Polderplaatjes ~ 2022 ~ week 1

In de eerste week van januari is het altijd drukker in de polder dan me lief is. Dat komt omdat er dan een heleboel goede voornemens op (sport)schoenen en twee wielen in de polder zijn. Nu had ik deze week de mazzel dat het veel regende. Goede voornemens zijn niet bestand tegen regen denk ik, dus uiteindelijk viel het, na zondag, wel mee met de drukte. Ik plande mijn rondjes buiten deze week extra zorgvuldig op rustige momenten en deel vandaag de mooiste polderplaatjes van de afgelopen week. Laten we beginnen met zaterdag en zondag.

Maandag en dinsdag waren donkere dagen en de foto’s die ik maakte, vond ik niet het delen waard. Woensdag stormde ik bij windkracht vijf door de polder. Dat leverde de foto bovenaan deze blog op.

Donderdag jaagde pijn in mijn heup me vroeg uit bed en naar buiten. Wandelen lukt namelijk pijnvrij. Het bleek spekglad te zijn, maar ook heel prachtig. Daar waar niet gestrooid was, liep ik maar even door het gras. Een smak op het asfalt had wellicht gelijk mijn heupblessure opgelost, maar dit voelde toch beter;). Het was een heerlijk rondje.

Dan drie foto’s van vrijdag. Ik begon mijn wandeling in de zon, maar die verdween al snel achter een wolkenpartij. Toen hij weer tevoorschijn kwam, bleef ik even staan om foto’s te maken. Het werden, een paar seconden na elkaar, twee totaal verschillende foto’s. Gelijk een fijn cadeautje voor het chaotische hoofd dat ik aan het uitlaten was.

Mis je nog iets? Ja, ik ook. Foto’s van bloemen.
1. Die zijn nu echt bijna niet meer te vinden.
2. Het enige bloempje dat ik vond, liet zich bij windkracht drie en hoger niet scherp vastleggen.
3. Arme ik. Nee, grapje. Maar reken maar dat ik blijf zoeken naar kleur!

P.S: Wil je ook de andere polderplaatjes van deze week én andere foto’s zien? Op mijn Instagram plaatste ik een kort filmpje met een weekoverzicht.

13 gedachten over “Polderplaatjes ~ 2022 ~ week 1

 1. Wauw, wel een hoop mooie plaatjes zeg. Ik zag laatst ook zo’n prachtige zonsondergang tijdens het wandelen met de hond. Echt doe me dat elke dag alsjeblieft.

  Geliked door 1 persoon

 2. Mooie plaatjes vooral die laatste 3. En wees voorzichtig met je heup. Ga op tijd naar de physio of doe oefeningen (vooral stretching), niet dat je straks een versleten heup hebt. Soms zijn de schoen ook schuld. Succes!

  Like

  1. Het lijkt mij spierpijn, maar na maanden denken dat het wel over zou gaan, wordt het nu steeds erger, dus ik ga er nu inderdaad wel even naar laten kijken. Ze zullen vast niet veel voor me kunnen doen, maar een goede pijnstiller zou al heel fijn zijn.

   Like

 3. LOL het is toch eigenlijk een kostelijk fenomeen dat in januari zoveel meer mensen de polder intrekken vanwege goede voornemens. Nu ben ik helemaal benieuwd: hoe lang houden ze het vol? Hoe lang blijft het relatief druk? Is dat een kwestie van weken? Of van maanden?

  Like

  1. Meestal hooguit twee zondagen. Ik heb ook een poos gezwommen wekelijks. De eerste twee weken van januari was het drukker en daarna weer gewoon zoals altijd. Wat dat betreft denk ik dat Blue Monday wel ongeveer klopt;).

   Like

Reacties zijn gesloten.