Polderplaatjes ~ 2022 ~ week 3

Week drie. Zullen we maar gelijk met de deur plaatjes in huis vallen? Eerst een verzameling mistige en grijze plaatjes, van verschillende dagen. Want phoe, wat was er veel grijs deze week. En nog meer grijs…

Niet echt ‘mijn ding’, al die mist. Snel door naar wat foto’s van maandagmiddag. Ik deed natuurlijk niet aan Blue Monday, maar hallo zeg, de lucht deed dat wel! Wat een feestje! Ik was ’s morgens al blij dat het eens niet mistig was, maar ’s middags leek het wel lente. Ik was op de fiets gesprongen voor een boodschap. Het tochtje bleek iets langer te zijn dan ik dacht, maar het gaf niet. Het voorjaarsgevoel kon wat mij betreft niet lang genoeg duren.

Donderdag was ook zo’n cadeautje. Ineens was er tijdens mijn ochtendwandeling een spoortje blauw in de lucht (eerste twee foto’s hieronder). ’s Middags zag ik dat de zon scheen, dus ik sprong heel snel op de fiets (foto drie en vier hieronder). De zon verdween, maar de plaatjes waren mooi en het ritje was fijn. Thuis zag ik dat het wel leek alsof ik een grijs filter over de zonsondergang had geplakt, maar het was gewoon ongefilterd mooi. Dát soort grijs kan ik dan weer wel waarderen.

Tot slot nog twee foto’s van vrijdag. Het was prachtig en heerlijk. Ik vond eindelijk weer een madeliefje. Snel dook ik op mijn hurken de berm in om het madeliefje vast te leggen. Terwijl ik dat deed, fluisterde het bloempje hoopvol in mijn oor: “Nog 59 dagen en dan is het lente.”

Psst, terwijl je dit leest, duurt het dus nog maar 58 dagen tot de lente. Het is maar dat je het weet;).

15 gedachten over “Polderplaatjes ~ 2022 ~ week 3

 1. Alles op z’n tijd hoor, eerst even gewoon winter als het even kan. Net als één zwaluw nog geen zomer maakt maakt ook één madeliefje nog geen voorjaar.

  Like

 2. Wat een leuk verslag van inderdaad niet leuk mistig en grijs weer. Ik hou er ook echt niet van. Maar de wetenschap dat het feitelijk nog maar zo weinig dagen duurt tot het lente is, is dan weer een lichtpuntje!

  Like

  1. Klopt. En aan de andere kant: eigenlijk is de winter nog maar net begonnen. Alleen voelt het voor mij altijd alsof die in januari afgelopen moet zijn.

   Like

Reacties zijn gesloten.