Stom!

Met enige regelmaat hoor ik mezelf zeggen dat ik klaar ben met m’n eigen gezeur. Maar dan heb ik het over ‘grote dingen’. Vandaag houden we het luchtig. Want geef toe: af en toe gewoon even klagen of zeuren is toch gewoon best lekker? Er zijn nu eenmaal een heleboel dingen in het leven stom.

Dit vind ik stom!

Op een schaal van tandpasta op je wang tot wereldellende valt dit allemaal in de categorie tandpasta op je wang, maar het is gewoon zo lekker om af en toe even te klagen over kleine dingen. Dus zet je schrap voor een rij met dingen die ik stom vind:

 • Een lekke fietsband. Hoef ik verder niks bij uit te leggen toch?
 • Een leuk jurkje zien en het in mijn digitale winkelmandje willen dumpen en dan tot de ontdekking komen dat het er niet meer in mijn maat is.
 • Een stift die halverwege een kleurplaat leeg is.
 • Na de schoonmaak altijd de eerstvolgende keer enorm knoeien met koken. Zei ik altijd? Ik bedoel dus ook echt altijd.
 • Vroege afspraken. Want wekkers, niet kunnen slapen, enz.
 • Dat je, als je een doosje pillen opent, altijd de kant pakt waar de bijsluiter over de pillenstrips heen zit.
 • Medicijnen waar je wel bijwerkingen van hebt maar geen werking.
 • Mensen die zeggen dat ze papieren voor pgb-aanvraag ‘volgende week’ opsturen en dat volgende week dan over drie weken blijkt te zijn. En ik had ze nogal eh…nodig.
 • Bovenburen die zware shag roken en dat die lucht dan door de meterkast mijn huis binnenkomt. Niet te doen.
 • Geen bloginspiratie hebben.
 • Of, zelfde categorie, dat de bloginspiratie dan na twee weken wél komt, maar dat het dan zo ongeveer één uur ’s nachts is. Tien uur ’s morgens is handiger, zal ik maar zeggen.
 • Drankjes. Je weet wel, van die medische dingen. Brr… Als kind moest ik al een smerig drankje (ik snap er steeds minder van dat m’n ouders het naar binnen hebben gekregen bij me) en tegenwoordig af en toe voor een darmonderzoek. Bah!
 • Was die zeiknat uit de wasmachine komt omdat je ‘m te vol hebt gepropt en het centrifugeren dan soms niet helemaal lekker werkt.
 • ’s Avonds laat niet op start drukken als je de vaatwasser dichtdoet en dan de volgende morgen bij het uitruimen ontdekken dat de vaat nog vies is.
 • Nieuwe steunzolen. Want (spier)pijn. Zei ik pijn? Doe maar PIJN.
 • Je scheel betalen aan je ziektekostenverzekering en dan nog steeds een groot deel van je pillen zelf moeten betalen. (Ja, dat kun je indienen bij de belasting, maar dan nog vind ik het stom.)
 • Mensen die zeggen dat je nooit mag klagen.
 • Eindeloos wachten op een biebboek. En dan heb ik het hier over een boek waar ik al sinds juli 2021 op wacht. Het lijkt de ggz wel joh.

Anders nog iets?

Nou, dat was het voor nu wel even. Of eigenlijk: het blaadje waar ik dus om één uur ’s nachts snel mijn inspiratie in concept op zat te kladderen, was vol. Ook stom natuurlijk;).

Voel je vrij om het reactieveld te gebruiken als klaagmuur en lekker ongegeneerd met me mee te mopperen vandaag. Doen we gewoon in de volgende blog weer gezellig.

29 gedachten over “Stom!

  1. Hahaha, lekker online laten komen hoor! Ik ben heel benieuwd. Maar ik snap je gevoel wel. Ik heb deze al een maand ingepland staan en dan ben ik toch altijd ‘bang’ dat ik ‘m in de tussentijd bij iemand anders zie.

