Naar de tandarts? Bingo!

In de afgelopen maanden ben ik iets vaker bij de tandarts geweest dan me lief is. Op een gegeven moment zat ik er (minstens) één keer per week. Dat was niet prettig, maar ik heb inmiddels wél m’n bingokaart vol. Dat kan trouwens ook met één bezoekje denk ik.

Dus moet je binnenkort naar de tandarts? Maak je bezoekje wat aangenamer met deze bingo;).

*Fotootje maken is synoniem voor: We kunnen niks vinden, maar we hebben toch geld nodig, dus we maken een fotootje, zodat we misschien toch iets zien.
*En dan vragen ze: “Waarom slikt u antidepressiva?” O, gewoon, omdat ik dat leuk vind en ik was bang dat de apotheek failliet zou gaan. Serieus? Wat is dat voor vraag?

Veel plezier bij je volgende tandartsbezoek!
En moet je binnenkort naar de huisarts? Ook daar kun je bingo spelen;). Die kaart is door de coronamaatregelen ietsje moeilijker geworden om vol te krijgen, maar dat maakt het extra spannend, moet je maar denken.

20 gedachten over “Naar de tandarts? Bingo!

  1. Ze hebben hier nu boven je hoofd een ‘zoek de 100(!) verschillen’ bord hangen. Maar ja, die wisselen ze niet en in alle behandelkamers hangt dezelfde, dus die kan ik inmiddels ook zo wel opdreunen. Eerste keer was ’t leuk, maar daarna al snel saai;).

   Like

 1. Hopelijk betaalt de verzekering. Ik probeer max 2 x per jaar te gaan. En verder 1 x per jaar naar de tandhygienist, tandreiniging. Maar hier moet je alles zelf betalen. Dus zo mjn mogelijk maar wel goed. Overigens hangen tanden en algemene gezondheid en voedsel samen. Succes!

  Like

  1. De verzekering heeft wel betaald, maar inmiddels ben ik door mijn maximale vergoeding heen en de reparatie is nog niet klaar… Moet in november ook weer voor controle, maar ’t spijt me voor ze: dat wordt januari 2022.

   Like

 2. Ik mis in de bingo nog het promotiepraatje (voor elektrisch poetsen, flossen/stokeren/rageren met spul dat alleen zij verkopen, een speciale tandpasta…) en het ‘zo snel mogelijk weer buiten, tenzij we veel aan u kunnen verdienen’.

  Like

  1. Dat promotiepraatje doen ze hier gewoon in een apart consult, bij de ‘preventieassistente’. Kassa! Veertig piek. Terwijl je, als ze tijdens de controle tandsteen verwijderen, in totaal geloof ik 23 euro kwijt bent (en ja, ik weet dat, want pinnen na afloop en dan zelf indienen bij de verzekering). Heb ik wel iets over gezegd uiteraard, want ik was sowieso al pissig dat ik er extra voor moest komen én ik ben al lang en breed door mijn vergoeding heen.

   Like

   1. Gewoon weigeren de volgende keer dan. ‘Nee, ik wil geen promotiepraatje, en al helemaal niet als u daar geld voor vraagt. Ik hoef toch ook niet te betalen voor reclame op tv?’

    Like

 3. Haha! Toevallig moet ik zo meteen naar de tandarts voor controle, ik vermoed dat ik in ieder geval de ‘heeft u nog klachten’ en ‘we gaan even een fotootje maken’ af kan strepen. 😉

  Like

 4. Help de tandarts het jaar door, het gaat allang niet meer om een gezond en stevig gebit, het moet óók een stralende eenheidsworst zijn van (te) witte pareltjes op een perfect rijtje. Heel gezond voor de financiële positie van de tandarts.

  Like

  1. Staan daar ook prima auto’s voor de deur altijd, let maar eens op. Mercedes, Audi en BMW zijn oververtegenwoordigd. En in mijn geval ging het uiteindelijk om een ontsteking, dus na maanden gedoe nu een wortelkanaalbehandeling. En inderdaad: daar verdienen ze dik aan.

   Like

 5. Ik zou héél blij zijn als ik weer eens naar de tandarts zou kunnen! Hier in Frankrijk gaat men alleen bij gaatjes en pijn. Alle tandartsen die hier op het platteland werken hebben zo gigaveel werk dat je geen afspraak kunt maken. Ik begrijp je frustratie, maar ik zou graag op dat stoeltje zitten 2x per jaar.

  Like

  1. Die twee keer per jaar vind ik ook prima, maar nu zat ik er op een gegeven moment twee keer per week. Toen was ik er wel goed klaar me. Maar ik snap zeker dat je toch wel blij zou zijn met een controle op z’n tijd.

   Like

Reacties zijn gesloten.