11 gedachten over “Bevrijdingsdag ~ 5 mei 2022

  1. Dat zou nog helemaal niet zo gek zijn. Dat is het nu natuurlijk ook, maar het zit niet in de naam. Ik pleit voor doden- en oorlogsherdenking dan.

   Geliked door 1 persoon

 1. Helaas hebben we de afgelopen maanden geleerd, hoe fragiel vrijheid is. En dat het geen garantie is. Dat maakt mij zorgen. Er is op zo veel plekken op deze aardbol oorlog, dictatuur of andere onderdrukking. Brrrr wanneer leren die machthebbers eens vredig samen te -leven.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dat heeft natuurlijk ook te maken met het feit dat het alleen maar om de vijf jaar nog een officiële feestdag is. Ik ben ervoor om het elk jaar een officiële feestdag te maken.

   Like

   1. Nou Rijswijk is niet zo goed in feest vieren vrees ik, Koningsdag leek ook nergens op.
    Maar behalve dat is de generatie die de bevrijding bewust mee maakte vrijwel uitgestorven dus voor mij hoeft die vrije dag eigenlijk niet. We hebben die echte blijdschap niet meegemaakt en zullen dat ook niet voelen. Ik kan me slechts heel vaag iets herinneren van een groot feest maar weet niet eens zeker of dat met de bevrijding te maken of met een “oranje gebeurtenis”

    Geliked door 1 persoon

  1. Ik vind dat we wel vrij zijn als in: vrij van oorlog.
   Maar verder maak ik me er soms ook zorgen om.

   Like

Reacties zijn gesloten.