10 dingen die je (waarschijnlijk) nog niet van mij wist

Op Instagram zie ik regelmatig berichten waarin mensen tien willekeurige feitjes over zichzelf delen. Ik vind dat altijd leuk om te lezen. Op zo’n moment bedenk ik dat ik het zelf ook leuk vind om zo’n bericht te maken, maar ja, Instagram beperkt je nogal in het aantal tekens dat je mag gebruiken. Aangezien ik liever wat meer tekens gebruik, gebruik ik gewoon mijn blog. Hier komen tien willekeurige weetjes die je (waarschijnlijk) nog niet wist (en misschien ook helemaal niet wil weten;)).

Nadere kennismaking

Vanwaar die tien weetjes? Gewoon, omdat er hier nog regelmatig nieuwe lezers aansluiten. Welkom, trouwens! En ook omdat ik het zelf altijd heel leuk vind om dit bij anderen te lezen. Ik zie het als een nadere kennismaking. Dit is dus een nadere kennismaking met mij. Hoi, aangenaam. Dit zijn tien willekeurige weetjes over mij:

 1. Ik sta regelmatig ’s nachts om drie uur mijn vaatwasser uit te ruimen. Oké, een beetje bijzonder is het wel natuurlijk, maar ik word regelmatig ’s nachts onrustig wakker. Mijn hoofd gaat dan direct aan en dan wil ik mijn lijstje voor de dag die nog moet beginnen vast af gaan strepen. En tja, aangezien de vaatwasser dan net klaar is… Daarna ga ik overigens gewoon weer slapen meestal. Maak je geen zorgen.
 2. Ik heb tientallen spiegelselfies in mijn telefoon staan. Spiegelwattes? Ja, spiegelselfies dus. Zo noem ik de foto’s die ik maak als ik mijn auto weer eens heb teruggevonden op een onmogelijke plek. Ik had altijd al de gewoonte om heel trots mijn auto op de foto te zetten als ik ‘m weer gevonden had, maar tegenwoordig gaat het dus anders. Sinds ik deze auto heb -zwart, met rode spiegels- maak ik een selfie met mezelf en mijn rode spiegel. Ik ben gewoon altijd erg blij als ik ‘m weer gevonden heb; ik kan er ook niks aan doen.
 3. Zonder bril kan ik de trap niet af. Vraag me niet hoe het precies zit, maar het is zo. Ik heb zonder bril geen idee waar de volgende trede zit. Iets met een cilinder, geloof ik.
 4. Mijn handschrift is een rommeltje. Twee zaken zijn het meest opvallend: een n aan het einde van een woord valt weg in een kringeltje en ik schrijf de r soms als hoofdletter en soms ook niet. Zit geen enkele logica in wanneer ik een hoofdletter gebruik of niet.
 5. Ik kan me helemaal vol eten met beschuit en/of ijs. Chips is ook lekker natuurlijk en daar ben ik dol op, maar dat sta ik mezelf alleen in het weekend toe. Als ik doordeweeks een eetaanval krijg, ‘mag’ ik eigenlijk niks en dan grijp ik naar beschuit. Vind ik dus echt een heel erg lekkere snack. En oké, ik heb verder niks in huis. Dat ook. IJs kan ik beter niet kopen, want dat kan ik blijven eten. Ik weet dat sommige mensen buikpijn krijgen als ze veel ijs eten, maar het is bijna jammer dat ik dat probleem niet heb.
 6. Ik verstop me soms in de slaapkamer. Letterlijk. Omdat ik dan bijvoorbeeld Jehova’s getuigen hoor of zie en geen zin heb om open te doen. Als ik in de slaapkamer zit, zien ze niet dat ik thuis ben. Of omdat de pubers rond Oudjaar komen bedelen om een fooitje. Mijn bel staat altijd uit, maar sommige mensen houdt dat echt niet tegen om mijn aandacht op een andere manier op te eisen.
 7. Ik heb helemaal niks met kleding. Het boeit me gewoon niet. Ja, ik wil er wel leuk uitzien, maar het moet vooral ook lekker zitten. Ik moest een nieuwe zomergarderobe (want aangekomen…) en pakte mijn favoriete jurkje van vorig jaar. Ik bestelde het twee maten groter in drie verschillende uitvoeringen. Hop, dan ben je al bijna klaar. Dat ik heel de zomer in ‘hetzelfde’ jurkje loop, boeit mij niets. Ik vind het een leuk jurkje én het zit heerlijk.
 8. Mijn grijze haren en ik hebben vrede met elkaar gesloten. Toen ik vierentwintig was, kwamen de eerste grijze haren. Tot mijn dertigste heb ik getwijfeld over een verfje. De kapper vond het toen nooit nodig, want het was niet ‘storend’. Inmiddels kijk je er echt niet meer omheen, maar ik twijfel niet meer over een verfje. Ik wil het niet. Ik vind mijn grijze haren helemaal prima. De dieptepunten van het leven hebben mijn haar highlights gegeven.
 9. Ik ontdekte de Action pas rond mijn dertigste. Ernstig dit, vind ik. Maar ja, ik ontdekte ook pas rond mijn dertigste dat je van stiften, potloden, leuke papiertjes, enz. nooit genoeg kunt hebben. En daar moet je toch echt voor bij de Action zijn.
 10. Ik was een echte ‘duimelot’. Ik heb jaren geduimd. Eerst de hele dag door en later alleen ’s nachts. Volgens mij was ik zo’n beetje twaalf toen het ’s nachts ook stopte. Ik zag pas een filmpje waarop ik als drie- of vierjarige thuis Sinterklaas vierde. Mijn duim zat de hele tijd in mijn mond, tenzij ik ging praten. Dan ging ie eruit. Maar hij bleef wel in ‘duimhouding’. Ik was gewoon nog ver vóór de ontdekking van YouTube al van het principe ‘duimpje omhoog’.
  Overigens kon ik ook héél prima praten met mijn duim nog in mijn mond hoor, maar dan deden ze of ze me niet verstonden;). Duimen was thuis gewoon toegestaan, ook overdag. Op school niet, dus daar leerde ik het af, maar thuis was het prima en zonder gedoe stopte ik er op een gegeven moment dus vanzelf mee.

