Mijn alfabet (weetjes over mij)

Ben je weleens op een bruiloft geweest waarop zo’n eindeloos alfabet werd voorgedragen? En dan bij iedere letter een run door de zaal om het bijbehorende artikel te pakken te krijgen. Brrrr… ik wel en ik houd er niet van. Het moet wel héél goed in elkaar zitten om mij zoiets leuk te laten vinden. Maar goed, nu ga ik het zelf ook doen. Hier volgt een alfabet. Over mij, met bij iedere letter een willekeurig weetje.
Ik zag het bij Lieze en ik vond het idee zó leuk dat ik er inspiratie van kreeg. Wees gerust: je hoeft niet door de zaal te rennen. Blijf rustig zitten en leer mij op die manier wat beter kennen.

Anders
In groepen mensen voel ik me vaak anders. Ik voel me een buitenbeentje, net anders dan de meeste anderen. Voor mijn diagnose was dat frustrerend. Dat is het nu nog steeds, maar nu ik het snap, is het toch makkelijker.

Boekenwurm
Al sinds ik kan lezen, ben ik een boekenwurm. Er zijn soms periodes geweest waarin ik wat minder las (iets met te veel werken enzo), maar ik ben een rasechte boekenwurm.

Chaos
Mijn hoofd is bijna altijd een chaos. Niet chill, om in de c-woorden te blijven, maar het hoort bij mijn autisme.

Dutjes
Ik ben er gek op: middagdutjes!

Eigenwijs
Ietsjes maar hoor. O, wacht, mijn moeder leest mee. Oké dan, stronteigenwijs.

Fotograferen
Eén van mijn hobby’s en voor mij een manier om mooie momenten te bewaren.

G.
Mijn officiële voorletter en de eerste letter van mijn echte roepnaam. Je mag een gokje doen hoor, in de comments. Gaat alleen niet helpen, want mijn echte roepnaam staat op de ‘zwarte lijst’ en je reactie komt dus niet langs het filter:).

Hypochondrie
Het label staat nog steeds overal in allerlei systemen. Maar officieel is het onder controle en persoonlijk noem ik het genezen. Nog steeds elke dag zo blij mee!

Intern Begeleider
Een taak die ik jaren met plezier en passie heb gehad en die ik stiekem soms mis.

Juf
Ik heb een Master-diploma, maar noem me maar gewoon juf hoor;).

Koken
Dat vind ik echt een ingewikkelde bezigheid.

Liefde
Ik denk hier vaak aan als ik denk aan het moment dat ik mijn familie vertelde dat ik me ziek ging melden en dat het niet goed met me ging. Ik vond het spannend, want ze wisten van niets, maar kreeg alleen maar liefde.

Mopperen
Ehm, ja, sorry, ben ik gewoon soms heel erg goed in en af en toe is dat ook best even lekker.

Naomi
De naam die ik online gebruik en die me hier zo goed past.

Oppas
In mijn studietijd heb ik uren en uren opgepast. Ik heb er zelfs een heel rijbewijs mee bij elkaar gespaard.

Polder
Naast thuis de plek waar ik het liefste ben.

IQ
Met een kloof van 51 punten is mijn IQ nogal een uniek iets. Onderzoekers hadden het niet eerder gezien. Het heeft zo zijn voordelen, maar vooral ook nadelen. Laten we het daar maar op houden.

Rust, reinheid en regelmaat
Duidelijk toch? Ik ben er gek op.

Stilte
Het liefst de hele dag.

Tante
Ik heb er nooit over geschreven en dat gaat ook niet gebeuren, want privacy enzo, maar dit kan ik er wél over zeggen: ik vind het echt geweldig om tante te zijn.

Uniek
Het lijkt er tegenwoordig op dat iedereen maar ‘normaal’ moet zijn. We moeten vooral niet opvallen. Ik begin steeds meer in te zien hoe mooi het juist is dat iedereen zo uniek is. Ja, ook van mezelf.

Vader
Hij overleed toen ik vijftien was en dat heeft grote impact op mijn leven gehad.

