Boekenpraat: Twee kleine visjes (M.J. Arlidge)

Het verhaal

Over rechercheur Helen Grace is inmiddels een hele reeks boeken verschenen en het lijkt erop dat er nog wel meer boeken zullen uitkomen met haar in de hoofdrol. In ‘Twee kleine visjes’ gaat het over de jeugd van Helen Grace en over haar stageperiode bij de verkeerspolitie.
Waar in de serie altijd veel ‘mysterie’ hangt rondom het privéleven van Helen Grace, vertelt dit dunne boekje over haar verleden en het geeft iets meer inzicht in waarom ze is hoe ze is.

Mijn mening

De vragen rondom Helen Grace worden beantwoord
In de serie rondom Helen Grace vind je regelmatig een verwijzing naar haar jeugd en haar beginjaren bij de politie. Die verwijzingen zijn dan heel summier, waardoor er nog allerlei vragen zijn rondom de persoon van Grace. Wie en hoe zij is als rechercheur is wel duidelijk: een harde werker, die liefst een beetje buiten de gebruikelijke hokjes denkt en die nergens voor terugdeinst.
Maar wie is zij thuis? Waarom is ze zo gesloten en hoe is ze geworden wie ze is? Op die vragen geeft ‘Twee kleine visjes’ antwoord.

Het is een dun boekje en wat mij betreft is dat ook voldoende. De raadsels rondom Grace worden een beetje opgelost, maar ik ben zelf wel blij dat er ook nog wat raadselachtigheid rondom haar personage blijft hangen. Het stuk waarin het gaat over hoe ze bij de recherche terecht is gekomen, vond ik het prettigst. Een stuk achtergrondinformatie dat mijns inziens echt iets toevoegt aan de bestaande serie.

‘Twee kleine visjes’ kun je in één avond lezen (190 pagina’s). Het is aan de ene kant wat we van Arlidge gewend zijn: een snelle adrenalinethriller. Aan de andere kant mis ik het stukje ‘niet kunnen stoppen met lezen’ dat er in de andere boeken rondom Grace voor mij wel altijd is.

Conclusie
In ‘Twee kleine visjes’ geeft M.J. Arlidge een inkijkje in de jeugd van rechercheur Helen Grace en haar eerste jaren bij de politie. Grace is inmiddels wereldwijd bekend van de serie boeken die over haar verschenen is.
‘Twee kleine visjes’ is een dun boekje en het geeft antwoord op een aantal vragen die in de serie rondom het personage van Helen Grace blijven hangen.
‘Twee kleine visjes’ leest snel en makkelijk en ik vond het leuk om meer achtergrondinformatie te krijgen, maar tegelijkertijd miste dit boek voor mij een stukje spanning dat er in de andere boeken over Helen Grace wel altijd is. Leuk als tussendoortje en voor achtergrondinformatie, maar zeker niet onmisbaar om de serie goed te kunnen volgen.
⭐️⭐️⭐️

Meer informatie over Twee kleine visjes

Dit boek ook lezen?
Koop ‘Twee kleine visjes’ bij bol.com.

Boekgegevens
Titel: Twee kleine visjes
Auteur:
M.J. Arlidge
Vertaling: Harmien Robroch en Yolande Ligterink
Uitgeverij:
Boekerij
Genre:
Thriller
Pagina’s:
190

Deze blog bevat een affiliate link. Als je via deze link iets koopt, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Uiteraard betaal je daar zelf niets extra voor.

4 gedachten over “Boekenpraat: Twee kleine visjes (M.J. Arlidge)

 1. Bij M.J. Arlidge weet je doorgaans goed wat voor soort verhaal je krijgt voorgeschoteld. Ik heb ienemienemutte gelezen en dat vond ik schokkend. Maar de rest vond ik een beetje meer van hetzelfde. Sindsdien laat ik Arlidge eigenlijk een beetje links liggen.

  Geliked door 1 persoon

 2. De Twee visjes heb ik ook net uit en vond het leuk om te lezen en zo Helen beter te leren kennen.
  Intussen heb ik geloof ik 4 boeken gelezen van deze “serie”jet kunt ze goed apart lezen, hoewel soms wat kennis uit vorige boeken wèl handig is.

  Like

  1. Ik heb ze op volgorde gelezen en vond dat toch wel handig. Over een maand verschijnt er weer één!

   Like

Reacties zijn gesloten.