Polderplaatjes ~ Oktober 2021 (1)

Het is inmiddels geen verrassing meer dat ik nogal veel foto’s maak en daarom kies ik er ook in oktober voor om de polderplaatjes over twee blogs te verdelen. Deze keer wel in een iets andere opzet. Geen collages, maar allemaal losse foto’s. Door erop te klikken, kun je ze groter zien.

Dat, en een stoomcursus fotografie, met heel veel dank aan Liesbeth. Zij gaf me via de mail uitleg over hoe ik de mooiste foto’s kan maken. Het is een kwestie van nog héél veel oefenen en er zitten ook nog veel telefoonfoto’s tussen, maar het begin is er.

Op sommige dagen was oktober nogal herfstig…

Op andere dagen scheen er een heerlijk zonnetje en waren de luchten prachtig blauw.

Nu de herfst is aangebroken, ligt bij mij ook de bijbehorende herfst-/winterdip op de loer. Om dat tegen te gaan, is mijn jaarlijkse zoektocht naar bloemen en kleur weer van start gegaan.

En wat te denken van deze dames? Meestal rennen ze hard weg en zijn ze cameraschuw, maar blijkbaar snappen ze inmiddels dat ik ze alleen maar op de foto wil zetten en echt totaal geen kwaad in de zin heb.

Tot slot is een serie herfstfoto’s natuurlijk niet compleet zonder… spinnenwebben!

Huishoudelijke mededeling
Het zijn nogal veel foto’s voor één blog en dus gaan er dingen veranderen. Dit jaar blijf ik de polderplaatjes nog per maand publiceren, hoewel dat waarschijnlijk dan twee keer per maand zal worden, zoals dat al regelmatig gebeurt. Voor volgend jaar ben ik aan het broeden op andere plannen, zoals bijvoorbeeld een wekelijkse rubriek. Eén ding is in ieder geval zeker: de polderplaatjes blijven. De manier waarop is nog even zoeken.

Overigens hoop ik dat alles naar behoren werkt, ook met klikken op foto’s e.d. Mocht je problemen hebben met het bekijken van de foto’s, hoor ik het uiteraard graag, want dan kan ik op zoek naar een oplossing.

14 gedachten over “Polderplaatjes ~ Oktober 2021 (1)

  1. Ja, en doordat het later licht wordt, ben ik ook vaak buiten als het pas net licht is. Dat maakt ook heel veel verschil.

   Like

  1. Spinnenwebben zijn wel een beetje het cadeau van de herfst. Totdat ik er weer eens dwars doorheen wandel of fiets. Dan vind ik ze iets minder leuk;).

   Like

 1. Wat je nu hebt qua layout en aanklikken van de foto’s werkt prima en is denk ik ook het meest haalbare. Ik vind de indeling zoals met die spinnenwebben erg tof, mooi het onderwerp en het verticale maar toch alledrie zo divers dat het zeer goed is. Dit is waar ik op doel als ik zeg dat foto’s uitgezocht moeten worden en mooi neergezet moeten worden. En yes je gebruikt mijn tips voorbeeldige leerling.

  Like

  1. Dit is denk ik met mijn abonnement inderdaad het meest haalbare. Deze indeling was voor mij trouwens gelijk een goede les in uitzoeken, want ik heb nu veel minder foto’s gebruikt dan normaal.

   Like

 2. Ik kan geen verschil tussen de telefoonfotos en “echte” fotos ontdekken. Maar er zitten echt hele mooie tussen. Succes!

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.