Boekenpraat: Schaduwen in de Witte Stad (Jocelyn Green)

Het verhaal

Op de ‘achterflap’:
Wat Sylvie Townsend het allerliefste wil, is wat ze vreesde nooit te zullen krijgen: een eigen gezin. Maar als ze Rose Dabrowski, het dochtertje van een Poolse immigrant, in huis neemt om haar op te voeden en met liefde te overladen, komt er een einde aan die angst – totdat de zeventienjarige Rose vermist raakt op de World’s Fair en Sylvies wereld in duigen valt.

Als Sylvie niet weet tot wie ze zich anders moet wenden, roept ze de hulp in van Kristof Bartok, huurder van een appartement boven haar boekwinkel en vioolleraar van Rose. Samen gaan ze op onderzoek uit. Kristof spreekt verschillende talen, een vaardigheid die goed van pas komt bij de gesprekken met mensen uit de internationale en immigrantengemeenschappen naar wie hun zoektocht hen brengt.

En of het nu in de glanzend witte gebouwen van de tentoonstelling is of in de donkere huizen van de armste buurten van Chicago, alle aanwijzingen leiden naar de uit het oog verloren familie van Rose. Is Sylvie bereid om het meisje te laten gaan? En als Kristof en Sylvie naar elkaar toe groeien, wat weegt dan zwaarder: haar behoefte aan controle of haar verlangen om werkelijk bij iemand te horen?

Mijn mening

Verhaal over het vinden en kiezen van familie
‘Schaduwen in de Witte Stad’ is een historische roman die zich afspeelt tijdens -en voor een groot deel op- de grote Wereldtentoonstelling in Chicago in 1893. Sylvie, één van de hoofdpersonen, is bekend uit het eerste deel van de serie: ‘Versluierd in rook’.

Rose is in dit tweede deel van de serie een nieuwe hoofdpersoon en haar verhaal over het kwijtraken van haar familie en het zoeken naar bloedverwanten staat in deze roman centraal. Het is een interessant verhaal dat leidt naar een vermissing, een zoektocht en een ontroerend verhaal over liefde, vasthouden en loslaten. Het is echter ook een verhaal dat af en toe wat verwarrend is en daardoor bij vlagen moeilijk te volgen.

De serie ‘De Windy City’ stopt hier voor mij
Een poosje geleden las ik het eerste deel in de serie ‘De Windy City’. Mijn recensie van ‘Versluierd in rook’ kun je hier lezen.
Hoewel beide boeken een mooi verhaal vertellen, merkte ik bij beide boeken dat het me moeite kostte om ze te lezen. Ik deed er lang over en meer dan twintig bladzijden achter elkaar lezen lukte me maar nauwelijks. Lag het aan mij of aan de boeken? Het lag aan de boeken, besloot ik. Ik kom er maar niet achter wat het precies is, maar er is ‘iets’ wat ervoor zorgt dat ik na dit tweede deel stop met deze serie. Het is niet saai, maar het heeft voor mij denk ik net niet genoeg vaart. Ik heb zeker geen spijt dat ik de eerste twee delen gelezen heb, maar hier stopt het wel voor mij.

Conclusie
‘Schaduwen in de Witte Stad’ is het tweede deel in de serie ‘De Windy City’. Het is een serie historische romans van Jocelyn Green. Het boek speelt zich af in Chicago tijdens en op de Wereldtentoonstelling van 1893. Sylvie Townsend komt in dit tweede boek terug als bekende hoofdpersoon uit het eerste boek.
Haar adoptiedochter Rose zoekt in dit boek naar haar biologische familie en zo ontstaat een ontroerend, liefdevol verhaal over familierelaties, liefde, vasthouden en loslaten.
Ondanks het zeker interessante verhaal kwam ik maar moeilijk door dit boek heen. Ik vind het moeilijk uit te leggen wat het precies is. Het boek is zeker niet saai, maar voor mij miste het net een beetje vaart, denk ik. Het is zeker een aanrader voor wie houdt van historische romans met uitgebreide beschrijvingen, maar voor mij stopt hier de serie ‘De Windy City’. Het is voor mij genoeg geweest.
⭐️⭐️⭐️

Meer informatie over Schaduwen in de Witte Stad

Dit boek ook lezen?
Koop ‘Schaduwen in de Witte Stad’ bij bol.com.

Boekgegevens
Titel: Schaduwen in de Witte Stad – De Windy City – deel 2
Auteur:
Jocelyn Green
Vertaling: Elza Oudenampsen
Uitgeverij:
Grace Publishing House
Genre:
Historische roman
Pagina’s: 445

Deze blog bevat een affiliate link. Als je via deze link iets koopt, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Uiteraard betaal je daar zelf niets extra voor.

5 gedachten over “Boekenpraat: Schaduwen in de Witte Stad (Jocelyn Green)

  1. Als ik dit zo lees, denk ik dat ik dit boek/serie maar laat voor wat het is.
    Vaak moet ik voor dit soort boeken in de stemming zijn. (nu dus even niet)

    Geliked door 1 persoon

  2. Het plaatje op de cover vind ik erg mooi, maar als het een lastig door te komen boek is waag ik mij daar nu maar even niet aan. Ik lees op het moment dat boek dat je besprak over de 3 polygamie vrouwen en de vermoorde echtgenoot. Die vind ik geweldig! Je geeft goede tips Naomi : )

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.