Boekenpraat: Stil maar (Carla Kovach)

Het verhaal

Deborah Jenkins leeft al vier jaar in angst. Tot de dag van haar ontvoering had ze een mooi leven met een fijne man en gezonde, lieve kinderen. Nu leeft ze al vier jaar in een donkere, koude, vochtige kamer. Ze zit vast met een ketting en ze heeft alles al geprobeerd om vrij te komen. Niets helpt. De man die haar vier jaar geleden ontvoerde, is nog altijd niet van plan haar te laten gaan.

Voor Gina Harte was de zaak van Deborah Jenkins vier jaar geleden haar eerste zaak als inspecteur. De zaak maakte destijds diepe indruk op haar. Na maanden van onderzoek was er geen enkel spoor van de verdwenen Deborah en dus leek de enige mogelijke conclusie te zijn dat Deborah niet meer zou leven.

Nu, vier jaar later, wordt er een baby gevonden op straat. Een anonieme tipgever roept de politie dringend op om een DNA-onderzoek te doen bij de gevonden baby. De resultaten zetten iedereen op scherp. De baby blijkt het kind te zijn van de verdwenen Deborah Jenkins. Deborah moet dus nog in leven zijn of dat in ieder geval heel kort geleden nog zijn geweest. Waar is ze? Is ze veilig of niet? Inspecteur Gina Harte zet opnieuw alles op alles om Deborah te vinden.

Mijn mening

Inspecteur Gina Harte – deel 1
‘Stil maar’ is het eerste deel van een serie over inspecteur Gina Harte. Omdat ik al behoorlijk wat series lees over politie-inspecteurs twijfelde ik of ik er nog wel een serie bij wilde. Ik besloot het een kans te geven en daar ben ik zó blij mee. Gina Harte is totaal anders dan de inspecteurs uit de series die ik tot nu toe heb gelezen. Gina is een veertiger met hart voor haar werk en met een kwetsbaar en gekwetst hart.

Carla Kovach slaagt erin om Gina neer te zetten als inspecteur met een persoonlijk leven, maar dat leven overschaduwt het verhaal niet. Ik vind dat sterk, zeker gezien het feit dat ik denk dat dit een mooie benadering van de realiteit is.

Dringende spanning – help Deborah!
In het verhaal maak je als lezer niet alleen kennis met inspecteur Gina Harte, maar ook de vermiste Deborah is onderdeel van het verhaal. In korte hoofdstukken ontdek je stukje bij beetje wat Deborah de afgelopen vier jaar heeft moeten doormaken. De angst, het verdriet en de wanhoop van Deborah worden voelbaar, net als haar verlangen naar het gezin dat ze mist.
Doordat in het boek steeds duidelijker wordt dat Deborah in groot gevaar verkeert, voel je niet alleen spanning, maar ik zou het dringende spanning willen noemen. Je voelt dat er alles aan gedaan moet worden om Deborah te helpen. Maar hoe en door wie en kan dat nog op tijd of is alles al verloren? Het maakte dit boek voor mij een echte pageturner.

Conclusie
De thriller ‘Stil maar’ van Carla Kovach is het eerste deel in een serie over politie-inspecteur Gina Harte. In dit eerste deel leer je de inspecteur kennen en tegelijkertijd roept dit boek voldoende nieuwgierigheid op om uit te kijken naar het tweede deel.
Het boek roept een gevoel op van dringende spanning, omdat Gina op zoek is naar een vrouw die vier jaar in vreselijke omstandigheden heeft geleefd en die in groot gevaar is. Je voelt de noodzaak om haar te redden, voor het misschien te laat is. Je voelt de wanhoop, het verdriet, de angst, het doorzettingsvermogen en de hoop van de ontvoerde Deborah. Dat maakt het boek een ware pageturner.
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Meer informatie over Stil maar

Dit boek ook lezen?
Koop ‘Stil maar’ bij bol.com.

Boekgegevens
Titel: Stil maar
Auteur:
Carla Kovach
Vertaling: Barbara Lampe
Uitgeverij:
Boekerij
Genre:
Thriller
Pagina’s:
319

Deze blog bevat een affiliate link. Als je via deze link iets koopt, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Uiteraard betaal je daar zelf niets extra voor.

7 gedachten over “Boekenpraat: Stil maar (Carla Kovach)

Reacties zijn gesloten.