Polderplaatjes ~ 2022 ~ week 27

Terwijl ik ‘week 27’ schrijf, besef ik dat we gewoon al over de helft van het jaar zijn. Het voelt alsof die grijze, saaie januaridagen nog maar vorige week waren, maar ze liggen dus echt al wat verder achter ons.

Deze week was een week van van alles wat buiten. Ik heb regen gezien (en was daar blij om, want ik had wél een paraplu en géén zonnebril bij me;)), maar ook zon. Het was wat je noemt typisch Hollands zomerweer. Helaas deed de wind ook een behoorlijke duit in het zakje de afgelopen week, dus bloemenfoto’s zijn er bijna niet.

Foto’s van een zonsopkomst zijn er wel, want ik was maandagmorgen weer eens absurd vroeg wakker. Ik weet wel hoe dat kwam, denk ik. Het was deze week de week van de eindejaarsblues. Maar wacht even, het jaar is op de helft, niet al bijna om! Dat weet ik, maar in mij klopt nog steeds een juffenhart, dus ik had last van allerlei gedachtes en gevoelens over het einde van het schooljaar, afscheid, enz. Ik zal er nog wel een aparte blog over maken hoe dat bij mij werkt.

Voor nu over naar de foto’s van de afgelopen week. Ik zet ze maar gewoon in dezelfde volgorde als ze gemaakt zijn. Wandel en fiets dus weer gezellig mee door de polder(plaatjes) van afgelopen week.

7 gedachten over “Polderplaatjes ~ 2022 ~ week 27

 1. Prachtige foto’s en een hele mooie weergave van het wisselvallige weer. En ik kan goed begrijpen dat je het einde-schooljaar-gevoel toch hebt, ook al werk je niet meer op school. Ik werk al ruim 10 jaar niet meer in het onderwijs (na iets van 11 jaar er gewerkt te hebben) en als ik van iedereen om me heen met kinderen de sfeer van deze tijd mee krijg voel ik het toch ook nog steeds wel een beetje. Dat blijft misschien altijd wel enigszins, net als dat het juf-zijn volgens mij nooit helemaal uit je gaat, ook als je niet meer als zodanig werkt.

  Like

 2. Een plaatje die vierde foto in de serie. Niet echt raar natuurlijk dat einde schooljaar nog in je hoofd zit, dat heeft toch jarenlang je ritme bepaalt. En het was natuurlijk altijd een race in het “naar toe leven” met de kinderen.

  Like

  1. Ja, dat dus en iets met zelf geen afscheid genomen. Daardoor is het in mijn hoofd niet afgerond.

   Like

  1. Voor mijn gevoel zelfs nog veel meer dan in januari. Omdat je echt dingen afsluit aan het einde van een schooljaar en in december vind ik dat veel minder.

   Like

Reacties zijn gesloten.