Boekenpraat: Drie weduwen (Cate Quinn)

Het verhaal

Blake Nelson woont met zijn drie vrouwen afgelegen in de woestijn. Er zijn onderling af en toe strubbelingen, maar de vrouwen weten dat ze dit van de mormoonse kerk moeten zien als beproevingen en proberen daarom in vrede met elkaar samen te leven.

Dan wordt het lichaam van Blake gevonden.
Hij is dood.
Vermoord.

Op zo’n afgelegen plek, die niemand kent, kunnen er maar drie daders zijn:
– Rachel, Blakes eerste vrouw. Een vrouw met een heel duister verleden en grote, verborgen trauma’s.
– Emily, Blakes tweede vrouw. Jong, maar ook bang en naïef en geneigd om overal over te liegen.
– Tina, Blakes derde vrouw. Sexy, met een wild (drugs)verleden en een tikkeltje rebels.

Wie van de drie vermoordde Blake?
En zijn de andere twee dan nog wel veilig op de ranch?

Mijn mening

Wie van de drie?
‘Drie weduwen’ speelt zich af op een afgelegen ranch in de woestijn en daarom is vanaf het begin duidelijk dat één van de drie vrouwen van Blake hem vermoord moet hebben.
Het boek is geschreven vanuit de drie vrouwen die om beurten aan het woord zijn in het boek. Bij alle vrouwen zijn er dingen die zouden kunnen leiden tot woede en moord. Maar wie van de drie is de dader?
Die zoektocht en dat vraagstuk zet Cate Quinn op een ijzersterke manier neer.

Spannende wendingen en sterke verhaallijnen
De verhaallijnen van de drie vrouwen zijn zo opgebouwd dat er steeds meer duidelijk wordt over wie zij zijn en hoe hun verleden hen heeft gevormd. Het zijn stuk voor stuk sterke verhaallijnen. In het verhaal van Rachel zijn er veel verwijzingen en ‘uitstapjes’ naar het verleden. Dat maakt haar verhaal soms wat moeilijker te volgen, maar tegelijkertijd ook wel heel erg interessant.

Keer op keer weet Cate Quinn te verrassen met een plotwending waardoor ik diverse keren helemaal opnieuw begon met mijn verdenkingen en hardop ‘hè?!’ uitriep.
Al met al ontstaat er zo een goed opgebouwd verhaal, met verrassende wendingen, dat boeiend blijft tot het einde. Het verhaal geeft daarnaast een inkijkje in het leven van mormonen en een huwelijk met meerdere vrouwen.

Conclusie
In de thriller ‘Drie weduwen’ van Cate Quinn wordt Blake Nelsons lichaam gevonden. Hij is vermoord. Hij had als mormoon drie vrouwen en zij zijn direct de drie verdachten. Iemand anders kan de moord niet gepleegd hebben.
In een boek dat bol staat van verrassende en spannende plotwendingen neemt Cate Quinn de lezers mee in de zoektocht naar de dader. De verhaallijnen van de drie vrouwen zijn goed opgebouwd en geven een inkijkje in het leven van mormonen en een huishouden met zustervrouwen.
Een boek dat het genre thriller eer aandoet en dat moeilijk weg te leggen is.
⭐️⭐️⭐️⭐️

Meer informatie over Drie weduwen

Dit boek ook lezen?
Koop ‘Drie weduwen’ bij bol.com.

Boekgegevens
Titel: Drie weduwen
Auteur:
Cate Quinn
Vertaling: Jan Mellema
Uitgeverij:
Boekerij
Genre:
Thriller
Pagina’s:
416

Deze blog bevat een affiliate link. Als je via deze link iets koopt, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Uiteraard betaal je daar zelf niets extra voor.

6 gedachten over “Boekenpraat: Drie weduwen (Cate Quinn)

  1. Ooh, deze lijkt me geweldig zeg! Ik ga hem meteen reserveren in de bieb. Jij alleen had ik ook van jouw blog en heb ik inmiddels uit en besproken op mijn blog Momlit.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.