De kleine make-over

Mijn woonkamer kreeg een kleine make-over. Het stelde niet heel veel voor hoor. Er zit alleen nieuw behang op één muur. Maar in mijn hoofd stelde het heel veel voor. Vooral rommel en verandering en ik houd niet van rommel en verandering en wat als het niet mooi is en, en, en…

Het begon met een idee

Het begon allemaal, zoals de meeste dingen in het leven, met een idee. Ik had naar iets te veel woonprogramma’s gekeken en alle mooie dingen die ik daar zag, zorgden ervoor dat het bij mij ging kriebelen. Daarnaast was er één muur in de woonkamer waar het behang niet meer mooi op zat. Er zat al jaren een enorme ‘bobbelstreep’ op, maar na al die jaren begon het me nu te storen. Bovendien was ik na tien jaar wel toe aan iets anders.

Nee, dat moet ik anders zeggen. In mijn hoofd dacht ik dat ik toe was aan iets anders, maar in de praktijk wist ik het allemaal nog niet zo zeker. Toch bleef het kriebelen.

Cookies deden hun werk

Wat doe je als het kriebelt? Precies, dan ga je eens online kijken wat er allemaal te krijgen is. Ik zocht dus naar behang. Ik vond niets waar ik echt blij van werd en ik vond mijn oude behang nog zo vreselijk leuk. Het zat er niet meer mooi op, maar het leek me onmogelijk om iets mooiers te vinden dan het behang waar ik al tien jaar blij mee was.

Toen gingen de cookies aan het werk. Ik hoorde ze bijna denken: jaja, die Naomi wil wat nieuws. Hop, hier heb je je behang. En weet je wat? De cookies hadden gelijk. Ze schotelden me een website voor met heel veel heel goedkoop behang. Dat maakte me een beetje huiverig, want goedkoop is duurkoop toch? Maar toen keek ik nog eens goed en zag ik dat het geen goedkoop behang was, maar dat het een website was waar ze vooral restanten verkochten. Alles afgeprijsd dus. Dat klonk leuk.

De cookies hadden blijkbaar óók door wat ik zocht, want ze lieten me behang zien waar ik blij van werd. Ik vond licht behang een belangrijke voorwaarde. Ik heb een woonkamer met maar aan één kant ramen en die zitten op het noorden. Ik houd van licht en vind het dus al snel (te) donker in de woonkamer. Dan moet je niet ook nog eens donker behang nemen.

Oude-vrouwen-behangetje

Uiteindelijk koos ik een paar behangetjes die ik mooi vond. Ik appte mijn moeder en mijn zusje en zei erbij: Hm, ik houd blijkbaar van oma-Hoofdtaal-behang. Die had ook zoiets. Blijkbaar heb ik een oude-vrouwen-smaak, maar ik vind dit mooi.

En zo kwam het dat ik, na lang wikken en wegen, bestelde. Toen de rollen kwamen, trok ik vertwijfeld de doos open. Oef, ja, het was inderdaad mooi. Kijk, links zie je mijn oude behangetje, rechts mijn nieuwe behang.

Het oude behang zit nog steeds op de andere muren in de woonkamer, maar op één muur zit nu het nieuwe behang. Overigens kreeg ik de kleuren lastig op de foto. Het oude behang is echt gewoon wit. Het nieuwe behang lichtgrijs met een wit patroon.

Van rommel naar héél erg blij!

Het is (helaas;)) niet zo dat je klaar bent met een bestelling plaatsen. Het oude behang moest van de muur en het nieuwe moest erop. Nu vind ik behang van de muur trekken een heerlijke bezigheid. Dat deed ik dus zelf. Ik had de mazzel dat het er in complete banen vanaf kwam. En ik had nóg meer mazzel, want onder het behang kwam een witte muur vandaan. Ineens wist ik het weer: ik had tien jaar geleden een laag witte verf onder het behang aangebracht. Ik was blij dat ik dus niet tegen een kale muur aan zat te kijken, maar gewoon tegen keurig wit.

Een week later schoof ik de kast van de muur en vond ik het vooral een enorme bende. Bende en ik gaan niet samen, dus dat was vervelend. Vervolgens betrad mijn moeder de bende en zag ik een hoop hocus pocus. Met angst en beven keek ik toe wat er op de muur gebeurde. Ik kon niet meer terug naar mijn oude, fijne, vertrouwde behangetje. Wat als ik het nieuwe behang op de muur toch niet mooi zou vinden?
Aan het eind van de dag ruimde ik op, kitte de plinten weer tegen de muur en zette de kast op zijn plaats. En toen?

Toen keek ik verliefd naar het resultaat van de mini-make-over. Ik vind het geweldig! Het is licht genoeg. En er is nog iets. Ik was bang dat het te druk zou zijn voor me, maar dat vind ik helemaal niet. Ik vind het rustig genoeg én ik vind het dus gewoon helemaal geweldig. Aanschouw hier wat ik rommel vind én het opgeruimde eindresultaat.

22 gedachten over “De kleine make-over

 1. Wat een leuk behang! Zou ik zelf ook kunnen kiezen. Nog steeds spijt dat ik de slaapkamer muur niet heb laten stucen. Daar zou dit heel mooi staan.

  Geliked door 1 persoon

 2. Erg mooi! En die vrolijke gestreepte doek bevalt me ook goed. Is helaas weer uit het beeld verdwenen.

  Like

 3. Enne… als je nou weer eens aan het piekeren bent, kun je met dit behang tenminste ook nog bloemetjes tellen! Of blaadjes, of bloemblaadjes… vast leuker dan piekeren!

  Like

 4. Dat is leuk behang! En ik denk dat niet het oma-behang is, maar het ziet er juist fris en modern uit. … Maar ik ben ondertussen natuurlijk ook geen jong piepkuikentje meer. Dus. Mijn idee van oma-behang is iets uit de jaren 1910-1920.

  Like

  1. Haha, het ging niet eens zozeer om het tijdperk, maar om de sfeer;). Die deed me denken aan die van één van mijn oma’s.

   Like

 5. Dat vind ik mooi en vrouwelijk. Eerst dacht ik dat er roze in zat. In je behang. Dat is niet zo?

  Like

 6. Gelukkig pakte het goed uit, snap dat het stukje verandering allesbehalve fijn is soms, maar het is wel weer fijn dat t eindresultaat goed uit pakt. Ziet er ook gezellig uit.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.