Boekenpraat: Toen ze verdween (Carla Kovach)

Het verhaal

Diane krijgt een kaart die geadresseerd is aan haar goede vriendin Samantha. Samantha zou op de dag dat de kaart bezorgd wordt jarig zijn, maar Samantha is zeven jaar geleden spoorloos verdwenen. Sinds die dag heeft Diane nooit meer iets van haar gehoord. De politie heeft Samantha gezocht, maar ze lijkt van de aardbodem verdwenen te zijn.

Tot Diane de verjaardagskaart krijgt die aan Samantha is geadresseerd. In de envelop zit ook een vingernagel. Die is gelakt in de lievelingskleur van Samantha. Is dit een foute grap van Samantha? Zij zou zoiets nooit doen. Diane schakelt de de politie in.

Rechercheur Gina Harte voelt dat er meer aan de hand is dan een foute grap. In de nacht voordat Diane de envelop kreeg, werd een vrouw vermoord. De nagel van haar pink was verwijderd. De nagel in de envelop van Diane blijkt de nagel van deze vermoorde vrouw te zijn. Wat is hier aan de hand? En hoe kunnen gebeurtenissen na al die tijd met elkaar in verband gebracht worden? Het brengt inspecteur Gina Harte op een spoor van sinistere feestjes en geweld tegen vrouwen.

Mijn mening

Speuren naar de dader(s)
In ‘Toen ze verdween’ komen een aantal stellen bijeen tijdens een feestje dat draait om partnerruil. Eén van de vrouwen wordt aan het eind van de avond dood gevonden op straat. Vervolgens ontstaat een verhaal waarin inspecteur Gina Harte op zoek gaat naar de dader(s) en waarin je als lezer mee kunt zoeken.
Tijdens het speuren raken meer vrouwen in de problemen en zo ontstaat een spannend verhaal, waarin je de noodzaak van snel optreden voelt.
Voor mij ontstond er ergens op het laatst wel een vermoeden wat er aan de hand was, maar zelfs toen wist schrijfster Carla Kovach me toch nog weer te verrassen. Wat dat betreft zit het verhaal goed en ijzersterk in elkaar.

Inspecteur Gina Harte en haar betrokkenheid
Dit is het vierde boek over inspecteur Gina Harte en in de eerste drie boeken werd al duidelijk dat zij zich met hart en ziel inzet voor het recherchewerk. Ook werd in de eerste drie boeken al iets duidelijk over haar drijfveren en in dit vierde boek laat Kovach weer meer zien van de achtergrond van Gina Harte.
Toch begon het me in dit boek te irriteren dat Kovach ervoor heeft gekozen Gina Harte persoonlijk betrokken te laten zijn bij de zaak. Het is iets dat in veel boeken rondom rechercheurs gebeurt, maar dat mijns inziens afdoet aan de geloofwaardigheid. Ook zonder Gina’s betrokkenheid had er volgens mij een spannend verhaal kunnen ontstaan. Ik vond het helaas een afknapper in dit verder zo goede verhaal. Een volgend deel zou ik nog wel een kans geven, maar ik hoop echt dat Kovach er dan voor kiest Gina Harte niet persoonlijk betrokken te laten zijn bij de zaak.

Conclusie
De thriller ‘Toen ze verdween’ is het vierde boek over inspecteur Gina Harte. In dit boek leer je de inspecteur weer beter kennen en speur je met haar naar de dader(s) van een aantal laffe aanvallen op verschillende vrouwen. Dat is een spannende zoektocht, die draait om snelheid en doorzetten, om zo te voorkomen dat er nog meer slachtoffers zullen vallen.
Hoewel het boek spannend is en Carla Kovach erin slaagt inspecteur Gina Harte op een fijne, inspirerende manier de zoektocht te laten leiden, knapte ik af op de persoonlijke betrokkenheid van de inspecteur bij de zaak. Ik vind Gina Harte een geweldig personage en zou graag nog een vervolgdeel lezen, maar in dit boek vond ik de keuzes rondom haar verhaallijn jammer. Daarom drie sterren, maar ik hoop op beter bij een eventueel volgend deel in deze serie.
⭐️⭐️⭐️

Meer informatie over Toen ze verdween

Dit boek ook lezen?
Koop ‘Toen ze verdween’ bij bol.com.

Boekgegevens
Titel: Toen ze verdween – Serie Gina Harte – deel 4
Auteur:
Carla Kovach
Vertaling: Barbara Lampe
Uitgeverij:
Boekerij
Genre:
Thriller
Pagina’s:
378

Deze blog bevat een affiliate link. Als je via deze link iets koopt, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Uiteraard betaal je daar zelf niets extra voor.

8 gedachten over “Boekenpraat: Toen ze verdween (Carla Kovach)

    1. Het moet je smaak zijn. Het verhaal is ook prima, maar ik val op ’t moment gewoon even over het feit dat rechercheurs altijd persoonlijk betrokken zijn. Volgens mij hoeft dat niet om een sterk verhaal te maken. (Alleen zou je dan misschien een ander hoofdpersonage moeten kiezen.)

      Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.