Boekenpraat: Zwart water (Dee Henderson)

Het verhaal

Rechercheur Evie Blackwell geniet van haar werk, maar stiekem bijt ze zich het liefst vast in oude zaken. Oude zaken geven haar de kans om zich ergens helemaal in vast te bijten en alle mogelijkheden nauwkeurig te onderzoeken. Als Evie de kans krijgt om Chicago voor twee weken te verlaten en op vakantie te gaan naar het platteland van Carin County, grijpt ze die met beide handen aan.

Ze gebruikt haar vakantie om zich te verdiepen in oude, onopgeloste zaken. Daarbij werkt ze nauw samen met Gabriel Thane, de plaatselijke sheriff.

Evie puzzelt en puzzelt, want ze wil per se het ontbrekende puzzelstukje vinden om een oude zaak op te kunnen lossen. Maar terwijl ze zoekt naar het laatste, ontbrekende puzzelstukje, lijken de puzzelstukjes die ze wél heeft erop te wijzen dat er meer aan de hand is dan ze tot nu toe wist.

Mijn mening

Cold cases – roman met een vleugje detective
In het verleden las ik ook al eens wat boeken van Dee Henderson en ik wist dus dat daarin misdaad (vrijwel) altijd een rol speelt. Dat was ook waarom ik dit boek wilde lezen.
Evie Blackwell stort zich in dit boek op het oplossen van een aantal cold cases. Die verhaallijn geeft de roman een vleugje detective en het is die verhaallijn die me het meest boeide.

In dit boek probeert Evie een zaak op te lossen waarbij jaren geleden een politieman en zijn gezin spoorloos verdwenen. Is het gezin vermoord? Zijn ze zelf verdwenen? Het verhaal is op zo’n manier opgebouwd dat je als lezer mee kunt puzzelen met Evie en op zoek kunt gaan naar antwoorden. Geen horrorverhaal of een thriller, maar een grote puzzel, waarbij je met Evie op zoek gaat naar het ontbrekende puzzelstukje.

En ze leefden nog lang en gelukkig?
In deze roman maakt Evie kennis met de familie Thane. Gabriel is de sheriff waarmee ze moet samenwerken, maar Evie krijgt ook te maken met de twee andere gebroeders Thane.
De familie Thane is interessant, maar deze verhaallijn geeft het boek ook wel een hoog ‘toevalligheidsgehalte’. Er is steeds weer iets waarbij de Thanes betrokken zijn.
Heel even was ik bang dat het boek daardoor zoetsappig zou eindigen en een ze-leefden-nog-lang-en-gelukkig-verhaal zou worden, maar gelukkig viel dat mee.

Hoewel de familie Thane inderdaad zorgt voor nogal veel ‘toevalligheden’ stoorde het me in dit verhaal niet. Het is juist door de toevoeging van deze familie dat ik begrijp dat dit boek echt in het genre roman terecht is gekomen en niet in het genre detective.
Fijne personages, met verschillende, maar interessante karakters. Er zijn meer boeken over Evie, die ik zeker wil lezen, om meer over haar te weten te komen.

Conclusie
In de roman ‘Zwart water’ van Dee Henderson stort rechercheur Evie Blackwell zich op een aantal cold cases. Ze wil op zoek naar het laatste, ontbrekende puzzelstukje, om daarmee oude zaken op te kunnen lossen.
Tijdens haar zoektocht krijgt ze te maken met de familie van de plaatselijke sheriff, de familie Thane.
Haar zoektocht is professioneel, maar de toevoeging van de familie Thane aan het verhaal zorgt ervoor dat je als lezer ook het privéleven van Evie leert kennen.
Een boeiend boek, waarin je mee kunt puzzelen met Evie om cold cases op te lossen. Soms wat veel ‘toevalligheden’ in het verhaal, maar in dit boek vond ik dat niet storend. Leuke personages, mooie verhaallijnen.
⭐️⭐️⭐️⭐️

Meer informatie over Zwart water

Dit boek ook lezen?
Koop ‘Zwart water’ bij bol.com.

Boekgegevens
Titel: Zwart water
Auteur:
Dee Henderson
Vertaald door Marijne Thomas
Uitgeverij:
KokBoekencentrum
Genre:
Christelijke roman
Pagina’s:
414

Deze blog bevat een affiliate link. Als je via deze link iets koopt, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Uiteraard betaal je daar zelf niets extra voor.

5 gedachten over “Boekenpraat: Zwart water (Dee Henderson)

 1. Dit boek heb ik zelf ook, ik ben een beetje fan van Dee Henderson.
  De personen zijn altijd wel slim, mooi enz. maar dat is niet storend.
  Over Evie zijn meer delen geschreven, trouwens. Koud Spoor heb ik pas gelezen, ook mooi.

  Like

  1. Ik was jaren geleden ook een beetje fan, maar op één of andere manier ben ik Henderson toch een beetje uit het oog verloren. Koud Spoor heb ik ook gelezen. Dinsdag komt de recensie. Ik heb alleen in het Nederlands (helaas) niet meer delen over Evie gevonden.

   Like

Reacties zijn gesloten.