Zware dagen voor mijn schrijfhart

Deze blog tik ik in razend tempo, met bijna trillende vingers. Toch weten die vingers hun weg over het toetsenbord goed te vinden en ze zijn nogal gretig om de toetsen in te drukken. Ik heb namelijk een paar nogal zware dagen achter de rug. Ik was een blogger zonder laptop en phoe, dat was afkicken.

Mijn trouwe blogmaatje liet me in de steek

Mijn oude, trouwe blogmaatje (mijn oude laptop) was al ruim vijf jaar oud. Hij had alles op bloggebied meegemaakt. Ieder gepubliceerd blogje tikte ik op die oude vriend. Ik voelde wel zijn ouderdom. Hij werd traag. Ik moest bijvoorbeeld eerst de laptop opstarten en dan gaan douchen, zodat ik daarna kon bloggen. Of niet. Soms moest ik dan eerst ook nog iets anders doen. Als ik ergens op klikte, kon ik gerust even naar de wc voor in beeld kwam wat ik wilde, maar ach, mijn laptop en ik waren maatjes.

Mijn trouwe blogmaatje had me al een paar keer in de steek gelaten. Dan laadde hij niet meer op. Dat was makkelijk op te lossen met een nieuwe adapter. Maar toen, opeens, liet de laptop me in de steek. Ik had hem opgestart om een blogje te schrijven. Ik zag aan de onderkant van het scherm een leeg batterijtje staan. Ik stopte de stekker in het stopcontact en toen…gebeurde er niets.

Enigszins verschrikt haastte ik me naar een computerzaak. Daar bleek het probleem niet in de adapter te zitten, maar in de laptop. Daar kon nog wel een laptopchirurg naar kijken, maar dat was het oude trouwe vriendje niet meer waard. Dit werd dus ons afscheid.

Blogger zonder laptop

Natuurlijk wist ik al een poosje dat mijn oude trouwe blogmaatje op een dag de moed op zou geven. Ik had alleen gehoopt dat die dag nog even op zich zou laten wachten. Ik had bedacht dat ik dit jaar van de belastingteruggave een nieuwe laptop zou kopen. Laptopje besloot anders en liet me te vroeg in de steek.

Daar zat ik dan. Ik was een blogger zonder laptop. Al na een uur kreeg ik afkickverschijnselen. Zeg nou zelf: zo’n avontuur met een laptop die je in de steek laat, is al voer genoeg voor minstens één blog. Een blog die ik niet kon tikken. Bovendien deden zich nog wat andere dingen voor die echt om een blogje vroegen. Ja, ik had misschien op mijn telefoon of tablet een blog kunnen maken, maar daar begin ik niet aan. Dat vind ik zo’n gedoe. Ik wil een echt toetsenbord onder mijn vingers en een normaal scherm voor mijn neus. Ik schreef alle ideeën maar snel ergens op, maar uitwerken kon ik ze niet. Mijn arme schrijfhartje had het zwaar.

Reddingsactie

Eerlijk gezegd had ik wel aan zien komen dat mijn oude blogmaatje me in de steek zou laten. Daarom had ik drie weken voor dat definitief gebeurde alle bestanden die ik wilde bewaren op mijn externe harde schijf gezet. Hoera voor dat, want mijn laptop was leeg én kon niet meer opgeladen worden, maar ik had nog wel alles! Alleen mijn fotoalbum van 2021 had ik niet kunnen redden en daar baalde ik van, want dat was al bijna helemaal af. Ik had niet zo’n zin om opnieuw te moeten beginnen.

Hallo nieuwe blogmakker!

Mijn oude laptop was wel een lief blogmaatje geweest, maar hij had me wel in de steek gelaten. Ik ging op zoek naar vervanging. Dat deed ik heel snel. Binnen een paar uur ging ik van een kapotte laptop naar de bestelling van een nieuwe. Gelukkig had ik me daar al wat in verdiept en uiteindelijk besloot ik mijn laptop maar in een fysieke winkel te kopen en liet ik me dus adviseren door de laptopdokter.

Het deed allemaal nogal pijn in de portemonnee, maar ik bestelde een nieuwe laptop. De laptopdokter installeerde nog het één en ander voor me én redde mijn fotoalbum door het van mijn oude harde schijf te halen en over te zetten op mijn nieuwe laptop.

48 uur later haalde ik mijn nieuwe blogmakker op. Ein-de-lijk kon ik weer bloggen. Maar er is meer. Ik klik ergens op en het komt direct in beeld. Deze laptop maakt geen geluid. Gewoon helemaal niet. Geen gezoem of wat dan ook. Het spijt me voor mijn oude trouwe vriendje, maar ik ben inmiddels helemaal maatjes geworden met mijn nieuwe blogmakker. Wij gaan samen, in stilte én heel snel, heel veel nieuwe blogjes tikken!

Ehm, en voor iedereen die nu wil weten hoe dit fijne vriendje heet, heb ik slecht nieuws. Ik heb namelijk geen idee. Het is een hp. Meer over alle extra namen weet ik niet en alles over systemen heb ik ook alweer van mijn eigen harde schijf gewist;).