   Geliked door 1 persoon

 1. Ik voel met je mee. Ik heb buren die zware shag roken op het balkon en dan verspreidt die lucht zich door mijn huis. Laat staan dat ik op mijn eigen balkon kan zitten. En via de meterkast komt parfumlucht van de bovenbuurvrouw in mijn huis. De woningbouwvereniging heeft het dichtgekit en dat helpt een hoop. Ben ook zo gevoelig voor geuren. En ook herkenbaar: pillen zelf moeten betalen. 😦

  Like

 2. Oké, als moeder vind ik het zo ontzettend stom dat andere moeders soms zo goed weten hoe het voor mijn kind werkt!
  Na 2 jaar nog slecht slapen? Oh joh, heb je dit en dit en dit al geprobeert? Nee joh, ik heb de afgelopen jaren niks geprobeert, vind die gebroken nachten heerlijk😖. Ligt het aan het doorkomen van tanden en kiezen? Ow, bij die van mij kwamen ze door zonder dat we er erg in hadden… (en dat op een toon alsof zij daar enorme invloed op hadden).
  Dat vind ik stom!!!

  Like

  1. Oh, maar moeders die het allemaal zo goed weten die wantrouw ik sowieso. Die overschreeuwen zichzelf toch? Vind ik dan. Dus met je eens: dat is stom!

   Like

   1. Inderdaad ja… helemaal met je eens!
    Nicole: oh ja, die zijn er zeker ook. Super lief! Maar het is vaak de toon die de muziek maakt😉.

    Geliked door 1 persoon

  2. Vreselijk he!
   Consultatie bureau waar je alleen flut adviezen van krijgt.
   Hier ook bij elke tand/kies slecht slapen, en bij iedere verkoudheid, ontwikkelsprong enz. Sterkte ermee! En ooit, dan zijn ze puber en slapen ze de halve dag… Dan trek ik ze dus om 7 uur de nest uit, als wraak 😇.

   Geliked door 1 persoon

   1. SuzanneV, hoewel ik het niemand gun is het toch fijn te weten dat we niet de enige zijn. Iets met gedeelde smart😉. De puberteit ben ik hier nog niet aan toe, maar zal inderdaad weer de andere kant op zijn 😄.

    Geliked door 1 persoon

 3. Aargh, dat van die ‘volgende week’ en dat dan 3 weken is vind ik ook Stom met een hoofdletter. Zeg dan niet volgende week. Ik geloof zo iemand dan ook. Net als mensen die zeggen: ‘Ik bel je zo terug,’ en die dat dan niet doen. Ik zit dan bij de telefoon te wachten….

  Like

  1. Ik ga dan ook bij de telefoon zitten hoor, als mensen zeggen dat ze ‘zo’ terugbellen. Ondanks dat ik inmiddels weet dat ‘zo’ meestal niet binnen een uur is. Bij mij wel.

   Like

 4. Misschien ben ik wel een beetje dwarsligger, Ik vind het heerlijk als m’n buurman in de tuin zijn sigaartje rookt omdat hij binnen niet mag roken, dan snuif ik even “hé lekker” , maar misschien is dat toch nog iets anders dan zware shag. En die bijsluiter metéén aantreffen vind ik juist een plusje, dan kan ik hem meteen verwijderen zodat ik niet de strip bij het terugstoppen ná gebruik er niet makkelijk in krijg doordat de bijsluiter in de weg zit.

  Like

  1. Brrr, een sigaar vind ik ook een vreselijke lucht. Zo doordringend. Maar ik ben ook nogal gevoelig voor geuren.
   Dat van die bijsluiter moet ik misschien maar onthouden voor het volgende doosje dat ik open ga maken. Omdenken noemen ze dat tegenwoordig toch? 😉

   Like

 5. STOM
  “Was die zeiknat uit de wasmachine komt omdat je ‘m te vol hebt gepropt en het centrifugeren dan soms niet helemaal lekker werkt.”
  Is me nu net letterlijk overkomen….
  dekbedhoes, slopen en kussen, die laatste had ik dus beter niet moeten doen.

  Like

 6. Welk boek vrouwke? Ik ken het het was één van mijn redenen om te stoppen met de bibliotheek. Heerlijke die klachten spui ze ik hou ervan en iedereen herkent het.

