Dromen over mijn droomhuis

Van kijken komt kopen, zeggen ze. Wat dat betreft is het wel echt een wonder dat ik nog steeds niet in mijn droomhuis woon. Ik heb namelijk een behoorlijk innige relatie met Funda. Ik kijk vrijwel dagelijks of mijn droomhuis te koop is. Dat is het hoor. Ik kan het alleen niet betalen. Het blijft dus bij kijken, kijken niet kopen. Maar dromen mag altijd, dus droom je vandaag even met me mee?

In mijn droomhuis…

… is er veel licht in de woonkamer, want licht heeft een positieve invloed op mijn stemming. Een woonkamer met alleen ramen op het noorden (zoals ik nu heb) is dus in mijn droomhuis geen optie.
… staat er een ligbad. En als het er nog niet is, moet het er in ieder geval in gezet kunnen worden. Want oh, wat is een bad ontspannend. Zo heerlijk! Ik mis het in mijn huidige huis heel erg.
… zijn er minstens twee slaapkamers, zodat ik er één kan inrichten als slaapkamer en één als hobby- en boekenkamer.
is er in de keuken (plaats voor) een vaatwasser. Want nee, ik ga niet zelf afwassen. In de negen jaar dat ik in mijn huidige huis woon, heb ik af en toe een pan afgewassen, maar ik weiger iets anders af te wassen. Vaatwasser vol na een verjaardag? Prima, dan blijft de rest op het aanrecht staan tot de volgende dag en draait de vaatwasser nog een keer.
… is er een praktische tuin rondom het huis, waar ik heerlijk afgeschermd buiten kan zitten om te lezen, te eten en eigenlijk gewoon te leven in de zomer.
… is de isolatie dusdanig op orde dat ik geen last heb van de buren. Dat zorgt er dan trouwens ook gelijk voor dat ik weer heerlijk gitaar kan spelen, zonder angst dat de buren dat kunnen horen.
… zet ik de meubels uit mijn huidige woning weer neer. Gewoon omdat ik er nog steeds heel blij mee ben. Het witte hout geeft me een strandgevoel. Heerlijk!
… hoeft geen magnetron te zijn. Als die er wel is, maakt dat niet uit, maar ik weet niet of ik ‘m zou gebruiken. Ik leef al negen jaar zonder magnetron en heb hem nooit gemist. Ik warm eten op in een koekenpan. Persoonlijk vind ik dat veel lekkerder. Het wordt wat krokanter en dat vind ik veel beter dan de ‘slappe hap’ die vaak uit de magnetron komt.
… kan ik genieten van een rustige omgeving. Mijn droomhuis staat in een klein dorpje of het liefst ergens buiten de bebouwde kom, met het zicht op weilanden en koeien. Dan hoor ik die koeien loeien en vogels fluiten en kikkers kwaken en waan ik me in de polder.
… hoeft er niet extreem veel ruimte te zijn. Weet je wat het is? Een groot huis moet je ook schoonmaken. Nee hoor, doe mij dan maar wat kleiner. Mijn huidige woning kan ik binnen een uur helemaal schoonmaken. Top!
… woon ik op maximaal een uur afstand van mijn familie. Want je hoeft de deur niet plat te lopen bij elkaar, maar een beetje in de buurt is toch wel heel erg fijn.
… gaat rood ongetwijfeld weer een rol spelen. Nu heb ik een rode muur in de slaapkamer. In de keuken heb ik rode apparaten. Stiekem zou een rode keuken in mijn droomhuis wel heel erg gaaf zijn.

Dit zijn mijn belangrijkste dromen als het gaat om een nieuw huis. De rustige omgeving, het licht, het bad en de extra slaapkamer zijn wel echt voorwaarden. Ik zou nooit in de stad kunnen wonen, omdat ik overprikkeld zou raken. Licht heb ik nodig in de strijd tegen de jaarlijkse winterdip en de extra slaapkamer en een bad zijn misschien (overbodige) luxe, maar ik wil echt niet meer zonder. De rest is vooral een droom en dromen mag. Ik weet dat het (financieel) onmogelijk is om al deze dromen te realiseren, maar juist daarom droom ik gewoon af en toe even. Dat geeft me dan gelijk mooi de tijd om nog even te sparen;).

