Boekenpraat: Samen (Anita Terpstra)

Het verhaal

Mackenzie ontmoet tijdens haar vrijwilligerswerk in de gevangenis Matt. Hij wacht op zijn executie, nadat hij is veroordeeld voor het ontvoeren en vermoorden van vier vrouwen. Een vijfde vrouw wist aan hem te ontsnappen en identificeerde hem later als de dader.

Na de eerste ontmoeting schrijven Matt en Mackenzie elkaar brieven en Mackenzie gelooft in de onschuld van Matt. Matt heeft altijd volgehouden dat hij onschuldig is en Mackenzie wil hem helpen. Dat wordt makkelijker als ze zijn vrouw is en dus trouwen Mackenzie en Matt in de gevangenis. De beste manier om Matt te helpen lijkt een ontsnapping uit de gevangenis en Mackenzie is bereid Matt te helpen ontsnappen. Maar tegen welke prijs en waarom?

Mijn mening

Mackenzie: interessant, onnavolgbaar en slim
Mackenzie is aan het begin van het boek een onnavolgbare en voor mij ook onbegrijpelijke vrouw. Waarom zou je trouwen met iemand die is veroordeeld voor ontvoering en moord? Anita Terpstra bouwt het verhaal op zo’n manier op dat je als lezer steeds voelt dat er meer achter het verhaal en de daden van Mackenzie moet zitten, maar dat je blijft gissen wat dat ‘meer’ is. Pas laat in het verhaal laat Terpstra de ware aard van Mackenzie zien en blijkt dat zij onnavolgbaar én slim is. Een heel interessant personage, dat op zo’n manier is neergezet dat ze je meesleept in haar verhaal.

Spannend verhaal, vol verrassende wendingen
Aan het begin van het boek dacht ik even dat het verhaal zou gaan ‘kabbelen’, maar al heel snel bleek het hier weer te gaan om een ‘echte Anita Terpstra’. Er kwam steeds meer vaart in het verhaal en op het laatst verslond ik de zinnen, om zo snel mogelijk bij de verrassende ontknoping te komen. Steeds als je denkt een antwoord te hebben gevonden op bepaalde vragen, wendt Terpstra het verhaal zo dat er weer nieuwe informatie komt en dat je aan alles gaat twijfelen. Zo ontstaat een spannend verhaal, vol verrassende wendingen. Bovendien wist Terpstra me zo mee te slepen dat ik af en toe wilde gillen tegen bepaalde personages om hen te helpen. Heerlijk vind ik dat, van die boeken waar ik helemaal in kan duiken.

Conclusie
In ‘Samen’ van Anita Terpstra wordt Mackenzie verliefd op Matt, die in de gevangenis wacht op zijn executie. Matt is veroordeeld voor ontvoering en moord, maar houdt zelf vol onschuldig te zijn. Mackenzie gelooft hem en wil hem steunen. Ze wil hem zelfs helpen ontsnappen.
Anita Terpstra zet een in deze thriller spannend verhaal neer, vol verrassende wendingen, waarbij je als lezer Mackenzie steeds een beetje beter leert kennen. Een boeiend, onnavolgbaar en slim personage, dat op een fijne manier is neergezet.
Het boek begint vrij rustig, maar verandert langzaam maar zeker in een pageturner.
⭐️⭐️⭐️⭐️

Meer informatie over Samen

Dit boek ook lezen?
Koop ‘Samen’ bij bol.com.

Boekgegevens
Titel: Samen
Auteur:
Anita Terpstra
Uitgeverij:
Cargo
Genre:
Thriller
Pagina’s:
292

Deze blog bevat een affiliate link. Als je via deze link iets koopt, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Uiteraard betaal je daar zelf niets extra voor.

5 gedachten over “Boekenpraat: Samen (Anita Terpstra)

Reacties zijn gesloten.