  Like

  1. Ja, ik weet dat jij mede hierom stopte met de bieb en ik snap het helemaal. Bij mij gaat het om ‘De kracht van rust’. Ze hebben twee exemplaren. Allebei blijkbaar steeds uitgeleend. Ik denk dan: schaf er nog een paar aan, als er zó’n lange wachttijd is…

   Like

 7. Het is een irritatiefactortje, het is een irritatiefactortje…
  De postbezorger die zogenaamd heeft aangebeld, maar ik was thuis en mijn bel doet het gewoon, en dat ik dan mijn pakketje ergens moet gaan ophalen.
  Een flink deel van mijn popcorn uit de bak laten vliegen in de bioscoop.
  Apparaten die niet meer doen wat ze moeten doen.

  Like

  1. Heel stom als de wekker gaat en ik nog zo heerlijk lig. Stom dat een bed lekker is op werkdagen en op vrije dagen niet.

   Like

 8. “Dat je, als je een doosje pillen opent, altijd de kant pakt waar de bijsluiter over de pillenstrips heen zit.” IK DACHT DAT IK DE ENIGE WAS!! Deze is in de categorie Altijd bij mij. Al-vreselijk-tijd!

  Ook stom: er op kantoor achter komen dat je je telefoon bent vergeten en niet genoeg tijd hebben om nog een keer op en neer te rijden vóór je afspraak, er vervolgens vanuit gaan dat je klanten niet onderweg stranden/je nodig hebben/je wanhopig proberen te bereiken en er later achter komen dat dat nét vandaag wél het geval was… -_-

  Er zijn veel dingen stom in het leven. Gelukkig zijn er ook veel dingen leuk, dat biedt wat balans, haha.

  Like

 9. Hahaha, wat een herkenbaar lijstje. Zeker die van de pillenstrips! Altijd! Altijd open ik het aan de verkeerde kant.

  Geliked door 1 persoon

 10. Dit doet me denken aan het boekje tranenthee. Ik zal het ook voorlezen aan jou 🙂

  Uil pakte de ketel uit de kast. ‘Vanavond ga ik tranenthee zetten,’ zei hij. Hij zette de ketel op zijn schoot. ‘Zo’, zei Uil, ‘ik ga beginnen.’ Uil bleef heel stil zitten. Hij begon aan heel verdrietige (o nee, stomme) dingen te denken. ‘Stoelen met kapotte poten’, zei Uil. Zijn ogen werden al een beetje nat. ‘Liedjes die niemand kan zingen’, zei Uil, ‘omdat niemand de woorden meer weet.’ Uil huilde nu. Een dikke traan rolde naar beneden in de ketel. ‘Lepels die achter het fornuis zijn gevallen en die je nooit meer terugvindt’, zei Uil. Er drupten al heel wat tranen in de ketel. ‘Boeken die je niet meer kan lezen’, zei Uil, ‘omdat er bladzijden uitgescheurd zijn.’ ‘Klokken die stilstaan,’ zei Uil, ‘omdat niemand ze meer opwindt.’ Uil huilde nu heel erg. Veel dikke tranen vielen in de ketel. ‘Een prachtige zonsopgang. Die niemand ziet, omdat iedereen slaapt’, snikte Uil. ‘Heerlijke aardappel-puree op een bord, die niemand wilde opeten,’ jammerde hij. ‘En potloodjes die te klein zijn geworden om vast te houden.’ Uil dacht aan nog veel meer nare dingen. En hij huilde en huilde maar. Al gauw was de ketel vol tranenwater. ‘Ziezo’, zei Uil. ‘Dat is dat.’ Uil hield op met huilen. Hij zette de ketel op de kachel. Het tranenwater kookte al gauw. Uil schonk zijn kopje vol. Hij was heel tevreden. ‘Het smaakt wel een beetje zoutig,’ zei hij. ‘Maar tranenthee is toch altijd weer heerlijk’.

  Like

  1. Hihi, het verhaal van Uil kende ik, maar nog niet aan gedacht bij deze blog. Dankjewel voor het voorlezen;).

   Like

Reacties zijn gesloten.