Op de foto zie je een schilderijtje dat ik als kind borduurde. Het hangt bij mij thuis in de gang. De sfeer komt best in de buurt van mijn droomplek;). Het lijstje vind ik overigens ook geweldig en is een creatie van mijn vader. Ik deed er zelf een laagje Beits over, tot we allebei tevreden waren over de kleur.

26 gedachten over “Dromen over mijn droomhuis

 1. Dromen mag uiteraard! Keeps us going he 🙂 Ik ben ook wel zo’n vaatwasser-fan.. Gebeurt hier ook wel eens dat de vaatwasser opstaat en het aanrecht nog vol staat, klaar voor de volgende ronde!

  Veel lichtinval is trouwens een groot pluspunt idd! Dzt was voor ons ook een voorwaarde in de zoektocht naar een nieuw huis 🙂

  Like

  1. Mijn huis kocht ik als nieuwbouw, dus ik kocht het ‘van tekening’. Ik had me niet gerealiseerd dat die lichtinval zo belangrijk voor me zou zijn, maar bij een eventueel volgend huis wordt dat echt één van de grootste voorwaarden. Ik merk het als ik bij anderen kom ook. Ik denk altijd als eerst in doorzonwoningen: o, wat is het hier heerlijk licht!

   Like

 2. Wat een leuk borduurwerkje! Inclusief de lijst eromheen. De hoeveelheid licht in huis maakt inderdaad een gigantisch verschil. In mijn droomhuis hoeft niet per se een bad te staan, en een tuin rondom hoeft ook niet, maar wel minstens een groot balkon, of een dakterras, dat lijkt me helemaal leuk.
  Jaren geleden stond er in het centrum van Breda een historisch pand te koop, in het mooiste straatje van de stad, voor 175.000 euro. Een vreselijke bouwval – en een eerdere poging om het op te knappen was halverwege gestaakt – maar ik was op slag verliefd. Hoge plafonds, houten balken, rare hoekjes, op elke verdieping een balkonnetje… Op dat moment had ik het kunnen kopen, maar om het bewoonbaar te maken zou ik nog veel meer geld nodig hebben, en dát ging te ver. 😉 Een tijdje geleden stond het pand weer te koop, voor bijna een half miljoen. En ze hebben het niet eens héél mooi opgeknapt. Ik kan daar nog steeds verdrietig om worden, dat ze “mijn” droomhuis niet alleen onbetaalbaar gemaakt hebben, maar dat ze het ook nog eens niet de liefde gegeven hebben die ik er (in mijn dromen) in had gestopt.

  Like

  1. Ah, nee! Jouw droomhuis gewoon veranderd in niet meer jouw droomhuis én onbetaalbaar. Ik snap best dat je dan baalt.

   Like

 3. Dromen mag en wie weet vind je eens iets wat in de buurt komt. Zo extreem zijn je wensen ook weer niet. Misschien moet je in een regio zoeken waar de prijzen lager zijn. Want 1 uur, met de auto, is best een redelijke afstand. Waarschijnljk kun je meer kopen als je denkt, want je hebt al een woning om te verkopen. Weet je wat die opbrengt? Succes!

  Like

  1. Op dit moment zijn de prijzen overal heel duur. Mijn huidige appartement heb ik drie jaar geleden laten taxeren (en ik heb toen ook een gesprek gehad bij de bank over de mogelijkheden voor een ander huis). Taxatie leverde een flinke restschuld op. Kan niet kloppen, want inmiddels zijn er al heel wat appartementen verkocht hier uit het complex en allemaal met een zéér forse overwaarde. Ik zou dus een volgende keer een andere makelaar vragen. Helaas vind ik de situatie nu te onstabiel. Ik had een riant inkomen, maar inmiddels doe ik het met een uitkering, dus ik blijf hier toch nog maar even zitten. Maar dromen mag altijd;).

