Boekenpraat: De beller op lijn vier (J.D. Barker)

Het verhaal

Jordan Briggs is elke morgen op de radio te horen in een vrij populaire ochtendshow. Ze vindt voorbereiding niet zo heel belangrijk, want ze wil een spontane uitzending. Vooral de telefoongesprekken met luisteraars zijn altijd goed voor de luistercijfers.

Op haar scherm ziet Jordan wat de verschillende bellers willen. Ze kiest voor lijn vier: Bernie. Bernie wil namelijk een spelletje spelen. Hij klinkt wat mysterieus, maar Jordan houdt het gesprek aan. Uiteindelijk start Bernie zijn spel. Hij laat Jordan kiezen: taxi’s of Ubers? Jordan kiest voor taxi’s. Op dat moment ontploffen, vlak voor haar kantoor, zeven taxi’s.

Bernie blijft bellen en verplicht Jordan en haar producer om te blijven uitzenden. Steeds opnieuw stelt hij Jordan een vraag en dwingt hij haar om te kiezen. Live op de radio spelen Bernie en Jordan in een paar uur hun dodelijke spel. Wie wint?

Mijn mening

Goed uitgewerkte personages
In het nawoord schrijft auteur J.D. Barker dat de personages voor afleiding hebben gezorgd. “En is dat uiteindelijk niet het enige wat een goed boek – vooral nu – moet doen?”
Dit was precies waarom ik dit boek wilde lezen. Ik had geen zin in allerlei negatieve prikkels van het nieuws en wilde een boek waar ik helemaal in weg kon duiken.
Met dit boek lukte dat. Het boek speelt zich af in slechts één morgen en met de minuut en de pagina loopt de spanning hoger op.
De personages (het boek is in de derde persoon geschreven, dus het is prima te volgen) zijn allemaal totaal verschillend en worden goed uitgewerkt. Daardoor leer je ze goed kennen en krijg je sympathie voor hen allemaal. Zelfs Bernie, die toch weinig minder is dan een terrorist, wordt bijna iemand die je kunt snappen in zijn gedachtegangen.

Niet realistisch, wel geloofwaardig
Alle dingen die in één morgen gebeuren, lijken niet helemaal realistisch. Het is voor mij onvoorstelbaar dat iemand dit allemaal zou kunnen veroorzaken en er zijn misschien te veel ‘toevalligheden’ die wel zorgen voor een mooi verhaal, maar niet per se realistisch zijn.
Vaak stoor ik me daaraan, maar het mooie van dit verhaal vind ik dat het misschien niet realistisch is, maar toch op alle momenten geloofwaardig blijft. Het is een spannend verhaal, waarbij letterlijk een spel van en op leven en dood wordt gespeeld. Terwijl dat spel gaande is, volg je door de verhaallijn van rechercheur Cole de pogingen om het spel te stoppen. De goede uitwerking van de personages geeft het verhaal absolute meerwaarde.

Conclusie
In de thriller ‘De beller op lijn vier’ speelt radiopresentatrice Jordan live op de radio een spel van en op leven en dood. Met haar keuzes kan zij beslissen wat het lot van heel veel andere mensen zal zijn.
Een spannend verhaal, waarbij de spanning iedere minuut en iedere pagina hoger oploopt. De goed uitgewerkte personages zijn de fundamenten van dit nagelbijtend spannende verhaal. Soms misschien niet helemaal realistisch, maar toch geloofwaardig.
⭐️⭐️⭐️⭐️

Meer informatie over De beller op lijn vier

Dit boek ook lezen?
Koop ‘De beller op lijn vier’ bij bol.com.

Boekgegevens
Titel: De beller op lijn vier
Auteur:
J.D. Barker
Vertaling: Ralph van der Aa
Uitgeverij:
Boekerij
Genre:
Thriller
Pagina’s:
398

Deze blog bevat een affiliate link. Als je via deze link iets koopt, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Uiteraard betaal je daar zelf niets extra voor.

7 gedachten over “Boekenpraat: De beller op lijn vier (J.D. Barker)

Reacties zijn gesloten.