Polderplaatjes ~ 2022 ~ week 19

Welkom bij het rondje door de polder(plaatjes) van week 19. Geen zorgen, je bent niet per ongeluk in de blog van vorige week beland. Ik maakte gewoon deze week nóg een keer een vroeg rondje. Ik was weer een keer vroeg wakker en die vroege ronde van vorige week was voor herhaling vatbaar. De fijne plaatjes zijn uiteraard een zeer prettige bonus. En ja, het zijn er acht. Ik maakte er nog wat meer, maar selecteren is nu eenmaal een gave die ik niet bezit, dus je loopt gewoon een lekker stukje met me mee.

Door naar wat andere willekeurige plaatjes van de afgelopen week. Het weer was wisselend en de plaatjes daarom ook. Eén ding was wel vrijwel heel de week hetzelfde: de net iets te harde wind. Detailfoto’s maken was dus niet echt een optie, hoewel ik af en toe toch een poging deed.

Het slechte nieuws van deze week is dat er een gemeenteambtenaar heeft besloten dat vanaf deze week de bermen gemaaid worden. De boeren maaien ook en dát vind ik leuk. Geef mij dat felle groen maar. Maar dat de gemeente heeft besloten de bermen te maaien, vind ik helemaal niet leuk. Daar gaat alle schoonheid… Het meeste staat er nu gelukkig nog en ja, ik snap dat er bij kruisingen gemaaid wordt, want daar is het soms gevaarlijk. Maar verder mogen ze het van mij heerlijk laten staan. Gelukkig volgt er meestal nog wel een tweede ronde bloeiende bermen.

Maar eerst, na de plaatjes van deze week, op naar de volgende week beloofde zomerweek!

7 gedachten over “Polderplaatjes ~ 2022 ~ week 19

 1. De eerste rij is erg mooi en zo sfeervol. Ja, dat maaien van bermen is zo een ding. Voor de biodiversiteit is het beter om niet te maaien. Maar ja…. Die discussie is hier niet anders. En nog erger, de gemeente heeft te veel personeel of te weinig te doen, ze zagen ook eeuwig aan bomen en struiken….

  Like

  1. Bij kruisingen snap ik het hoor. Daar had ik van de week ook ergens dat ik echt niet kon zien wat er van één kant kwam. Maar verder…

   Like

 2. Ik moet toch ook eens wat vroeger naar buiten gaan, wat is het dan mooi! Maar ja, het is nu zo héél vroeg als de zon op gaat.

  Like

  1. Dat is het enige nadeel van de naderende zomer: vroeg uit bed voor heel veel moois of er laat voor opblijven.

   Like

  1. Klopt. Maar blijkbaar zijn ze in mijn gemeente eigenwijs… Ik kan me overigens herinneren dat ze vorig jaar op 1 juni de snoeischaar erin zetten.

   Like

Reacties zijn gesloten.