Doe eens gek!

“Ja, maak eens lekker herrie!” zei mijn psycholoog. Ik moet er nog best regelmatig aan denken. Af en toe denk ik na over de inrichting van mijn huis en bedenk ik, met die uitspraak over herrie in mijn achterhoofd: doe eens gek! Maar ga ik dat écht doen? Ik betwijfel of dat handig is…

Herrie maken en gek doen?

Die uitspraak over herrie kwam aan het begin van een consult. Ik wisselde mijn zonnebril in voor een gewone bril en deed de brillenkoker met beleid dicht. Maar ja, met hoeveel beleid je een brillenkoker ook sluit, zo’n ding maakt altijd herrie. Daar zei ik iets over. Mijn psycholoog vond dat tekenend en vandaar de uitspraak dat ik eens lekker herrie moest maken. Ik maak nooit herrie.

Los daarvan bedenk ik de laatste tijd dat ik niet alleen nooit herrie maak, maar dat ik sowieso weinig gekke dingen doe. Tijd om eens gek te doen?

Mijn huis moet rustig zijn

Toen ik, inmiddels alweer bijna tien jaar geleden, mijn huis kocht en inrichtte, was dat best een zoektocht. Met name de inrichting vond ik lastig. De juiste meubels leken niet te vinden en datzelfde gold voor het juiste behang. Uiteindelijk koos ik witte meubels. Het hout is vrij ruw en daarom zit er wat motief in. Het geeft een beetje een strandlook, vond ik in de winkel destijds.

Daar moest vervolgens behang bij. Maar wat? Ik liep heel wat winkels af, maar kon niets vinden wat ik echt mooi vond. Bovendien wilde ik licht. Mijn woonkamer bevindt zich op het noorden en aangezien ik van licht houd, moet ik dat ‘kunstmatig’ aanbrengen met lichte muren, als buiten de zon niet schijnt. Het werd uiteindelijk wit behang voor alle muren. Er zit een motief op, dat letterlijk uitsteekt en dat je kunt voelen. Het is alsof er gehaakt kant op mijn muren zit. Ik ben er nog steeds superblij mee. En ja, het is veel wit, maar dat vind ik fijn. Het geeft rust en licht en dat is precies wat ik thuis nodig heb.

Die ene muur…

Hoewel ik nog steeds heel blij ben met mijn meubels én mijn behang, is dat behang op één muur gaan kreuken en loslaten. De laatste tijd speurde ik dus af en toe naar mooi nieuw behang. Ik kwam een geweldig behangetje tegen. Okergeel met prachtige witte bloemen erop. Het leek me geweldig om dat op één muur in de woonkamer aan te (laten, ik kan zelf niet behangen;)) brengen, maar ja, zou ik dat ook na een week nog mooi vinden?

Ja, mooi zou ik het nog steeds vinden, maar ik betwijfel of ik het dan ook nog genoeg rust uit vind stralen. En steeds opnieuw blijf ik erbij dat ik de muren toch het liefst wit wil houden, maar wel met een klein werkje. Tja, wat krijg je dan? Precies, dat wat er nu op zit… En dus blijft het denk ik nog maar even zo.

Doe eens gek! Maar hoe?

Toch kriebelt het soms om eens ‘gek’ te doen. Gewoon even niet veilig, rustig en prikkelarm, maar iets totaal anders. Dat zou zonde van mijn geld zijn, want na een week zou ik er gek van worden, maar toch…
Elke keer komt het plannetje terug, maar het kan niet. Maar wacht eens… Het kan wel! Wat nou als ik de saaie witte muren van mijn wc zou gebruiken om eens ‘gek’ te doen? Niet alleen de ook al heel erg veilige verjaardagskalender, maar meer dan dat?

