Boekenpraat: Miss Merkel en een onverwachte wending (David Safier)

Het verhaal

Nu Angela Merkel met pensioen is, heeft ze zich teruggetrokken in een klein dorpje. Ze wil haar leven voortzetten ver bij alle wereldproblematiek en de aandacht van de pers vandaan. Maar wat doe je dan, als je van een druk bestaan overgaat naar een leven buiten de schijnwerpers en zonder dagelijkse deadlines?

Angela heeft van haar man Achim een mopshond gekregen. De wandelingen met hondje Poetin zijn leuk, maar is dat alles? En het leven in een klein dorpje lijkt toch wel erg saai.

Totdat Angela op een feest een dode baron aantreft. Als ze ergens goed in is, is het wel in problemen oplossen. En dus is dat wat Angela wil doen: ze wil de dood van de baron verklaren. Was het zelfmoord of was het moord? En wat was het motief? Als het een moord was, wie is dan de dader? Angela gaat op onderzoek uit.

Mijn mening

Humoristisch verhaal
Dit verhaal over de voormalige leider van Duitsland begint heerlijk humoristisch en humor is ook wat de rest van het boek kenmerkt. Misschien hier en daar wat foute (politieke) humor, maar ik heb zelf regelmatig zitten gniffelen bij het lezen van dit boek. Alleen al het feit dat de hond Poetin heet, ligt misschien nu wat gevoelig, maar als Merkel bij het opruimen van de hondenpoep zegt dat ze het gewend is om Poetins rotzooi op te ruimen, vind ik dat grappig.

Zo komen meer politiek getinte grappen voorbij, gedurende het verhaal.
Ook de dialogen tussen Angela en haar man en haar bewaker, maar ook tussen Angela en de dorpsbewoners, zijn vlot en humoristisch.
Dat alles is verpakt in korte hoofdstukken, waardoor het boek snel en plezierig leest.

Detective
In ‘Miss Merkel en een onverwachte wending’ gaat de fictieve Merkel aan de slag als hobbydetective. Dat het echt gaat om acties als hobbydetective is vanaf het begin duidelijk. Dat is dan ook niet al te serieus.
Tegelijkertijd is er wél de verhaallijn van de dode baron en moet er iets zijn waardoor hij dood in het kasteel lag. Door het werk van Angela als hobbydetective kun je als lezer speuren naar wat er precies gebeurd is. Daarbij was de afloop voor mij verrassend.

Al met al is het geen hoogstaande detective, maar wel een heerlijk humoristisch verhaal, waarin je als lezer samen met Angela Merkel als hobbydetective aan de slag kunt om te onderzoeken waarom de baron dood in zijn kasteel lag.

Conclusie
‘Miss Merkel en een onverwachte wending’ is een humoristische detective van David Safier over het leven van Angela Merkel na haar pensionering. Nadat ze jarenlang Duitsland door allerlei crises heeft geleid, is ze blij als ze in het rustige dorpje waar ze woont opnieuw in een crisis kan duiken. Angela vindt een dode baron en wil uitzoeken wat er is gebeurd.
De verhaallijn van het onderzoek naar de dode baron zorgt ervoor dat dit boek een detective is en ook als lezer kun je het nodige speurwerk doen.
Het verhaal is doorspekt met (misschien hier en daar wat foute, politieke) humor en bestaat uit korte hoofdstukken. Het leest snel en makkelijk en heeft mij diverse malen doen grinniken. Geen hoogstaande detective, maar een heerlijk, humoristisch verhaal met als rode draad het oplossen van het mysterie van de dood van de baron.
Een boek waar ik heel erg van heb genoten!
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Meer informatie over Miss Merkel en een onverwachte wending

Dit boek ook lezen?
Koop ‘Miss Merkel 1’ bij bol.com.

Boekgegevens
Titel: Miss Merkel en een onverwachte wending
Auteur:
David Safier
Vertaling: Willemien Werkman en Sylvia Wevers
Uitgeverij:
De Fontein
Genre:
Detective
Pagina’s:
319

Deze blog bevat een affiliate link. Als je via deze link iets koopt, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Uiteraard betaal je daar zelf niets extra voor.

8 gedachten over “Boekenpraat: Miss Merkel en een onverwachte wending (David Safier)

  1. Jaa deze vond ik ook zo leuk! En inderdaad die humor en die (foute) politieke grappen, geweldig. Die van die hondenpoep en dat ze het wel gewend is om Poetins rotzooi op te ruimen vond ik ook grappig en gevat.

    Like

Reacties zijn gesloten.