Boekenpraat: In het donker (Cara Hunter)

Het verhaal

In de kelder van een oude, verwarde man wordt een vrouw gevonden. Bij haar in de kelder is een kind. De vrouw en het kind zijn er slecht aan toe en hebben hun opsluiting slechts ternauwernood overleefd.
De vrouw is getraumatiseerd en zegt niets over wat er met haar gebeurd is, waardoor zij de recherche -onder leiding van inspecteur Adam Fawley- niet verder kan helpen.

Adam Fawley lijkt het in eerste instantie makkelijk te hebben, want de bewoner van het huis moet schuldig zijn aan deze misdaad. Maar kan een oude man, die slecht ter been is, iemand in de kelder verbergen? De omwonenden omschrijven hem als vreemd en verward, maar hij lijkt geen misdadiger.

Langzaam maar zeker vallen de puzzelstukjes op hun plek. Is de oude man toch niet zo slecht ter been als het lijkt? Of waren er anderen bij deze zaak betrokken? Eén ding weet Fawley zeker: deze zaak is niet zo simpel als het in eerste instantie leek.

Mijn mening

Spannende zaak vol vragen
In ‘In het donker’ neemt schrijfster Cara Hunter je mee in de zaak van een jonge, ontvoerde vrouw. Het is een zaak die het rechercheteam en daarmee ook jou als lezer voor een hoop vragen stelt. Door keer op keer een nieuw stukje van de puzzel te delen, blijft het verhaal spannend en ontstaan er steeds nieuwe invalshoeken.
Fijn aan dit boek vind ik dat inspecteur Fawley en andere leden van zijn team niet persoonlijk bij de zaak betrokken zijn. Zij doen hun werk, maar zijn niet verdacht en lopen geen gevaar. Dat zorgt er ook voor dat je je als lezer kunt richten op de zaak en niet op allerlei randverschijnselen. Tot op de laatste pagina blijven er puzzelstukjes op hun plaats vallen. Het verhaal is goed opgebouwd, inclusief de nodige spanning, maar is niet grof of extreem gewelddadig.

Rechercheteam aan het werk
In dit boek lees je niet alleen over inspecteur Fawley, maar ook over andere leden van zijn team. Dat maakt het boek realistisch, omdat een inspecteur niet in zijn eentje werkt, maar tegelijkertijd vond ik het het enige nadeel van dit boek. Er zijn nogal wat mensen betrokken bij het oplossen van de zaak. Fawley is daarbij in de ik-vorm aan het woord en het verhaal van anderen is beschrijvend, maar ik raakte soms door de vele personages in de war.

Leuk en origineel aan dit boek zijn de diverse invalshoeken: Fawley aan het woord; tweets; nieuwsberichten; politieverhoren en beschrijvingen van het werk van de recherche. Dat maakt het boek erg afwisselend en zorgt dat het snel leest.

Het team van Adam Fawley kam ook voor in ‘Dicht bij huis’, een ander boek van Cara Hunter. Dit boek is echter helemaal los te lezen, doordat er qua zaak geen doorlopende verhaallijn is en belangrijke dingen over de personages kort opnieuw aan bod komen.

Conclusie
In de detective ‘In het donker’ werkt inspecteur Adam Fawley aan de zaak van een jonge vrouw en een kind die gevonden worden in een kelder. Fawley en zijn team zoeken uit wat er precies gebeurd is en wie de vrouw (die niet spreekt) en het kind zijn.
Schrijfster Cara Hunter wisselt in dit boek het verhaal af met nieuwsberichten, tweets en politieverhoren. Dat zorgt voor een originele opzet en geeft het boek vaart. Het enige lastige aan dit boek vond ik het grote aantal mensen in het rechercheteam. Dat maakt het boek realistisch, maar soms ook wat moeilijk te volgen. Wie is ook alweer wie? Een lijstje met personages is wellicht aan te raden, om tijdens het lezen bij de hand te houden.
Het verhaal is goed opgebouwd en blijft tot op het laatst verrassend, doordat steeds meer puzzelstukjes op hun plaats vallen. Niet gewelddadig of extreem; een aanrader voor liefhebbers van detectives.
⭐️⭐️⭐️⭐️

Meer informatie over In het donker

Dit boek ook lezen?
Koop ‘In het donker’ bij bol.com.

Boekgegevens
Titel: In het donker
Auteur:
Cara Hunter
Vertaling: Ireen Niessen
Uitgeverij:
Prometheus
Genre:
Detective
Pagina’s:
400

Deze blog bevat een affiliate link. Als je via deze link iets koopt, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Uiteraard betaal je daar zelf niets extra voor.

6 gedachten over “Boekenpraat: In het donker (Cara Hunter)

Reacties zijn gesloten.