Boekenpraat: Koud spoor (Dee Henderson)

Het verhaal

Evie Blackwell stort zich vol overgave op haar werk als rechercheur. Ze werkt voor een speciaal team, dat zich richt op het oplossen van oude zaken. In het bijzonder richt het team zich op langdurig vermiste personen. Leven deze mensen nog? En als ze zijn gestorven, waar bevinden hun lichamen zich dan?

Evie gaat op zoek naar studente Jenna, die inmiddels al negen jaar vermist is. Iedereen verwacht dat Jenna is ontvoerd en/of vermoord, maar er is in deze zaak nooit een spoor geweest dat naar een oplossing leidde.

Evie werkt samen met collega David, die zelf op zoek is naar een vermiste privédetective. Omdat Evie het fijn vindt om af en toe even bezig te zijn met iets anders dan haar eigen zaak, helpt ze David bij het oplossen van zijn zaak. Samen zoeken ze naar antwoorden, om families na jaren van onzekerheid de (wellicht trieste) zekerheid te geven waar zij naar zoeken.

Mijn mening

Evie heeft een plekje in mijn hart
Dit is de tweede roman over Evie Blackwell. Het eerste deel vond ik goed, maar hier en daar had ik tijdens het lezen wel twijfels of het geen zoetsappig verhaal zou worden. Dat kwam vooral door de verhaallijn over het privéleven van Evie.

In deze tweede roman speelt het privéleven van Evie een veel kleinere rol. We leren Evie in deze roman nog beter kennen als hardwerkende rechercheur met het hart op de juiste plek en een enorme drive om oude zaken op te lossen. Daarmee heeft ze een plekje in mijn hart veroverd en ik hoop dan ook dat er een derde deel (in het Nederlands) zal verschijnen over Evie.

Het betere speurwerk
In deze roman stort Evie zich op het oplossen van een oude vermissingszaak. Dee Henderson beschrijft het speurwerk op zo’n manier dat je ook als lezer mee kunt denken over wat er gebeurd is, wie bij de verdwijning betrokken geweest moet zijn en hoe de zaak opgelost kan worden. Zelf zat ik lang op het verkeerde spoor en wisselde ik een paar keer van theorie. Ik houd daarvan bij boeken als deze.

Doordat Evie zich niet alleen richt op haar eigen zaak, maar ook haar collega helpt, wordt duidelijk dat recherchewerk complex is en vaak vraagt om snel schakelen.
Het ‘vleugje detective’ in deze roman zorgt ervoor dat je in hoog tempo door het (vrij dikke) boek vliegt.

Conclusie
In de roman ‘Koud spoor’ van Dee Henderson maken we beter kennis met rechercheur Evie Blackwell. Zij stort zich op het oplossen van een oude vermissingszaak en zet alles op alles om de antwoorden te vinden waar zij én de familieleden van de vermiste personen naar zoeken.
Een roman met een hoog ‘detective-gehalte’, waarbij sprake is van het betere speurwerk en waarin de zoektocht nauwkeurig en verrassend wordt uitgewerkt. De roman is goed los te lezen van het eerste deel. Wie een keuze wil maken, zou ik aanraden alleen dit tweede deel te lezen. Het is echt de moeite waard!
⭐️⭐️⭐️⭐️

Meer informatie over Koud spoor

Dit boek ook lezen?
Koop ‘Koud spoor’ bij bol.com.

Boekgegevens
Titel: Koud spoor
Auteur:
Dee Henderson
Vertaald door Willem Keesmaat
Uitgeverij:
KokBoekencentrum
Genre:
Roman
Pagina’s:
464

Deze blog bevat een affiliate link. Als je via deze link iets koopt, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Uiteraard betaal je daar zelf niets extra voor.

6 gedachten over “Boekenpraat: Koud spoor (Dee Henderson)

 1. Omdat het om een detective gaat hoor ik mezelf meteen denken: ‘Die hoef ik dus niet.’ Ik snap eigenlijk niet waar dat vooroordeel vandaan komt. Ik houd wel van Poirot bijvoorbeeld.

  Like

  1. O, maar dat snap ik wel hoor. Ik heb het meestal als ik ‘feelgood’ zie. Terwijl daar echt heerlijke boeken bij zitten, maar toch…

   Like

 2. Nog niet zo lang geleden heb ik hem ook gelezen, het eerste boek heb ik zelf.
  En ja, ècht de moeite waard!

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.