Boekenpraat: Zo’n mooi meisje (Carla Kovach)

Het verhaal

Rechercheur Gina Harte geniet van een vrij weekend met haar kleindochter als haar telefoon gaat. Ze is nodig op het bureau. Een jong meisje is uit een busje gevallen en zwaargewond op straat terechtgekomen. De man die haar vond, vertelt de politie dat het meisje als laatste zei: “Help haar.” Wie is die ‘haar’ en waar is ze?

Een paar dagen later krijgt Gina opnieuw een melding over een jong meisje. Dit keer is het lichaam van een jong meisje gevonden in een ondiep graf. Is dit de ‘haar’ waar het ‘busmeisje’ het over had en kan Gina de zoektocht naar het nog levende meisje staken?

Gina weet het niet, maar één ding weet ze wel: hier is iets helemaal mis. Jonge vrouwen worden zwaar ondervoed gevonden. Dood of zo goed als dood. Wat is hier gaande? Wat Gina verontrust, is het feit dat de meisjes op elkaar lijken. Leeftijd en uiterlijk vertonen opvallend veel overeenkomsten. Gina is vastberaden om uit te zoeken wat er gaande is én om daar een einde aan te maken, voor er nog meer slachtoffers vallen.

Mijn mening

Gina Harte en haar verhaal
In de eerste twee delen over rechercheur Gina Harte werd al steeds meer duidelijk over haar leven en haar verhaal. In het tweede boek was ik even bang dat er ‘meer van hetzelfde’ zou komen, maar dit boek maakt die angst gelukkig totaal overbodig.
In ‘Zo’n mooi meisje’ speelt het verleden van Gina slechts een kleine bijrol in het verhaal, maar blijft het een mooie ondersteuning om Gina beter te begrijpen. Gina blijft voor mij een fijn personage. Een rechercheur die mijns inziens ook echt zou kunnen bestaan. De zaken draaien niet om haar, maar om de slachtoffers. Op die manier vertelt Carla Kovach in dit boek opnieuw een mooi verhaal over een gedreven rechercheur en zo krijg je een inkijkje in het veelzijdige werk van de recherche.

Spannende ‘puzzel’ op zoek naar antwoorden
‘Zo’n mooi meisje’ begint met heel veel vragen. Wie is het meisje dat uit de bus valt? Hoe kwam zij in die bus en waarom ziet zij er zo slecht uit? Al die vragen leiden uiteindelijk stukje bij beetje naar steeds meer antwoorden. Het boek leest als een spannende puzzel waarvan je, samen met Gina Harte, steeds opnieuw een stukje vindt en op de juiste plek kunt leggen. Uiteindelijk zijn aan het einde van het boek alle vragen beantwoord. Een spannend, goed opgebouwd verhaal, met een mooie, duidelijke afronding.

Serie Gina Harte
Dit is het derde deel in de serie over inspecteur Gina Harte. Het is ook goed los te lezen van de eerste twee delen. Mijn eerdere recensies vind je hier:
Deel 1: Stil maar.
Deel 2: Dit heb je verdiend.

Conclusie
‘Zo’n mooi meisje’ is het derde boek van Carla Kovach over rechercheur Gina Harte. In dit boek wordt Gina geconfronteerd met twee jonge meisjes die verdacht veel op elkaar lijken. Eén van hen wordt dood gevonden en de ander meer dood dan levend. Wat is er met hen gebeurd en wie heeft dat met hen gedaan?
Het verhaal leest als een spannende puzzel waarvan je steeds weer een stukje vindt. Een goed opgebouwd plot, met genoeg informatie om zelf te puzzelen en toch verrassingen tot het allerlaatste moment.
Aanrader voor thrillerliefhebbers!
⭐️⭐️⭐️⭐️

Meer informatie over Zo’n mooi meisje

Dit boek ook lezen?
Koop ‘Zo’n mooi meisje’ bij bol.com.

Boekgegevens
Titel: Zo’n mooi meisje
Auteur:
Carla Kovach
Vertaling: Barbara Lampe
Uitgeverij:
Boekerij
Genre:
Thriller
Pagina’s:
346

Deze blog bevat een affiliate link. Als je via deze link iets koopt, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Uiteraard betaal je daar zelf niets extra voor.

5 gedachten over “Boekenpraat: Zo’n mooi meisje (Carla Kovach)

  1. Dit lijkt me wel een mooi boek: vrouwelijke rechercheur…
    Van deze schrijfster heb ik nooit iets gelezen, dus ga ik eens kijken.

    Like

    1. Het grote voordeel vind ik ook dat de rechercheur niet persoonlijk betrokken is bij de zaken. Dat zie ik te vaak in andere boeken wel. Het draait uiteindelijk in een zaak altijd om een rechercheur. Hier is dat niet zo.

      Like

Reacties zijn gesloten.