Boekenpraat: Ik volg jou (Peter James)

Het verhaal

Marcus Valentine mag zichzelf een succesvolle gynaecoloog noemen. Hij heeft veel ervaring en bij een moeilijke casus vragen collega’s hem om hulp.
Ook thuis heeft hij alles goed voor elkaar. Hij heeft een lieve vrouw en drie gezonde, jonge kinderen. Zijn vrienden hebben ontzag voor Marcus en de etentjes die hij thuis organiseert, zijn een succes. Niets te wensen over dus.

Totdat…
Op een ochtend ziet Marcus een vrouw (Georgie) hardlopen en hij krijgt haar niet meer uit zijn hoofd. Ze lijkt op een oude jeugdliefde van hem, maar blijkt toch iemand anders te zijn. In eerste instantie probeert Marcus Georgie nog uit zijn hoofd te zetten, maar al snel besluit hij haar op diverse manieren on- en offline te gaan volgen. Totdat ze van hem zal zijn.

Mijn mening

Marcus: onsympathieke hoofdpersoon
Om maar met de deur in huis te vallen: na de eerste paar pagina’s schreef ik iets op een briefje over Marcus, de hoofdpersoon. Het was niet heel vriendelijk: Marcus is een seksistische l*l.
Nu is het de bedoeling dat Marcus geen vriendelijk personage is, maar op de één of andere manier zorgde Marcus ervoor dat ik mijn mening over het boek niet goed kon vormen. Een hoofdpersonage dat zó onsympathiek is, leidde mij een beetje af van het verhaal.
Ondanks dat je ontdekt hoe Marcus is geworden wie en wat hij is, hielp dat mij niet om enige sympathie voor hem te voelen.
Daarnaast haak ik sowieso altijd een beetje af als een personage alleen gericht lijkt te zijn op seks. Oké, het hoort hier bij de verhaallijn, maar er zal toch meer zijn dan dat.

Beklemmend verhaal
Het verhaal, waarin Marcus volledig gefocust is op Georgie, is beklemmend. Je leest zowel over Marcus als over Georgie (beiden in de beschrijvende vorm, dus heel goed te volgen) en je voelt de angst van Georgie. Keer op keer voelt zij dat ze gevolgd wordt, maar ze weet niet door wie en waarom.
Daarnaast speelt er in het persoonlijk leven van Georgie veel. Zij is een lieve vrouw die zich met hart en ziel inzet voor haar bedrijf en haar gezin.
Het verhaal is spannend en goed opgebouwd (hoewel hier en daar wat té toevallig) en zo geschreven dat je met beide hoofdpersonages mee kunt leven. Een goed verhaal, maar voor mij verloor het aan kracht door de nogal onsympathieke Marcus. Ik weet door zijn personage gewoon niet goed wat ik van dit boek moet vinden.

Conclusie
De thriller ‘Ik volg jou’ van Peter James vertelt het verhaal van gynaecoloog Marcus Valentine. Hij raakt gefocust op een jonge vrouw die hij op straat ontmoet en die hij niet meer uit zijn hoofd kan zetten. Hij volgt haar, tot ze van hem zal zijn. De jonge vrouw, Georgie, heeft geen idee van Marcus’ gevoelens, maar voelt wel dat er iets niet klopt.
Dit boek is goed opgebouwd en vertelt een spannend verhaal, waarin je de beklemming en angst van Georgie kunt meevoelen. Voor mij stond het onsympathieke hoofdpersonage Marcus echter het verhaal ‘in de weg’. Ik vond hem zó seksistisch en onsympathiek dat ik het gewoon niet fijn vond om een boek over hem te lezen.
⭐️⭐️⭐️

Meer informatie over Ik volg jou

Dit boek ook lezen?
Koop ‘Ik volg jou’ bij bol.com.

Boekgegevens
Titel: Ik volg jou
Auteur:
Peter James
Vertaling: Lia Belt
Uitgeverij:
De Fontein
Genre:
Thriller
Pagina’s:
365

Deze blog bevat een affiliate link. Als je via deze link iets koopt, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Uiteraard betaal je daar zelf niets extra voor.

6 gedachten over “Boekenpraat: Ik volg jou (Peter James)

  1. Ik negeer boeken van Peter James meestal automatisch, maar je samenvatting maakt me wel nieuwsgierig moet ik zeggen. Het klinkt in ieder geval als een persoonlijk verhaal.

    Like

    1. Nou, als je er dan toch één van Peter James wilt lezen, zou ik zéker niet voor deze gaan. Hij heeft echt zat betere boeken geschreven.

      Like

Reacties zijn gesloten.