Fotodagboek juni 2021

Het leek me leuk om dit jaar weer mee te doen aan een challenge en schreef dat zelfs op als één van de dingen die ik in 2021 wilde doen. Ik wilde graag iets met foto’s of iets creatiefs. Nadat ik diverse keren het web afspeurde, vond ik niet wat ik zocht. En ja, wat doe je als je niet kunt vinden wat je zoekt? Precies, dan daag je gewoon jezelf uit. Ik bedacht dat ik in juni elke dag een foto wilde maken en dat ik daarmee mijn dagelijks leven in beeld wilde brengen. Dat lukte. Elke dag een fotootje en ik denk dat het een prima beeld geeft van hoe mijn maand was*. Kijk je mee? Voor hen die dat willen, is er ook nog wat uitleg in tekst.

1. Ik zat er al maanden tegenaan te hikken, maar ein-de-lijk zijn de ramen gezeemd. En ja, dat ben ik ja, daar in beeld. Overigens hebben de vogels alweer dankbaar gebruik gemaakt van hun schone wc.
2. Fotoalbum van mei maken. Ik houd het graag lekker bij.
3. Zo’n fijne leesstapel! Mijn opdracht deze maand was ‘rust’ en zo’n leesstapel helpt dan.
4. Een verjaardag zonder kaartje kan tegenwoordig echt niet meer;).
5. Kleurmiddag, want ja…heel veel kleurplaten.
6. In één zondag las ik ‘De engelen van Elisabeth’. Wat een prachtig boek. Mijn recensie staat al online.

7. Dit is toch wel ultiem zomergevoel: de was buiten laten drogen.
8. Tja, je ziet het niet, maar die band is plat. Helemaal plat…
9. On the road again. Huh, is die fiets ineens van kleur veranderd? Nee hoor. Binnenkort lees je er een blog over.
10. Nog steeds helemaal verliefd op mijn rode schoenen. Ehm, ja, ik fiets altijd met andere schoenen, vandaar dat leuke witte randje:).
11. Skeeleren! Ik moest hier van mijn zusje iets bij vermelden over op eigen risico, pijnlijke pols, dat soort dingen. Heb ik zelf geen last van hoor, trouwens, maar ik heb mijn plicht gedaan: je bent gewaarschuwd.
12. Wekelijkse schoonmaak.

13. Zondag: online kerkdienst met een kleurplaat achter de laptop.
14. Lezen mét ‘snack’. Lolly’s zijn ideaal voor mij. Ik heb namelijk geen rem en een lolly gaat lang mee, dus dan heb ik er ‘minder nodig’.
15. Wekelijkse rotklus: pillendoos vullen.
16. Sinds kort heb ik weer bloemen in m’n ‘tuintje’ (blog coming soon). Geeft me ook wel weer een nieuwe taak: heen en weer met m’n roze gieter tussen de kraan en de bloemen.
17. Bloggerdeblog! De inspiratie blijft maar komen. Blogs tikken en inplannen.
18. Voor het eerst sinds augustus weer naar een verjaardag. Mijn outfit wist in ieder geval nog hoe het werkte.

19. Het is pas écht zaterdag als m’n wasmachine snort.
20. Weekendmissie: boek lezen. Ik kwam niet eens op de helft, maar ach ja…
21. Maandag boodschappendag.
22. Therapie hoort ook bij een inkijkje in mijn leven.
23. Minimaal één keer per week fiets ik naar de bieb.
24. Boekenblogs klaarzetten. Als ik een boek uit heb, hoef ik alleen ‘het verhaal’ en ‘mijn mening’ nog maar te typen. De rest staat al klaar. Leuk klusje vind ik dat, om de foto’s te maken en de blogs vast voor een deel klaar te zetten.

25. Helaas hoort ‘bed verschonen’ ook in foto’s van het alledaagse leven. Ik heb nogal last van nachtzweten en word letterlijk wakker in een nat bed en een natte pyjama. Ik verschoon dus vrijwel dagelijks mijn bed en dat is STOM.
26. Dag mondkapjes! Ik hoop tot nooit meer, maar ik vrees tot in het najaar.
27. Preekaantekeningen.
28. Middagdutjestijd. Eerst nog even een stukje lezen in de VN thriller- en detectivegids.
29. Ochtendritueel: vaatwasser uitruimen. Ik zet ‘m altijd pas aan als ik naar bed ga, want ik vind alles ‘herrie’ en dus ook mijn vaatwasser. Als ik slaap, hoor ik ‘m niet. ’s Morgens voor het ontbijt ruim ik ‘m weer uit.
30. Favoriete ontbijt: kwark, muesli en banaan. Banaan moet zijn plekje als favoriet trouwens wel delen met blauwe bessen.

*Wat je alleen niet ziet, zijn foto’s waarop ik met familie sta. Ik besloot namelijk dat ik het leuk vond om dit overzichtje ook op mijn blog te delen en bij alles wat met Hoofdtaal te maken heeft, houd ik familie buiten beeld.

14 gedachten over “Fotodagboek juni 2021

 1. Leuk ! Die sneakpeek van de preekaantekeningen maakt trouwens wel nieuwsgierig… zowel naar de rest van de aantekeningen als e preek zelf…

  Geliked door 1 persoon

 2. Hartstikke leuk zo’n inkijkje in je leven. Van dat aantal pillen schrik ik wel, vooral omdst ik zelf zo min mogelijk slik. En verder leuke dingen zoals een mooie jurk voor een gezellige dag. Na alle zware blogberichte van de afgelopen tijd geeft dit weer hoop! Geniet van de zomer! Ook als hij wat lauw is.

  Like

  1. Hm, en dit is nog niet alles, qua pillen. Ik slik er zeven per dag. Maar daarvan zijn er maar twee voor m’n hoofd (en dat zijn twee dezelfde, want dosering is anders te laag), dus ik vind het eigenlijk nog meevallen… En de rest is allemaal vrij onschuldig, vind ik.

   Like

 3. Leuk zo’n fotodagboek, ik had ook zoiets voor deze maand in gedachten…leuk gedaan zo met collages!

  Geliked door 1 persoon

 4. Nog leuke tips uit de VN Thrillergids gehaald? 😉 En wat betreft de boeken… Ik voorzie een enorme stapel recensies!

  Like

  1. Nou, ehm, ik ben nog niet verder gekomen dan de winnende thriller van dit jaar. Iets met slaap die altijd wint én die stapel boeken die op tijd terug moet naar de bieb.

   Like

 5. Erg leuk idee, en leuk uitgevoerd ook. Bij je pilledoosjes klaarzetten denk ik met weemoed terug aan vroeger, Toen pilletjes nog gewoon in een doosje op potje zaten en je niets met doordrukstrips te maken had.

  Geliked door 1 persoon

 6. Leuke challenge en leuk fotodagboek! Ik heb ook wel eens zo’n challenge gedaan met elke dag een foto maken, maar nooit bedacht om er zo’n leuk fotodagboek van te maken (was ook nog voor ik mijn website had).

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.