Ik wil er geen raar behangetje of verfje op, maar ik vind het leuk om een diamond painting te maken. Probleem is alleen dat ik niet weet waar ik zo’n ding dan moet laten als het af is. In de woonkamer vind ik het dan gewoon te druk. En in de woonkamer zou ik toch kiezen voor ‘veilig’: een schilderij met bloemen. Ik zie vaak reclames voor de wat minder ‘veilige’ schilderijen. Felle kleuren en platen die niet kloppen met de werkelijkheid. Rood met blauwe giraffen, enz. En ik vind ze zó leuk! Daarnaast krijg ik elke keer reclame in mijn mailbox voor schilderen op nummer en dat lijkt me iets heerlijks om toe te voegen aan mijn lijst met hobby’s. En ineens wist ik het: Ik kan ‘gek’ doen op de muren van de wc door daar allerlei totaal niet bij elkaar passende, felgekleurde diamond paintings en schilderijen op nummer op te hangen. Kan ik mezelf lekker bezighouden én eens gek doen. Prima plan, dacht ik zo. En voor alle muren vol zijn, kan ik nog wel jaren steentjes plakken en schilderen. Als de wc vol is, ga ik gewoon verder in het washok;).

15 gedachten over “Doe eens gek!

 1. Wat een goed idee! Zo heb ik nogal opvallend behang (nog van de vorige bewoner) in het halletje en bij de trap/overloop naar boven. Nu hou ik wel van veel kleur, maar dit had ik niet in mijn woonkamer gewild.

  Geliked door 1 persoon

 2. Helemaal mee eens. Een wand of zo, moeten niet opdringend zijn. MAAR mijn eerste eigen praktijkruimte had een gemarmerde (met iets verschillende tinten) zonnenbloemen gele wand. Niet met erg veel “structuur” maar net genoeg om niet saai te zijn. En ik moet je zeggen, dat gaf zo veel energie! Ik zou het graag weer ergens doen, zeker als ik geen zonlicht heb. Maar ten eerste mag je hier de wanden niet anders dan wit verven, in een huurwoning. Behang is hier bijna niet. En ten tweede weet ik niet precies hoe je zo iets maakt. Maar als we ooit een koophuis hebben, moet ik me er toch in verdiepen.

  Geliked door 1 persoon

 3. Weet je wat ook nog handige plekken zijn? De binnenkant van kasten en kastjes. En je zou natuurlijk ook een kerstboom kunnen diamond painten, en dat in een lijstje neerzetten met kerst. Wel kerstboom, en toch weinig rommel (en je kunt de painting altijd op zijn kop leggen als je overprikkeld bent).

  Like

 4. Prima idee om de painting in het toilet te hangen, ik houd ook van rustig…en loop nu al te oriënteren voor nieuw behang of verf?
  Maar dat blijf ik lastig vinden.

  Like

  1. Dat was hier ook een drama. Ik heb gewoon tegen mezelf gezegd dat het geen haast had en dat ik zou wachten tot ik tegen het juiste behang ‘aan zou lopen’. Uiteindelijk deden de cookies hun werk en ik heb nu behang voor de muur gevonden waar het oude behang loslaat. Als het erop zit, schrijf ik er denk ik wel een blog over, want het is een eh…proces;).

   Like

 5. Soms maken we dingen ook gewoon veel te zwaar. Ik wilde ook graag een kleur op mijn muur. Maar o, wat als je spijt krijgt. Als het toch niet zo mooi is. Geld weggegooid. Tot ik me bedacht dat je voor de prijs van een pot verf ook een vestje kunt kopen. Daar maak ik ook niet zo’n heisa van. Dus ik heb het gedaan en nooit spijt van gehad.

  Kun je jouw behang niet verven? Gewoon uittesten achter de bank of de kast. Verven kan uiteindelijk iedereen en dan is het niet zo duur.

  Maar met diamond painting ben je voorlopig ook wel even zoet 🙂 . En je kunt ook altijd nog verjaardagkaarten gaan diamond painten. Scotty kreeg pas zo’n kaart. Leuk gebaar en zelf ben je er mooi vanaf 😛

  Like

  1. Verven kan ik inderdaad zelf en is over dit behang een optie, maar dan zit ik nog steeds met het stuk waar het golft omdat het los is gekomen van de muur. In dit geval dus geen optie. Ik heb inmiddels nieuw behang gevonden. Kaarten diamond painten is ook leuk. Dat zijn wat kleinere projectjes, dus dan ben je ook nog eens snel klaar.

   Geliked door 1 persoon

 6. Het verlangen naar een rustige woonomgeving herken ik. Daarom heb ik ook geen leuk behang, maar saai neutraal. Maar dat geeft me de ruimte om los te gaan met schilderijtjes : ) Die kun je immers ook zo weer weghalen.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.