Boekenpraat: Mea Culpa (Clare Mackintosh)

Het verhaal

De vijfjarige Jacob huppelt aan de hand van zijn moeder naar huis. Het laatste stukje wil Jacob rennen en zijn moeder laat -tegen haar principes in- Jacobs hand los.
In een fractie van een seconde verandert vervolgens alles. Een knal en Jacob ligt op de grond. Dood.
De bestuurder van de auto keert om, rijdt weg en laat nooit meer iets van zich horen.

Jenna kan die fatale dag en dat fatale moment niet onder ogen zien en gaat op de vlucht. Op een afgelegen plek probeert zij een nieuw leven op te bouwen, weg van alle angst, schuld, rouw en vragen. Maar haar verleden laat haar niet met rust.

Ondertussen probeert inspecteur Roy Stevens de dader van de fatale aanrijding op te sporen. Het onderzoek lijkt op niets uit te lopen. Iedere aanwijzing leidt naar een dood spoor, maar Roy en zijn team weigeren op te geven. Er moet op de één of andere manier gerechtigheid komen voor Jacob.

Mijn mening

De beloofde twist
Op de kaft van ‘Mea Culpa’ wordt een verbijsterende twist beloofd. Dat werd wat mij betreft zeker waarheid. Al vanaf het eerste begin zat ik lekker in het verhaal, maar op een gegeven moment riep ik hardop uit: “Whaaat? Nee joh!” Dat doe ik echt bijna nooit en het was voor mij een teken dat Clare Mackintosh met ‘Mea Culpa’ een uitmuntende thriller heeft afgeleverd.

Perspectieven
Het voelt voor mij bijna eng om iets te schrijven over dit verhaal, omdat ik bang ben dat ik iets weggeef van de verrassende twist en ik gun iedere lezer dezelfde spannende, heerlijke leeservaring als ik zelf had.
Door de verschillende perspectieven (Jenna als eerste persoon (ik) en de inspecteur in de derde persoon (hij)) is er al vanaf het begin een mooie, spannende afwisseling. Verderop in het boek, na de plottwist, wordt alles nog veel spannender. Vanaf dat moment voelde ik dat mijn eerste ingevingen volledig fout waren, maar had ik ook geen idee hoe het verhaal zou eindigen. Langzaam maar zeker voerde Clare Mackintosh me vervolgens langs verschillende wegen en verhaallijnen naar de ontknoping. Een bizarre, rauwe, spannende ontknoping.

Meer durf ik niet over dit boek te zeggen en stiekem ben ik bang al te veel weg te hebben gegeven. Ga het boek snel zelf lezen, zou ik zeggen. Het is niet bloederig, maar wel bloedstollend spannend.

Conclusie
In de thriller ‘Mea Culpa’ leidt Clare Mackintosh je langs verschillende verhaallijnen door een bizar verhaal over de dood van een vijfjarig jongetje. Rouw, schuldvraag, verdriet en vluchtgedrag komen allemaal aan bod.
Veel durf ik niet over dit boek te zeggen. Het niet bloederig, maar wel bloedstollend spannend en wat mij betreft een uitmuntend verhaal. Kort samengevat: lezen dit boek!
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Meer informatie over Mea Culpa

Dit boek ook lezen?
Koop ‘Mea culpa’ bij bol.com.

Boekgegevens
Titel: Mea culpa
Auteur:
Clare Mackintosh
Vertaling: Els Franci-Ekeler
Uitgeverij:
De Fontein
Genre:
Literaire thriller
Pagina’s:
382

Deze blog bevat een affiliate link. Als je via deze link iets koopt, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Uiteraard betaal je daar zelf niets extra voor.

10 gedachten over “Boekenpraat: Mea Culpa (Clare Mackintosh)

  1. Het begin vond ik prachtig, en toen kwam er een inspecteur bij. Waarom doen zoveel schrijvers dat toch: zo’n prominente rol wegleggen voor de politie?!

    Like

    1. Tja, ik houd nu eenmaal van politieverhalen, dus misschien komt het ook daardoor. Je ziet hier vaak agenten in recensies;).

      Like

Reacties zijn gesloten.