Boekenpraat: De cursus (Elvin Post)

Het verhaal

Een eiland. Negen cursisten. Niemand kan weg…

Carol Arrington heeft haar leven goed op orde, maar ze heeft al heel lang één grote droom: haar eigen boek schrijven en uitgeven. Via een vriendin hoort ze van een succesvolle schrijfcursus. De cursus is duur, maar je krijgt wel waar voor je geld. De cursus wordt gegeven door een bestsellerauteur, duurt een week en vindt plaats op een prachtig eiland. Carol weet dat dit haar kans is om haar boek goed ‘in de startblokken’ te zetten en dus schrijft ze zich in voor de cursus.

Eenmaal aangekomen op het eiland en begonnen met de cursus, is alles veelbelovend. Carol heeft al snel de schrijfflow te pakken. Maar dan lijkt zich op het eiland een levensechte thriller af te spelen. Afgesneden van de bewoonde wereld (want telefoons en laptops zijn verboden) spelen zich gruwelijke dingen af. Iemand lijkt één voor één de cursisten te vermoorden. Maar wie? Is het de bestsellerauteur? Is het één van de cursisten? Is het een indringer? Carol heeft altijd een spannend verhaal willen schrijven, maar dat is iets heel anders dan er zelf onderdeel van zijn…

Mijn mening

De ironie van de schrijfcursus
In ‘De cursus’ volgt hoofdpersoon Carol een schrijfcursus. Het eerste deel van de cursus gaat -hoe kan het ook anders- over het belang van een sterke start van een boek. In het eerste hoofdstuk moet de lezer al direct gegrepen worden, leren de cursisten. Ik vond het bijna ironisch, omdat ik die sterke start in ‘De cursus’ zelf miste. De eerste hoofdstukken lijken wat te ‘kabbelen’ en als ik geen recensies had gelezen of de achterkant van het boek, weet ik niet of ik door was blijven lezen.

Lezen met ingehouden adem
Nadat het eerste slachtoffer op het eiland valt, neemt de spanning in hoog tempo toe en verandert het boek in een ware pageturner. Met ingehouden adem sloeg ik zo snel mogelijk de bladzijdes om, terwijl ik me afvroeg wat er op het eiland gaande was. Niemand leek nog te vertrouwen. Ik begon me zelfs af te vragen of ik Carol, het sympathieke hoofdpersonage, nog wel kon vertrouwen. Of dat inderdaad kon? Ik laat het de lezers na mij graag zelf uitvinden.

Na de ‘kabbelende’ start maakte het vervolg wat mij betreft alles goed. Spanning, vragen, voelbare angst en verrassende plotwendingen zorgden ervoor dat het boek toen zo snel mogelijk uit moest.

Conclusie
In de thriller ‘De cursus’ van Elvin Post maken we kennis met Carol, die ervan droomt een eigen boek te schrijven en uit te geven. Als ze op een eiland een cursus volgt bij een bestsellerauteur, lijkt zich op dat eiland een levensechte thriller af te spelen.
Na een rustige, kabbelende start verandert het boek in een ware pageturner vol spanning, die je met ingehouden adem leest. Niet voor ‘tere zieltjes’, maar voor ieder ander een aanrader!
⭐️⭐️⭐️⭐️

Meer informatie over De cursus

Dit boek ook lezen?
Koop 'De cursus' bij bol.com.

Boekgegevens
Titel: De cursus
Auteur:
Elvin Post
Uitgeverij: AmboIAnthos
Genre:
Thriller
Pagina’s:
374

Deze blog bevat een affiliate link. Als je via deze link iets koopt, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Uiteraard betaal je daar zelf niets extra voor.

2 gedachten over “Boekenpraat: De cursus (Elvin Post)

Reacties zijn gesloten.