Polderplaatjes ~ 2022 ~ week 5

Oh, mijn hart! Vorige week zaterdag voelde het buiten als lente. Ik hoorde vogels fluiten, de zon scheen en de lucht was blauw. De eerste kilometers waren er nog wat grijzige wolken, maar die maakten plaats voor lieflijk wit. Gulzig nam ik elke zonnestraal in me op. Dat begon ’s morgens al.

Ik was verder thuis bezig met wassen draaien en dingen regelen voor de mensen van de blauwe envelop, maar eigenlijk hield ik het binnen niet uit. Na een week zonder zon had ik maar één ding nodig: vitamine Buiten! Ik sprong natuurlijk ’s middags weer op de fiets, want ik moest echt nog wat zonnestralen vangen. Je weet uiteindelijk maar nooit wanneer dat weer kan, toch? Ik nam afscheid van de zon en zag die verdwijnen achter de horizon.

Verder was er deze week natuurlijk toch best wel wat grijs. Veel van hetzelfde. Ik genoot dinsdag van een uur wandelen in de stromende regen, want op z’n tijd vind ik dat best lekker. Liever regen dan alleen (nutteloos) grijs. Lekker in m’n eigen bubbel, onder mijn paraplu. Tip: investeer in een stormparaplu. Kost een paar centen, maar dat is het waard. Geloof mij maar. Ik geef toe dat die van mij maandag bij storm Corrie niet naar buiten mocht. Ik durfde zelf maandag ook niet de polder in, want vorig jaar werd ik door een zusje van Corrie letterlijk met m’n voeten van het asfalt geblazen. Ik bleef dus maandag maar in de bebouwde kom, met een regenjas. Maar de rest van de week overleefde mijn paraplu prima tussen de weilanden. Gelukkig had ik hem niet elke dag nodig, want soms was daar ineens weer de zon.

Dan nog wat sfeerplaatjes om het lentegevoel vast te houden. Nog wat blauwe lucht en natuurlijk weer een madeliefje. Een madeliefje zou wat mij betreft eigenlijk nooit mogen ontbreken.

Tot slot voor de echte polderplaatjesfans nog een filmpje. Hierin zie je in sneltreinvaart alle polderplaatjes van januari en dat zijn er veel meer dan je in de blogs zag. In twee minuten alle pracht waar ik uren voor buiten was;).

9 gedachten over “Polderplaatjes ~ 2022 ~ week 5

  1. Mistig, helder, donkere wolken, zon, van alles door elkaar heen. MOoi om een maandje met je mee te wandelen. 😉

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.