Polderplaatjes ~ 2022 ~ week 11

Er ligt opnieuw een week vol voorbodes van de lente achter ons. Blauwe lucht, zon en rondjes zonder jas. Dat was er allemaal al eerder, maar er ontbrak nog één belangrijke lentevoorbode: een bloeiende berm. Deze week was het zover en kwam er steeds meer kleur in de bermen. Mijn missie voor deze week was het vinden van geel. Dat lukte prima.

Met dank aan een bijna windstille vrijdagochtend kon ik mijn jaarlijks terugkerende favoriete foto maken: geel (ja, die bloemen hebben een naam, maar die ken ik niet; bij mij is het gewoon ‘geel’) tegen een blauwe lucht. In deze tijd nog symbolisch ook, maar dat besefte ik pas bij het maken van deze blog. Ik maakte de foto niet met Oekraïne in mijn achterhoofd. Ik ben juist blij dat ik in de polder niet geconfronteerd wordt met nieuwsberichten over oorlog.

Geel heeft overigens wel één klein nadeel en dat is dat ik het zelden scherp op de foto krijg. Dat mag de pret uiteraard niet drukken. Ik maakte deze week héél veel foto’s en ondanks dat ik wel een selectie maakte, bleef er nog veel over. Geniet dus van heel veel moois van de afgelopen week in ‘mijn’ polder.

11 gedachten over “Polderplaatjes ~ 2022 ~ week 11

 1. Wat een prachtige foto’s weer! Zo genieten hè, die mooie blauwe luchten telkens en overal weer bloemen. 🙂 Ik fietste gisteren ergens waar elk jaar heel veel van die gele bloemen staan (ik denk koolzaad, maar er is er nog een die erop lijkt, dus gele bloemen is een veilige term ;-)), en ik zag voorzichtig de eerste hun kopjes alweer opsteken. Ik denk dat het er binnenkort weer mee vol staat. Dan ga ik zeker weer even langs, met mijn camera.

  Like

  1. Eind april staan de bermen er vol mee, maar nu zie je ze inderdaad één voor één tevoorschijn komen.

   Like

 2. Kan je op je camera een scherpstelpunt kiezen? Je automatische onderwerp zoek functie heeft wat hup nodig. Heerlijke foto’s, ik ben dol op dat houten hek!

  Like

  1. Op mijn telefooncamera kan ik wel een punt kiezen, maar dan wordt de omgeving heel donker. Op mijn echte camera kan ik helaas geen scherpstelpunt kiezen. En houten hekken zijn altijd fotogeniek. Ik ben er ook echt dol op.

   Like

Reacties zijn gesloten.