Polderplaatjes ~ November 2021 (1)

Het bekende ‘probleem’ doet zich voor… Ik maakte weer een heleboel polderplaatjes, dus ik verdeel ze over twee blogs. Vandaag de foto’s van de eerste helft van november.

Begin november was er een heel erg mistige woensdagmorgen. Ik heb goed licht op mijn fiets, dus ik waagde het erop. Zie hier: een mistige morgen in zwart-wit.

Los van de mist waren er veel saaie, grijze dagen. Wat te doen op zulke dagen? Precies ja, op zoek naar kleur! Gelukkig was er af en toe zelfs de kans om kleur in de knalblauwe lucht te vinden.

Op sommige dagen was het niet eens zozeer grijs, maar hing wel de dreiging van een bui in de lucht. En jawel, af en toe kreeg ik ook zo’n bui op mijn hoofd. Of nee, natuurlijk niet. Die bui viel op mijn paraplu. Soms waren de wolken gewoon alleen maar mooi, zonder bijbehorende bui.

Nou, oké, we moeten het er toch even over hebben hè? Over die sombere, saaie, grijze dagen. Op zulke dagen kijk ik naar de teller op mijn telefoon. Nog 125 dagen tot de lente. Mocht je trouwens vanavond niet kunnen slapen, kun je hier digitaal schaapjes tellen. Krijg je het niet koud en regen je niet nat. Graag gedaan.

Kijk hier eens. Cadeautje! Een prachtige zonsondergang.

Ondertussen zijn ook de paddenstoelen als paddenstoelen uit de grond geschoten.

Tot slot moet ik nog één ding kwijt. Ik krijg vrij regelmatig de vraag of ik het niet saai vind of zat word om altijd maar in dezelfde omgeving te wandelen en te fietsen. Het antwoord is heel simpel: nee. Weet je waarom niet? Dat illustreren de onderstaande foto’s heel mooi. Ze zijn genomen in dezelfde week. De ene op woensdagmorgen en de andere op vrijdagmiddag. Zo kort na elkaar, exact dezelfde plek, maar zó totaal anders. Dat is waarom mijn eigen omgeving nooit gaat vervelen!

*Foto’s zijn groter te zien door ze aan te klikken.

16 gedachten over “Polderplaatjes ~ November 2021 (1)

 1. Ooo, die mist, mooi! Ik hoorde laatst iemand zeggen dat je juist veel meer ziet als je een bepaalde omgeving goed kent.

  Like

 2. Wat een mooie 1ste serie polderplaatjes! Prachtig de verschillen in zicht, helderheid en zon.
  En daarmee geef ik jou ook helemaal gelijk wandelen fietsen in je eigen omgeving verveelt nooit!
  Juist door iedere keer weer andere details te zien of het vanuit een andere hoek/ met een andere oogopslag te bekijken blijft het boeiend
  En toevallig ik heb ook een aantal plaatjes gemaakt die erg lijken op die van jou
  En dat terwijl het honderden kilometers vandaan is

  Geliked door 1 persoon

 3. De natuur verveelt nooit! De natuur is elke dag anders zeker als je je focus ergens anders op legt. De ene dag bloemen, de andere dag mist of koeien. De mistige foto’s zijn heel mooi!

  Geliked door 1 persoon

 4. DAt heb ik ook. Ik wandel elke dag in dezelfde omgeving en het verveelt nooit.
  Je maakte weer mooie foto’s!

  Geliked door 1 persoon

 5. In de natuur is nóóit alles hetzelfde en je kunt altijd nog een bepaalde route andersom lopen, dan is de wandeling ineens totáál anders.

  Like

  1. Dat klopt ja. Van de week liep ik even aan de rechterkant van de weg (in plaats van links, zoals ik altijd doe) en ontdekte ik ineens een heleboel paddenstoelen.

   Like

 6. Heel erg mooie vind ik ze allemaal. En ik kwam bij huisvlijt linkparty af en zag je link staan en ik denk dat ik naar je website wel eens meer zal gaan. Want dit trekt mij ook wel.

  Like

Reacties zijn gesloten.