Dag zomertje…

Het klinkt wat denigrerend hè, om ‘dag zomertje’ te zeggen. Maar ja, laten we het eerlijk houden en maar gewoon toegeven dat je de ‘zomer’ niet echt zomer mag noemen. Zomertje dus. Op één van de dagen dat het echt zomer was, ergens in de tweede helft van augustus, maakte ik een wandelingetje. Ik vroeg me af of het dan toch nog écht zomer zou worden. En toen zag ik het. Het dreigement van de herfst was al aanwezig:

Dag zomertje. Dankjewel voor de mooie dagen en in het bijzonder voor de toegift die je in september nog gaf. Stuur je volgend jaar je grote broer, met hittegolven, strakblauwe luchten, heel veel licht en eindeloos lange dagen?

Hallo herfst. Wees lief en doe ons wat zon cadeau. Dat maakt het smachten naar de lente weer net wat makkelijker.

10 gedachten over “Dag zomertje…

 1. Ja hè, ineens is het herfst, je voelt het aan alles.
  En inderdaad een klein zomertje, de echt warme dagen zijn op één hand te tellen.
  Maar: ik heb er wel van genoten!

  Like

  1. Ik heb de echte zomer wel gemist, maar deze leverde dan wel weer heel erg mooie luchten op. Dus ach, het heeft allemaal wel wat. Zelfs de spinnenwebben nu zijn stiekem prachtig.

   Like

 2. Ja echt een “armoeiig” zomertje. Het mag bést wel wat meer volgend jaar al zit ik niet direct op hittegolven te wachten. Maar wat vaker 23 graden met een zonnetje zou top zijn. O ja en de regen natuurlijk bij voorkeur in de nacht.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.