Polderplaatjes ~ 2022 ~ week 12

De lente haalde een trucje met me uit deze week. Maandagmorgen om vijf uur kraaide mijn innerlijke haan. Die dacht: je hebt de dagen afgeteld en dan zul je nu die lente vroeg begroeten ook. Qua temperatuur was het bepaald geen lente maandagochtend, maar ik werd wel getrakteerd op een zonsopkomst die de belofte van het net begonnen seizoen in zich had. De kou nam ik, met een dikke sjaal om mijn nek, gewoon voor lief.

Hoewel die innerlijke haan de rest van de week ook om vijf uur om aandacht vroeg, ging ik niet meer zo extreem vroeg naar buiten. Ik wilde wat blauwe lucht en warmte. Dat hoort toch bij lente, dacht ik zo. En verder speel ik deze week vals. Tussen de foto’s zit één bosplaatje in plaats van een polderplaatje. Ik was namelijk zaterdag een ochtendje op de Veluwe. Op de fiets (een echte, zonder accu, applaus!) reed ik een rondje door het bos. Ter afwisseling van de polder ook leuk en zó anders, zonder alle ‘vergezichten’ van thuis.

De bermen deden deze week weer hun best. Elke dag stond het geel een beetje hoger en elke dag werd het een beetje meer. Omdat de wind zich behoorlijk koest hield, kon ik het ook nog eens op de foto zetten. Wel zo prettig. Dus zie hier: kleur.
Volgende week krijgen we geloof ik weer een weekje herfst, maar ach, ter afwisseling mag dat best een weekje. Wil ik wel daarna de lente weer terug natuurlijk.

9 gedachten over “Polderplaatjes ~ 2022 ~ week 12

 1. Wat een plaatje die eerste foto. Zeker de moeite om voor uit bed te komen. Ik merk ook dat ik zachtjes naar de zomertijd groei, ben ook al de hele week vroeger wakker dus zodra de klok vooruit gezet wordt ben ik weer helemaal bij de tijd.

  Like

 2. Oooh prachtige platen. Heerlijk! En inderdaad vd week even een buitje voor het stof en voor de grond.. Kan het daarna weer lekker groeien en bloeien in de zon 🙂

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja, dat moet bij mij ook even landen hoor. Hoewel…ik hoop gewoon dat ik er niet aan hoef te wennen en dat de lente snel weer terug is.

   Like

Reacties zijn gesloten.