemt alle schuld op zich voor wat er die avond bij de familie McNamara thuis is gebeurd. Hij was degene die naar binnen kwam en die met grof geweld insloeg op Harry McNamara.

Dat lijkt een simpele zaak. De dader heeft zich gemeld, dus het is een kwestie van wachten op veroordeling en de zaak is gesloten. En toch knaagt er twijfel. Julie McNamara gedraagt zich vreemd. Ze is onrustig en lijkt op haar hoede. Is ze bang voor de dader? Of is zij misschien medeverantwoordelijk voor wat er die avond gebeurde en neemt de indringer alle schuld op zich? Maar waarom zou hij dat doen? Zo simpel als de zaak in eerste instantie lijkt, blijkt het absoluut niet te zijn.

Mijn mening

Spanning en verrassing van het begin tot het eind
“De eerste fontein van bloed die tegen het tv-scherm spettert, het bloed van mijn man.” Dat is de allereerste zin van ‘Ik beken’ en vanaf die allereerste zin zat ik in het boek. De spanning wordt heel snel opgebouwd en je voelt al vanaf het begin dat er allerlei geheimen lijken te zijn.

Om en om zijn Julie McNamara en de indringer aan het woord, af en toe afgewisseld door een hoofdstuk over de rechercheurs in de beschrijvende vorm. Hoewel de dader zich snel meldt, blijft het motief lang verborgen. Tot op het allerlaatst zijn er verrassende, spannende wendingen in het verhaal, bij alle personages. Het begin komt misschien wat gruwelijk over, maar het boek is absoluut geen horror. ‘Ik beken’ is een spannende thriller, waarin je op zoek gaat naar antwoorden en motieven. Het feit dat de dader vanaf het begin bekend is, geeft het boek een andere insteek dan de meeste thrillers. Verrassend en verfrissend.

Vanaf het begin werd ik gegrepen en nadat ik twee avonden te lang door bleef lezen, besloot ik dat het boek op de derde dag uit moest. Een echte pageturner, waar ik niet te veel over durf te zeggen, omdat ik niets van het verhaal weg wil geven.

Conclusie
‘Ik beken’ van Jo Spain is een thriller die van het begin tot het eind vol zit met spanning en verrassende wendingen. Een pageturner waarin je als lezer op zoek gaat naar antwoorden en motieven. Absolute aanrader voor thrillerliefhebbers!
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Meer informatie over Ik beken

Dit boek ook lezen?
Koop ‘Ik beken’ bij bol.com.

Boekgegevens
Titel: Ik beken
Auteur:
Jo Spain
Vertaald door Jan Smit
Uitgeverij:
De Fontein
Genre:
Thriller
Pagina’s:
335

Deze blog bevat een affiliate link. Als je via deze link iets koopt, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Uiteraard betaal je daar zelf niets extra voor.

6 gedachten over “Boekenpraat: Ik beken (Jo Spain)

  1. O, wat leuk! Jij tipte mij Jo Spain, dus ik dacht: die heb je vast al gelezen. Maar zeker doen.

   Like

   1. Ik heb wel Iets te verbergen gelezen, en Zes duistere redenen is naar mij onderweg, maar van deze was het bestaan mij nog niet bekend. Even op jacht in de bieb!

    Like

   2. Zes duistere redenen heb ik net uit. Maar als je moet kiezen: neem dan deze. Zes duistere redenen viel me na deze wat tegen.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.