22 gedachten over “Zware dagen voor mijn schrijfhart

 1. Pas als je een nieuwe hebt merk je vaak hoe versleten de vorige echt was. Het is toch handig als je je leven niet moet inrichten rond de wachttijd van je laptop 🙂

  Geliked door 1 persoon

 2. Ha, zo fijn! Ik weet precies wat je bedoelt, want ik heb het ook recent ervaren. Gewoon in 10 seconden startklaar ipv na 10 minuten (en dat was dan nog als ik gelúk had…)

  Like

  1. En dankzij jouw blog erover had ik mijn documenten op tijd gered en op een externe schijf staan, dus nogmaals dank:).

   Like

 3. Poeh dat was zeker schrikken voor jou.
  Maar wat tof dat je weer een nieuw maatje hebt.
  Veel plezier en succes met het typen en opmaken van alle blogs

  Geliked door 1 persoon

 4. Ja, dat is hard. Maar gelukkig was je voorbereid. Staat dat fotoboek niet bij het bedrijf die dat aanbiedt? Bij mij zie ik na het inloggen altijd al mijn projecten en bestellingen. Overigens komt dit bericht ook van een hp. Wij hebben de luxe van meerdere laptops en pcs dus de schade valt dan mee. Succes in 2022!

  Like

  1. Fotoboek slaat offline op. Ik werk in een gedownload programma. Online hebben ze niet alle opties en ik maak graag gebruik van de uitgebreide versie. Gelukkig hebben ze ‘m kunnen redden van mijn oude harde schijf.

   Like

 5. Oh oh, dat is wel echt een nachtmerrie. Mijn trouwe maatje moest al een keer weg voor een accu vervanging, maar doet het sindsdien weer als van ouds gelukkig. Gaat inmiddels ook al vijf jaar mee, dus niet de jongste meer, maar blijft gelukkig snel (vind dat een groot voordeel van Apple, maar je betaalt er ook voor). En heb altijd een iPad met bluetooth toetsenbord als back-up. Gebruik ik eigenlijk voor t tekenen maar soms ook wel handig voor het schrijven op die manier.

  Like

  1. Ja, ik heb ook nog een tablet en een bluetooth toetsenbord. Alleen mijn tablet en WordPress gaan niet zo heel lekker samen. Nogal traag. En snelheid is inderdaad toch wel héél erg lekker. Was ik alweer vergeten, maar nu weet ik het weer;).

   Like

 6. Jij gebruikt dus net als ik apparaten helemaal op! Lekker duurzaam, en dan zonder dat we er (al te veel) moeite voor moeten doen. Ik heb een paar keer een tweedehands computer in huis gehaald. 1 x om van die superoude spelletjes op te spelen die niet draaien op moderne computers, 1 x omdat het budget niet verder reikte (en ik niet veel meer deed dan wat basisdingen, dus dat kon prima met een door een bedrijf afgeschreven maar verder nog prima werkende laptop) en recent heb ik de oude apple van mijn vader gekregen, zodat ik een goede computer heb om op te bloggen. Hij kocht een nieuwe, ik kreeg de zijne tweedehands. Ik vind nieuwe apparaten altijd een enorm gedoe… Of sowieso gedoe met apparaten. Ik kan daar echt enorm tegenop zien, om dat op te moeten lossen. Heb jij dat ook?

  Like

  1. Ja joh, wat een gedoe. Ik had niet voor niets het kopen al uitgesteld. Ergens was het wel fijn dat het nu zo snel ‘moest’, want anders kan ik maanden zoeken, wikken en wegen. En ehm, ik heb dus bij een fysieke winkel gekocht. Ik snap dat dat duurder was dan online, maar zodra die man zei dat hij voor mij Word enz. erop ging zetten, was ik om. Zogenaamd gratis en ik snap natuurlijk heus wel dat dat gewoon bij de prijs inbegrepen zit dan, maar joh, op zo’n bedrag maken die paar tientjes dan ook niet meer uit… Het was dus echt thuis een kwestie van opstarten, bestanden vanaf de harde schijf kopiëren en klaar.

   Geliked door 1 persoon

 7. Altijd vervelend als apparaten je net wat eerder in de steek laten dan je had gepland (alsof ze aanvoelen dat ze vervangen gaan worden en er dan meteen maar de brui aan gaan geven…). Gelukkig dat je snel een nieuwe kon kopen en dat die goed bevalt.

  Like

 8. Ach wat zegt een naam!, ik heb ook een HP en dat is alles dat ik weet. Maar verder allemaal heel herkenbaar, ik heb boven nog een PC met dezelfde kwaal als jou oude vriendje, Je kunt van álles doen eer het kreng aan het werk wil. Van de zomer gaf mijn lappie er de brui aan en had ik dezelfde afkickverschijnselen als jij want op de telefoon bloggen is echt geen doen.

  Geliked door 1 persoon

 9. Geweldig dit is leuk beschreven, maar wat fijn dat je een nieuw hulpje gevonden hebt.
  Van schrik heb ik al mijn foto’s enz. op sticks gezet, misschien voor mij wel handig om zo’n losse harde schijf te kopen…

  Like

  1. Mijn ‘reddingsactie’ kwam ook door een blog van iemand anders. Ben er nog elke dag blij mee, dus ik zou het zeker aanraden.

   Like

 10. Heerlijke blog maar wel jammer van je laptop. Volgens mij kan je het geheugen van je laptop overzetten dus misschien kan je dat laatste ook redden.

  Like

  1. Ze hebben wat ik wilde hebben en zelf niet had kunnen redden gelukkig over kunnen zetten. Gevalletje ‘eind goed, al goed’ gelukkig.

   Like

Reacties zijn gesloten.