Wandelen
Afgelopen maanden heb ik veel gefietst, maar nu wandel ik weer elke morgen een uur en het blijft heerlijk.

Xylofoon
Hier zou ik een hele blog over kunnen schrijven, maar ik ga me inhouden. Op de middelbare school was ik die sneue leerling die helemaal niets kon bij muziek. Dus waar de rest lekker aan de gang ging met een keyboard, blokfluit en weet ik veel wat, zat ik op een xylofoon te hannesen. Ik ken de deuntjes nu nog overigens, want ik snapte er niks van, dus ik leerde gewoon: D-G-D-G, enz.

Yik speel vals: IJs
IJs kan het hele jaar toch? Vind ik in ieder geval wel. Liefst schepijs. Zó lekker!

Zomer
Mijn favoriete seizoen.

32 gedachten over “Mijn alfabet (weetjes over mij)

 1. Leuk dit! Nu zou ik dus in principe een hele hoop comments kunnen proberen te plaatsen met namen met een G om te zien welke er niet doorkomt, haha.

  Enne: helemaal met je eens dat tante zijn superleuk is!

  Like

 2. Leuk ingevuld, ik zou het zeker niét zo compact kunnen houden. Er zijn nogal wat namen met een G , oke ik gooi er één in waarvan ik vrijwel zeker weet dat die het niet is, een ouderwetste naam die je eigenlijk helemaal nooit meer hoort. Gonda. 😉

  Like

  1. Haha, je reactie kwam erdoor, dus nee… Ik doe er overigens ook niet meer zo moeilijk over, maar vind het geen prettig idee dat het UWV met een zoektocht hier terecht zou kunnen komen, dus dat is eigenlijk de voornaamste reden dat ik ‘m er niet gewoon op gooi.

   Like

 3. Wat leuk zo’n lijst en ja ik ben wel nieuwsgierig naar die G.
  Mijn moeders naam begon ook met een G: Gerie

  Geliked door 1 persoon

  1. Geesje of Geeske . Of Geraldina. Of Geertje. Of Gerarda. Gré. Gelske . Gooitske Grietje. Gonda.

   Like

 4. Genevieve misschien?

  Mooi om te lezen dit alfabet. Wat verdrietig dat je al zo jong je vader moest missen. Dat van het IQ snap ik eigenlijk niet.

  Geliked door 1 persoon

  1. Extreem hoge score op geheugen, lage score op verwerkingssnelheid. Dat betekent: ik onthoud alles, maar ik krijg ’t niet snel op z’n plek, dus mijn hoof loopt op een gegeven moment vol.

   Like

 5. Ik herken me in ongeveer de helft. Oké meer. EN JA TANTE ZIJN IS TE GEK! Heerlijk! Spelen met de kindjes en dan: HOPPA terug naar mama. Want vuile broeken doe ik niet aan xD
  Overigens moet ik 2022 naar een bruiloft. Als die dit gaan doen, dan ren ik gewoon weg. Het gebouw uit. Naar huis. Op een blog leuk, maar op een bruiloft… nee dank u.

  Like

  1. Goed idee. Ik zat ooit op een bruiloft waar dit eindeloos duurde. Maar bij een volgende kan ik inderdaad beter vertrekken.

   Geliked door 1 persoon

 6. Ik gok op Gloria!
  Natuurlijk, als die ene persoon met het juiste gokje zijn of haar reactie er niet doorkomt dan weet die persoon wel dat ie juist gegokt heeft :p
  Wel wat herkenbare dingen verder! Ijs kan inderdaad altijd. Ik moet straks nog naar de winkel en zat er toevallig net aan te denken om ijs te kopen, haha 😀

  Like

  1. O, die vind ik leuk! Maar eh, de juiste gok is niet gedaan. Er zijn inmiddels al zoveel gokjes gedaan dat ik die reactie dan ook wel goedgekeurd had. Degene die er niet door was gekomen, had het dan inderdaad geweten, maar de juiste naam zat er dus niet tussen. En ik vind het stiekem grappig om alle suggesties te lezen.

   Like

Reacties zijn gesloten.