Boekenpraat: Een langzaam smeulend vuur (Paula Hawkins)

Het verhaal

Op een woonboot in een Londens kanaal wordt het lichaam van Daniel gevonden. Dat hij vermoord is, is zeker, maar door wie?
Het lijkt in eerste instantie heel simpel: de vrouw die Daniel gevonden heeft, heeft een jonge vrouw uit de woonboot zien komen. Die jonge vrouw, Laura, is de laatste die Daniel levend gezien heeft. Wie anders dan zij kan de moordenaar zijn?

Al snel blijkt dat het niet zo simpel is als het lijkt. Ook Miriam, de vrouw die Daniel vond, lijkt geen schoon geweten te hebben. Laura, die in eerste instantie de dader lijkt te zijn, ontkent in alle toonaarden. Als zij het niet was, wie was het dan wel? De vier personages in dit boek hebben hun eigen verhaal én lijken een motief te hebben om Daniel te willen vermoorden. Maar deed één van het het echt of was er nog een vijfde in het spel?

Mijn mening

Thriller voor detectives
‘Een langzaam smeulend’ vuur is een thriller, maar is wat mij betreft wel echt een thriller voor detectives/speurneuzen. Vanaf de eerste pagina is duidelijk dat er een moord is gepleegd, maar vervolgens lijken er vier mensen te zijn die een motief hebben voor de moord.

Paula Hawkins heeft het verhaal op zo’n manier opgebouwd dat je gedurende het verhaal steeds meer ontdekt over de verschillende hoofdpersonen en over hun motief als zij de dader zouden zijn. Persoonlijk heb ik heel lang van dader gewisseld. Steeds had ik weer nieuwe kennis, die leidde tot nieuwe theorieën. Het verhaal is spannend en stelt je keer op keer voor raadsels en verrassingen.

Interessante personages
De hoofdpersonages zijn allemaal heel verschillend. Ze verschillen in leeftijd en in leefstijl.
Alle personages hebben zo hun eigen verleden. Niet bij iedereen wordt dat even snel duidelijk. In eerste instantie is van Laura al gelijk duidelijk dat zij een bijzondere vrouw is, met waarschijnlijk een psychische kwetsbaarheid. Later blijkt echter dat ook andere hoofdpersonen een behoorlijk ingewikkeld (levens)verhaal hebben. Daar durf ik niets over te schrijven, want ik ben bang dat ik dan iets van het verhaal weg zou geven. Juist het feit dat de personages zo interessant zijn en dat je hen steeds beter leert kennen, maakt ‘Een langzaam smeulend vuur’ een heel boeiend boek.

Conclusie
In de thriller ‘Een langzaam smeulend vuur’ van Paula Hawkins draait het om de moord op Daniel, een jonge man. In eerste instantie lijkt de zaak heel simpel, omdat al snel duidelijk is wie Daniel als laatste levend heeft gezien.
Vervolgens bouwt Paula Hawkins een heel spannend verhaal op, met vier boeiende hoofdpersonages.
De boeiende personages zijn de ‘kers op de taart’ in dit spannende verhaal. Als een echte detective laat Hawkins je zoeken naar antwoorden. Zeker een aanrader!
⭐️⭐️⭐️⭐️

Meer informatie over Een langzaam smeulend vuur

Dit boek ook lezen?
Koop ‘Een langzaam smeulend vuur’ bij bol.com.

Boekgegevens
Titel: Een langzaam smeulend vuur
Auteur:
Paula Hawkins
Vertaling: Miebeth van Horn
Uitgeverij:
A.W. Bruna Uitgevers
Genre:
Literaire thriller
Pagina’s:
333

Deze blog bevat een affiliate link. Als je via deze link iets koopt, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Uiteraard betaal je daar zelf niets extra voor.

8 gedachten over “Boekenpraat: Een langzaam smeulend vuur (Paula Hawkins)

  1. Het meisje in de trein en nog een boek heb ik van Paula Hawkins gelezen, maar bij deze haakte ik af op basis van het verhaal. Je recensie bevestigt dit. Ik ben niet zo’n fan van meerdere personages en zo.

    Geliked door 1 persoon

  2. Het is zo mijn genre niet, maar ik weet wel dat er veel vraag naar dit boek is. Ben gister door mijn bakken met boeken gegaan, ik moet ze beter indelen;)

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.