Dat waren de weetjes voor nu. Wie weet komt er ooit nog een vervolgeditie.

26 gedachten over “10 dingen die je (waarschijnlijk) nog niet van mij wist

 1. Haha heel erg dit, maar ik heb de jurkjes in het donkerblauw en rood besteld. Ik vind ze echt leuk!

  Like

 2. Leuk dit, de 10 weetjes.
  Die jurk zit echt fijn hè, ik heb hem ook en “wij, de jurk en ik” gaan nu ons 3e jaar in 😉

  Like

  1. Ja, heerlijk! Ik had ‘m hiervoor ook en die ging al drie seizoenen mee. Zag er nog best prima uit.

   Like

 3. Sinds ik multifocaal “bril”vind ik de trap soms ook lastig, ben altijd bang me te verstappen en dan naar beneden te kukelen. Wat jij met je jurkje doet doe ik met schoenen, als ik een paar vind dat me echt goed zit neem ik het in meerdere kleuren.

  Like

  1. O, met schoenen doe ik dat ook graag ja. Of gewoon twee paar met dezelfde kleur: één paar voor de voorraad, voor als het eerste paar versleten is.

   Like

 4. Leuk lijstje. Ik had me jou op de een of andere manier niet met grijze haren voorgesteld. 😉

  Like

 5. Ik vind je een vrij normale vrouw hoor.
  Niks mis mee.
  Behalve dat van die vaatwasser, daar maak ik me wel een beetje zorgen om… 😉

  Like

 6. Z-A-L-I-G om te lezen dit. En zaken die we doorgaans inderdaad niet snel vertellen.
  De vaatwas ledigen doe ik niet, maar soms wel een thee drinken in het midden van de nacht.
  De selfies is een specialleke en blij dat je uiteindelijk dan toch den Action ontdekte hé 😉

  Like

 7. Leuk om te lezen! En gelijk heb je met je jurkjes. Ik heb best wel eens spijt gehad dat ik een heerlijk zittende broek, shirt of vest niet meteen meer keren gekocht had, want later waren ze dan niet meer te koop.

  Geliked door 1 persoon

  1. Haha, als we straks allemaal gestippeld rondlopen dankzij deze blog, wil ik wel een uitzondering maken een samenwerking aangaan met de shop;).

   Like

 8. Leuk om te lezen!
  Ik heb ook lang geduimd, ook tot ik 12 of 13 was. En toen moest ik een keer op weekend met de jeugdbeweging en wou ik niet dat iemand zag dat ik nog duimde dus ben ik ook ineens gestopt.
  Grappig dat je ’s nachts de vaatwasser uitruimt, maar als het werkt voor je hoofd, waarom niet?
  Iets waar ik mij dus nooit mee zal voleten zijn beschuiten :p Ik vind dat echt niet lekker.

  Like

  1. Volgens mij ben ik ongeveer de enige die zich helemaal vol kan eten met beschuiten. Ik vind ze zó lekker, maar hoor het zelden van anderen;).
   Zo’n weekend weg met andere jongeren zou voor mij ook een prima reden geweest zijn om te stoppen met duimen; dat snap ik wel.

   Like

Reacties zijn gesloten.