Boekenpraat: De dwalenden (Samantha Stroombergen)

Het verhaal

Rechercheur Léon Coeur neemt zich voor om het wat rustiger aan te doen. Net op het moment dat hij zich neer heeft gelegd bij dat besluit, kleppert de brievenbus. Léon vindt een foto van een meisje in een weiland. Ze lijkt op de foto niet meer te leven. Op de achterkant van de foto staat waar Léon het meisje kan vinden. Hij herkent de plek direct. Op die plek werd tien jaar geleden een vermoorde tiener gevonden. Het meisje van toen was de beste vriendin van Hanna, het nichtje van Léon.

De overeenkomsten tussen de slachtoffers zijn zo groot dat er onmogelijk sprake kan zijn van toeval. Léon besluit dat rustiger aan doen nog maar even moet wachten. De recherche heeft hem nodig en veel belangrijk nog: zijn nichtje Hanna heeft hem nodig.

Hanna, die ook op het bureau werkt, wordt door deze moord geconfronteerd met het verlies van haar jeugdvriendin Lena. Mede daarom mag zij niet aan deze zaak werken. Maar dan spreekt de moordenaar van Lena vanuit de gevangenis. Hij wil wel praten, over de moord van toen en over de moord van nu, maar op één voorwaarde: hij praat alleen met Hanna.

Mijn mening

Misdaad op Nederlandse bodem
‘De dwalenden’ speelt zich af in Leiden en omgeving. Het feit dat dit boek van oorsprong Nederlands is, zorgt ervoor dat je als lezer een mooi beeld krijgt van misdaadbestrijding in Nederland. Waar in misdaadboeken in/uit het buitenland vaak typische ‘bureaugewoontes’ als donuts eten een rol spelen, is dat in Nederland niet zo. Een stukje Hollandse nuchterheid, zou ik het in dit boek willen noemen en ik vind dat wel prettig en verfrissend.

Intrigerende zoektocht naar antwoorden
De link naar een moord van tien jaar geleden zorgt ervoor dat de zoektocht naar de dader van de moord van nu een bijzondere wending krijgt. De zoektocht naar antwoorden leidt bijvoorbeeld naar de zwaarbeveiligde gevangenis in Vught.

Daarnaast leidt de zoektocht naar een pro-life beweging. Deze verhaallijn is heel boeiend en intrigerend en mooi uitgewerkt.
De manier waarop Stroombergen de zoektocht beschrijft, zorgt ervoor dat je kunt ‘meespeuren’. Daarnaast zorgen het woordgebruik en de schrijfstijl ervoor dat het boek snel leest.

Serie over Léon en Hanna
‘De dwalenden’ is het derde boek over Léon en zijn nichtje Hanna. In de boeken maakt vooral Hanna grote ontwikkelingen door. De boeken zijn goed los van elkaar te lezen. Er is geen voorkennis uit een eerder boek nodig om ‘De dwalenden’ te kunnen begrijpen.
Stiekem hoop ik op nóg een deel, omdat er een personage in de boeken zit waarvan ik vermoed dat er een groter verhaal achter zit dan we tot nu toe lezen.
Eerder verschenen:
– De witte kamer
– Zij die zwijgt

Conclusie
In de thriller ‘De dwalenden’ van Samantha Stroombergen gaat rechercheur Léon Coeur samen met zijn nichtje Hanna op zoek naar de moordenaar van een tienermeisje. De moord roept herinneringen op aan de moord op Hanna’s beste vriendin, tien jaar geleden.
De zoektocht wordt op een spannende manier beschreven, laat de lezer ‘meespeuren’ en leidt naar intrigerende plaatsen. Een ‘fijne’ thriller van en op Nederlandse bodem.
⭐️⭐️⭐️⭐️

Meer informatie over De dwalenden

Dit boek ook lezen?
Koop ‘De dwalenden’ bij bol.com.

Boekgegevens
Titel: De dwalenden
Auteur:
Samantha Stroombergen
Uitgeverij: Boekerij
Genre:
Thriller
Pagina’s:
396

Deze blog bevat een affiliate link. Als je via deze link iets koopt, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Uiteraard betaal je daar zelf niets extra voor.

4 gedachten over “Boekenpraat: De dwalenden (Samantha Stroombergen)

  1. O, jij gaat de Lois-trilogie van Simone van der Vlugt ook zo fijn vinden… 😉 Ik ga deze eens opzoeken in de bieb-app!

    Like

Reacties zijn gesloten.