Boekenpraat: Dicht bij huis (Cara Hunter)

Het verhaal

Dit is zo’n boek waarbij ik bang ben iets van het geweldige verhaal prijs te geven en dus kies ik ervoor om hier de tekst weer te geven die op de achterkant van het boek staat:

Ze weten wie het gedaan heeft. Misschien niet bewust. Misschien nog niet. Maar ze weten het.

Afgelopen nacht is de achtjarige Daisy Mason verdwenen van een familiefeest. Inspecteur Adam Fawley, die op de zaak wordt gezet, houdt alle opties open, maar hij weet dat de dader negen van de tien keer dicht bij huis gezocht moet worden. Daisy’s familie gedraagt zich inderdaad nogal opvallend – haar moeder doet er alles aan om de schijn op te houden en haar vader blijft koel en afstandelijk tijdens de verhoren. En Daisy’s teruggetrokken broertje laat helemaal niks los.
Fawley probeert het meisje uit alle macht te vinden, maar ze lijkt te zijn verdwenen zonder een spoor achter te laten. Niemand weet wat er is gebeurd, niemand heeft iets gezien – beweren ze. Maar iedereen heeft een mening en iedereen, zo lijkt het, draagt een geheim met zich mee. Dat moet betekenen dat iemand liegt… En dat de tijd begint te dringen voor Daisy.

Mijn mening

Spannend, verrassend en geweldig opgebouwd
Dit verhaal heeft me compleet in zijn greep gehouden en dat zorgde ervoor dat ik het boek in één dag las. Doordat er vanuit veel perspectieven een kijk op de zaak wordt gegeven, krijg je als lezer een heleboel inzichten, maar Cara Hunter laat ook voldoende ‘open eindjes’ liggen, waardoor je je af blijft vragen wat er gebeurd kan zijn met de verdwenen Daisy.

Het verhaal geeft een gevoel van haast, omdat Daisy vermist wordt en er -zolang er geen lichaam gevonden is- hoop bestaat dat ze nog leeft en dus snel gevonden moet worden. Deze spanning, samen met de verschillende perspectieven, zorgde ervoor dat ik zo snel mogelijk verder wilde lezen en het boek niet weg kon leggen.
Ik verwachtte met alle brokjes informatie die Cara Hunter in het verhaal weggaf op een gegeven moment op het juiste spoor te zitten om de zaak op te lossen en toch bleef het verhaal verrassend tot op het einde.

Originele opbouw van het verhaal
Het boek is op een originele manier opgebouwd. Verhalende gedeelten worden afgewisseld met verslagen van politieverhoren, nieuwsberichten en Tweets. Die opbouw geeft het verhaal een enorme vaart en zorgt voor mooie, interessante, spannende, verrassende invalshoeken.

Conclusie
De thriller/detective ‘Dicht bij huis’ van Cara Hunter gaat over de vermissing van een jong meisje. In het verhaal wordt vanuit verschillende invalshoeken de zoektocht beschreven, in korte hoofdstukken. De opbouw geeft het verhaal een enorme vaart en de spanning zorgt ervoor dat het boek een echte pageturner is.
Meer dan dat durf ik niet over dit verhaal te zeggen, want ik ben bang iets van het verhaal weg te geven en daarmee een ander mijn geweldige leeservaring te onthouden.
Zelf lezen dus, dit boek!
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Meer informatie over Dicht bij huis

Dit boek ook lezen?
Koop ‘Dicht bij huis’ bij bol.com.

Boekgegevens
Titel: Dicht bij huis
Auteur:
Cara Hunter
Vertaald door Ireen Niessen
Uitgeverij:
Prometheus
Genre:
Thriller/detective
Pagina’s:
333

Deze blog bevat een affiliate link. Als je via deze link iets koopt, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Uiteraard betaal je daar zelf niets extra voor.

10 gedachten over “Boekenpraat: Dicht bij huis (Cara Hunter)

 1. Gevaarlijk boek voor mij, denk ik. (niet te laat in de avond aan beginnen…)
  Ik wil het zeker lezen! en heb het direct op mijn lijstje gezet

  Like

 2. Hoewel ik het gegeven leuk vind, is het denk ik niks voor mij vanwege de inspecteur en de verschillende perspectieven. Ik kan dan nooit onthouden wie ook alweer wie is….

  Geliked door 1 persoon

 3. Knappe recensie. Ik ben een fan van deze serie. Er zijn tot nu toe 4 boeken in het Engels verschenen, voor volgend jaar staat nummer 5 in de planning. De reeks zal meer titels krijgen, de tv rechten zijn al verkocht en aan de eerste reeks (over deel 1, het besproken boek dus) wordt gewerkt.

  Like

  1. Dat moet een geweldige serie worden op tv. Helaas zijn er in het Nederlands nog niet veel boeken. Tijd dat ze daar snel verandering in aan gaan brengen.

   Like

Reacties zijn gesloten.