De lente is er weer!

Het is vandaag helemaal officieel: de lente is er weer!
Ik weet dat 1 maart tegenwoordig ook ‘geaccepteerd’ is als start van de lente, maar ik ben autistisch genoeg om het op 21 maart te houden.

Net als vorig jaar installeerde ik ergens halverwege de herfst een teller op mijn telefoon. Die vertelde me hoeveel dagen het nog duurde tot de lente zou beginnen. We gingen van drie naar twee cijfers en toen naar één en vandaag is het dan zover: de teller staat op nul!

Gelukkig viel deze winter me in eerste instantie iets minder zwaar dan de vorige, maar tegen de tijd dat de teller op veertig stond, was het genoeg geweest. Januari had bijna alleen maar mist, regen en grijze dagen gebracht en mijn hoofd was wel toe aan licht.

Ik begon steeds meer te verlangen naar geel en wit in de bermen en naar zon op mijn gezicht. En nu is het dan lente. Ik hoop dat die in volle glorie komt en dat ik de komende maanden mijn zonnebril meer zal dragen dan mijn gewone bril en héél veel zonlicht op mijn snoet mag vangen. De afgelopen weken heeft die zonnebril alvast goede diensten bewezen. Als klein voorproefje op de lente vatte ik die van 2021 nog even samen met de mooiste foto’s.

Lieve lente, ik heb je gemist en je bent zó welkom!

14 gedachten over “De lente is er weer!

 1. Ja wie niet, hoewel ik moet zeggen dat de maanden december en januari wat mij betreft omgevlogen zijn.
  Het voorjaar is meer dan welkom natuurlijk maar inderdaad pas 21 maart en niet de eerste maart zoals de meteorologen zeggen omdat het makkelijk is voor hen.

  Geliked door 1 persoon

 2. Hekjes en bloemetjes(L)
  Maar zonder dollen ik was zo beu van dat weer in januari dat ik zelfs kon genieten van bloesem met ijs erop.

  Like

  1. Ik denk zomaar dat er volgend jaar weer eentje komt. Je moet zo’n fijne gast natuurlijk wel een beetje netjes verwelkomen.

   Like

Reacties zijn gesloten.