Polderplaatjes ~ 2022 ~ week 10

Bij het maken van deze blog verwachtte ik dat ik een selectie zou moeten maken uit een enorme overdosis lentefoto’s met blauwe lucht en heel veel licht. Tot mijn grote verbazing was het tegendeel waar. Ik maakte deze week misschien wel minder foto’s dan ooit.

Ik was in eerste instantie verbaasd, want mooi weer betekent over het algemeen bij mij meer foto’s. Maar al snel was het ‘raadsel’ opgelost. Ik had deze week bijna elke dag afspraken. Zo moest ik gisterenochtend bijvoorbeeld naar de fysio. Ik wilde voor die tijd mijn rondje gewandeld hebben, want ja, als ik daarna ga, doet die fysio haar werk ook voor niks;). Zo geschiedde. Maar het betekende wel dat ik moest snelwandelen om op tijd -gedoucht en al- bij de fysio te komen. En dat betekende uiteraard ook weer dat er geen tijd was om eens lekker foto’s te maken. Oké, een snelle ‘overzichtsfoto’, maar ik kon niet uitgebreid op mijn hurken in de berm kruipen om wat madeliefjes te fotograferen.

Gelukkig blijft er al met al nog genoeg moois over om de polderplaatjes van deze week weer even op een rij te zetten. Zonder madeliefjes overigens. Want ja, haast en als er geen haast was, was er wind en kreeg ik ze niet op de foto. Mijn missie voor volgende week is het eerste geel zien te vinden. Er moet toch langzamerhand meer gaan bloeien dan alleen de madeliefjes… Deze week wél op de foto: de eerste koeien die weer buiten zijn. Zaterdag waren ze er voor het eerst en waren ze nogal cameraschuw, maar inmiddels weten ze weer dat ik geen kwaad in de zin heb en alleen maar een fotootje wil maken. KiekeBOE.

8 gedachten over “Polderplaatjes ~ 2022 ~ week 10

 1. Wat een mooie blauwe lucht steeds deze week, hè.
  ‘k Ben benieuwd naar GEEL, ik had dat als thema bij een wandeling (wel langer geleden, hoor) maar er was toen nog niet veel.

  Geliked door 1 persoon

 2. Maar met een blauwe lucht heb je ook minder foto’s nodig. al dat blauw wordt veel eerder saai dan al die wolkenluchten.

  Like

  1. Dat is op foto’s zeker waar. Tijdens het wandelen gaat het me dan weer minder snel vervelen.

   Like

 3. Blijkbaar moet je voldoende rust voelen om meer foto’s te maken. Daar kan ik me heel veel bij voorstellen. Als ik het druk heb verstikt dit ook mijn creativiteit.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.