Boekenpraat: Leugenaar (Sarah Naughton)

Het verhaal

Sinds Jody haar perfecte buurman Abe heeft ontmoet, heeft ze haar medicijnen niet meer nodig. Hij is letterlijk en figuurlijk de man die haar leven heeft gered.
Maar dan valt Abe vanaf grote hoogte naar beneden en komt hij zwaargewond in het ziekenhuis terecht. Jody zou het liefst dag en nacht bij hem zijn, maar dat kan niet.

In het ziekenhuis maakt Jody kennis met Mags, de zus van Abe. Mags lijkt Jody nogal te wantrouwen. Was de val van Abe wel een ongeluk of had Jody er iets mee te maken? Jody voelt het wantrouwen, maar houdt vol dat zij er niets mee te maken had. Mags blijft achterdochtig en probeert te achterhalen wat er op de avond van de val precies gebeurd is. Was het echt een ongeluk, was het een poging tot zelfmoord of was er toch iets anders aan de hand?

Mijn mening

Wie houdt mij hier voor de gek?
Door de titel van het boek is al vóór de eerste zin duidelijk dat er iemand in dit boek een enorme leugenaar moet zijn. De ondertitel luidt: ‘Niemand gelooft leugenaars. Ook niet als ze de waarheid spreken…’
Dat zorgde ervoor dat ik vanaf het begin achterdochtig was. Om de beurt komen Jody en Mags aan het woord en bij allebei de vrouwen voelde ik achterdocht.

Sarah Naughton heeft het boek op zo’n manier opgebouwd dat ik me steeds afvroeg wie de leugenaar was. Ik zag in beide vrouwen namelijk wel leugenaars, maar om wie ging het? Uiteindelijk wordt pas heel laat duidelijk wat er precies aan de hand is en om welke leugens het gaat. Tot die tijd wordt er steeds een tipje van de sluier opgelicht. Dat houdt het boek spannend en heel boeiend. Ik wilde weten: wie probeert mij hier iets op de mouw te spelden?

Jeugdtrauma’s
In het boek zijn flashbacks verwerkt naar de jeugd van één van de vrouwen. Op die manier realiseer je je dat het hier gaat om een beschadigde vrouw, maar ook de flashbacks zijn op zo’n manier geschreven dat er wél steeds wat meer informatie komt, maar dat er tóch nog voldoende vragen overblijven om het spannend te houden tot het allerlaatst.

Eén hoofdstuk te lang
Tot op één van de laatste pagina’s was ik van plan dit boek te beoordelen met vijf sterren. Ik vond het fantastisch, omdat ik constant aan beide hoofdpersonen twijfelde en de waarheid wilde weten en het waarom van de leugens. Toen ik dacht dat het boek uit was, volgde er nog één allerlaatste hoofdstuk. Ik vond dat hoofdstuk een tegenvaller. Het liet me achter met het gevoel dat dit boek net één hoofdstuk te lang was.

Conclusie
‘Leugenaar’ van Sarah Naughton is een thriller over twee vrouwen die op willen komen voor Abe. De ene vrouw is zijn buurvrouw en geliefde en de andere vrouw is zijn zus. De zus is advocaat en heeft haar vraagtekens bij de oorzaak van het ‘ongeluk’ van Abe. Ze doet er alles aan om antwoorden te vinden, maar iemand liegt. Is zij het zelf? Is het iemand anders? De thriller is goed opgebouwd en blijft daardoor spannend tot het voorlaatste hoofdstuk. Twee intrigerende vrouwen die je als lezer constant de vraag laten stellen: wie houdt me voor de gek?
⭐️⭐️⭐️⭐️

Meer informatie over Leugenaar

Dit boek ook lezen?
Koop ‘Leugenaar’ bij bol.com.

Boekgegevens
Titel: Leugenaar
Auteur:
Sarah Naughton
Vertaald door Els Franci-Ekeler
Uitgeverij:
Boekerij
Genre:
Thriller
Pagina’s:
382

Deze blog bevat een affiliate link. Als je via deze link iets koopt, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Uiteraard betaal je daar zelf niets extra voor.

2 gedachten over “Boekenpraat: Leugenaar (Sarah Naughton)

Reacties zijn gesloten.