   Like

 4. Haha, ik kwam laatst ook ons droomhuis tegen op Immoweb maar helaas ook niet te betalen :p En we zijn nu ook niet echt op zoek naar een nieuw huis, maar het deed toch wel een klein beetje pijn.
  Lichtinval vind ik ook super belangrijk. Het allerbelangrijkste denk ik. Bij ons valt het soms een beetje tegen overdag omdat onze grootste ramen aan de straatzijde zitten en daar alleen ’s avonds de zon op zit. Maar we gaan binnen een paar jaar verbouwen en dan komt de leefruimte aan de tuinkant, uiteraard met grote ramen 🙂 Oja en een vaatwasser, dat was een van de eerste dingen die we gekocht hebben toen we vier jaar geleden ons huis kochten :p

  Like

 5. Je droomhuis lijkt aardig op die van mij 🙂 En leuk om te horen dat ik niet de enige ben die niet zo van magnetronhappen houd…. Ik heb een magentron gehad, met ovenfunctie, dus hij werd wel gebruikt, maar het opwarmen in de magnetron had ik na één maaltijd wel bekeken..

  Like

 6. Hmm, volgens mij woon ik grotendeels in jouw droomhuis… Bad, extra slaapkamer, ruimte voor vaatwasser (al wil de woningbouw liever niet dat we die neerzetten/aansluiten) en veel licht. En ik woon weliswaar in de stad, maar ik sta binnen tien minuten fietsen in een soort van polder, of in het bos, en het park loopt zo ongeveer om de wijk heen. Dus…

  Idee: kun je niet zo’n opvouwbaar bad in je huis zetten? Die zijn niet extreem duur, en dan heb je toch een bad! Een vriendin van mij heeft die ook in haar mini-woonkamertje weten te proppen, dus dat past vast wel.

  Like

  1. Zo’n bad heb ik al eens naar gekeken. Ik wil ‘m alleen dan in de badkamer hebben en ik ken mezelf: ik ga dat ding niet steeds opruimen, dus dan wordt het daar wel erg propvol en rommelig;). Heb ‘m dus maar (nog) niet gekocht.

   Like

 7. Voor zover er ruimte voor is dus gaan sparen, de huidige huizenmarkt is zó overspannen dat op enig moment de boel ontploft. De bomen groeien nu tot aan de hemel in hypotheekland maar als dat omslaat kelderen de prijzen. Met een dan al flink opgespaarde aanbetaling moet het dan wel lukken je droomhuis te benaderen.

  Like

   1. Maar dan kan nooit zo blijven dus sla je slag over een jaar of 10, zodra de rente weer omhoog gaat komen er héél veel mensen in de problemen.

    Geliked door 1 persoon

   2. Oja, dat is ook nog een leuk ding. Mijn rente stond voor tien jaar vast (op vijf komma nogwat). Aan het einde van dit jaar zijn die tien jaar voorbij en gaat mijn rente omlaag. Kan ik weer meer sparen, want dat scheelt in de maandlasten;).

    Like

   3. O gaat zeker veel schelen, lekker vast zetten voor de rest van de looptijd want lager dan nu kan hij niet worden en dus alleen maar omhoog gaan.

    Like

 8. Funda is dromen.
  Staatsloterij ook.
  Allebei mag.
  Wij kunnen echt alleen maar dromen, of we moeten de staats winnen 🙂

  Like

  1. Bij mij zal er ook een loterij voorbij moeten komen hoor. Laat ik nou in geen enkele loterij deelnemer zijn…. Zijn we snel klaar.

   Like

 9. Wij dromen ook vaak over ons droomhuis… mochten we de lotto winnen dan zouden we van ons huidige huis toch deels ons droomhuis kunnen maken 😉

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.