Boekenpraat: Dit heb je verdiend (Carla Kovach)

Het verhaal

Als inspecteur Gina Harte ooit gemotiveerd is geweest om een moordenaar te vinden, is het nu wel. Het feit dat het slachtoffer, Melissa, stelselmatig mishandeld is, doet Gina denken aan haar eigen verleden. Dat maakt haar extra vastberaden. Een vrouw is jaren mishandeld en nu vermoord. Deed één persoon dat of is de moordenaar een ander dan degene die die Melissa mishandelde?

Gina probeert alle mensen in het leven van Melissa in kaart te brengen. Haar man, haar minnaar, haar vrienden en familie. Er lijkt van alles niet te kloppen bij iedereen die Gina ondervraagt, maar wie is degene die overging tot moord? Terwijl Gina dat uit probeert te zoeken, komt ze terecht in een enorm doolhof van vragen die roepen om antwoorden.

Mijn mening

Gina Harte – deel twee
‘Dit heb je verdiend’ is het tweede boek over inspecteur Gina Harte, maar is ook goed los van het eerste deel te lezen. In dit tweede boek wordt meer duidelijk over het verleden van Gina en over haar drive om haar werk goed te doen. Net als in het eerste boek -Stil maar- komt Gina naar voren als een gedreven, heel gewone vrouw. Ook dit boek is daarmee fijn om te lezen. Waar het eerste boek vooral verrassend was voor me, is dat effect nu wel verdwenen. Heel af en toe dreigt het ‘meer van hetzelfde’ te worden. Dat stoorde me absoluut niet, maar ik hoop wel dat er bij een volgend deel andere invalshoeken worden gekozen.

Een doolhof van vragen
De zaak waar Gina in ‘Dit heb je verdiend’ aan werkt, ontaardt in een doolhof van vragen. Het zijn vragen waar ik als lezer ook geen antwoorden op wist en juist dat zorgde ervoor dat ik dit boek zo snel mogelijk wilde lezen. Er is iemand vermoord en hoewel je daar als lezer ‘bij bent’ in het boek, heb je geen idee waarom die moord is gepleegd en door wie. Je krijgt wel allerlei vermoedens, maar keer op keer valt er nieuw licht op de zaak, waardoor je als lezer samen met Gina weer opnieuw moet beginnen met het uitpluizen van allerlei zaken.
Een steengoed opgebouwd verhaal dat een mooi inkijkje geeft in recherchewerk. Spannend, goed opgebouwd en tot het einde vol vragen, die ervoor zorgen dat het boek moeilijk weg te leggen is.

Conclusie
‘Dit heb je verdiend’ van Carla Kovach is de tweede thriller over inspecteur Gina Harte. In dit boek wordt steeds meer duidelijk over de achtergrond van de inspecteur en leer je haar beter kennen. Dat is een mooi pluspunt, maar voor een vervolg wel een potentieel gevaar. Het kan uitlopen op ‘veel van hetzelfde’.
De zaak waar Gina in ‘Dit heb je verdiend’ aan werkt, zorgt voor spanning. Het verhaal is steengoed opgebouwd, waardoor de spanning voelbaar is en je als lezer wordt meegesleurd in het recherchewerk. Een boek dat maar heel moeilijk weg te leggen is en een aanrader voor alle thrillerliefhebbers!
⭐️⭐️⭐️⭐️

Meer informatie over Dit heb je verdiend

Dit boek ook lezen?
Koop ‘Dit heb je verdiend’ bij bol.com.

Boekgegevens
Titel: Dit heb je verdiend
Auteur:
Carla Kovach
Vertaling: Barbara Lampe
Uitgeverij:
Boekerij
Genre:
Thriller
Pagina’s:
318

Deze blog bevat een affiliate link. Als je via deze link iets koopt, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Uiteraard betaal je daar zelf niets extra voor.

5 gedachten over “Boekenpraat: Dit heb je verdiend (Carla Kovach)

  1. Ik ben nu, dankzij jou, bezig met het eerste boek. En dat is inderdaad spannend! Dank voor deze tip dus opnieuw.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.