Als ik een minuut gratis mag winkelen…

Af en toe zie ik winacties of tv-programma’s over een minuut gratis winkelen. Aan dat soort winacties doe ik nooit mee, maar ik zat er pas wel over na te denken waar ik het liefst een minuut gratis zou winkelen. Het antwoord is denk ik minder voorspelbaar dan je in eerste instantie zou verwachten. Winkel vandaag fictief en digitaal even met me mee. Heel veilig, want prikkelarm en je hoeft niet door een winkel te rennen.

Minuut gratis winkelen: stress

Laat ik vooropstellen dat ik volgens mij enorme stress zou krijgen als ik ergens een minuut gratis zou mogen winkelen. In een minuut zo’n winkel door zien te rennen en dan ook nog van alles in je kar zien te mikken, lijkt me namelijk behoorlijk stressvol. Wat neem je mee en wat laat je liggen en hoe snel gaat zo’n minuut? Ja, zestig seconden, dat snap ik ook, maar als je die zestig seconden winkelend moet doorbrengen, zijn ze volgens mij om voor je het eerste gangpad uit bent.

Het klinkt dus allemaal leuk, zo’n minuut gratis winkelen, maar ik geloof dat ik er echt niet om sta te springen. Dat maakt ook niet uit, want het zal wel nooit werkelijkheid worden, maar een beetje digitaal fantaseren over zo’n minuut gratis winkelen kan ik dan weer wél.

De boekhandel of de hobbywinkel

In eerste instantie dacht ik dat ik zo’n minuut gratis winkelen in een boekhandel zou willen doorbrengen, maar bij nader inzien dacht ik er toch anders over. Alles wat ze in een boekhandel hebben, hebben ze bij de bieb ook. Dat kan ik daar wel lenen.

Nee, als ik een minuut gratis zou mogen winkelen, zou ik naar een hobbywinkel willen. Daar zou ik dan kleurboeken en stiften meenemen, want die hebben ze niet bij de bieb.
-Even totaal niet met die minuut gratis winkelen te maken, maar hoe grappig zou het zijn: kleurboeken bij de bieb. Na twee weken weer terugbrengen en zo met elkaar een kleurboek vullen;). –

De hobbywinkel zou het dus worden. Ik zou als eerste naar het schap met kleurboeken rennen en ik zou geloof ik zonder te kijken alles in mijn winkelwagentje gooien. Boeken die ik niet leuk vind, verkoop ik dan thuis wel weer. Dan wordt zo’n minuut gratis winkelen nog winstgevend ook, kun je nagaan.
Als ik nog tijd over zou hebben, zou ik een diamond painting ergens uit een schap trekken, want die dingen zijn peperduur, maar wél heel erg leuk.
O, en daarna zou ik totaal overprikkeld thuis een paar dagen in elkaar gestort op de bank liggen. Tot zover de lol.

Betaald shoppen in de hobbywinkel

Die minuut gratis winkelen gaat er niet komen, maar ik heb iets anders gedaan. Iets wat heel slecht gaat zijn voor mijn portemonnee. Ik tikte namelijk op Google ‘grootste hobbywinkel van Nederland’ in. Ik kwam uit bij een winkel die nogal ver bij mijn huis vandaan ligt, maar die winkel ging mijn hoofd niet meer uit. Ik besloot: daar moet ik zijn. Daar wil ik een keer gaan shoppen.

Mijn zusje, ook fan van hobbyartikelen, lichtte ik in over mijn plan. Die was binnen een seconde overtuigd van het feit dat ze mee moest.
Sindsdien app ik haar een keer of twee per week dat ik ernstige behoefte heb aan dat uitstapje naar de hobbywinkel. Dat uitstapje gaat er dus komen, maar dan wel gewoon met een portemonnee. En eh, omdat ik mezelf ken, moet mijn pinpas daar dan geloof ik een dagje uit en moet er een beperkte hoeveelheid geld mee. Want ja, bij de kassa zullen ze toch echt gewoon geld willen zien en het lijkt me verstandig dat ik me een klein beetje (ik herhaal: een klein beetje!) inhoud. Maar ondertussen maak ik wensenlijstjes en droom ik lekker verder over die ronde door de hobbywinkel. Langer dan een minuut en gewoon betaald, maar wat lijkt het me heerlijk!

*Wat die winkel dan is, kun je vast zelf ook wel vinden via Google, maar ik ga hier nog geen namen noemen. ’t Zusje en ik moeten natuurlijk eerst even met eigen ogen gaan zien of het echt zo’n grote winkel is;).
** ’t Zusje en ik hebben inmiddels -tussen het schrijven en verschijnen van deze blog door- de test gedaan. Blog met bevindingen staat al klaar en komt binnenkort online.

19 gedachten over “Als ik een minuut gratis mag winkelen…

 1. Haha! Mooi dat we straks meer gaan lezen over of de winkel echt zo’n droom bleek. Ik zat echt te denken wat er nou beter zou zijn dan een boekwinkel, maar inmiddels twijfel ik ook of een bakwinkel voor mij niet nog een betere optie is. Alleen heb ik dan een groter huis nodig, als ik daar een minuut gratis geshopt heb…

  Like

 2. O wat leuk er flitsen meteen een paar winkels door me heen, waar ik met een vastgesteld budget doorheen zou willen…
  1 minuut gratis winkelen is niets voor mij, ik denk dat ik dan “dichtklap”.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik zou ook vet stress krijgen van 1 minuut gratis winkelen. Waar moet je beginnen?! Maar naar die mysterieuze grote hobbywinkel ben ik wel enorm benieuwd…

  Geliked door 1 persoon

 4. Weet je waar dit me aan doet denken? Dat programma op TLC, extreem couponers.

  Zelf zou ik best een paar minuutjes gratis willen winkelen bij bijvoorbeeld de Hema of een kleurpotlodenwinkel.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja, extreme couponers. Ik voel me al helemaal happy als er een hoop bonus van m’n boodschappen gaat. Dat met die bonnen zou echt geweldig zijn voor me.

   Like

 5. Ik heb hier ook weleens over nagedacht maar kwam in gedachten nooit de supermarkt uit. En als ik moest bedenken wat ik daar mee wilde nemen, hoorde ik alleen de stem van mijn vader in mijn hoofd die dan roept dat ik gewoon voor de duurste flessen drank moet gaan. Maar als je die in je kar mikt, gaan ze stuk…
  Ik heb er nooit over nagedacht WAAR ik 1 minuut zou willen winkelen. Ik neig toch naar een boekenwinkel, zo’n hele grote, en dan de Engelse literatuur afdeling. Toch een kar eronder, mijn arm achter die boeken en ROETSJ erlangs rennen.
  Of een schoenenwinkel (maar wat moet ik met zoveel schoenen?) of kledingwinkel (maar in 1 minuut alles in je eigen maat zoeken lijkt me ook een crime).
  Nee, bij nader inzien dan toch maar de plaatselijke patisserie. Die maken geweldig lekkere dingen, kan ik ook eens iedereen trakteren. Dat lijkt me wel wat.

  Like

 6. In een onbekende winkel is 1 minuut winkelen nauwelijks te doen. In ieder geval ga je van mij geen last hebben in de winkel van je keuze, ik heb niets met kleurplaten en diamant painting dus zelfs met gratis winkelen ben ik niet over de drempel te krijgen. 😉

  Like

 7. Een minuut gratis winkelen zou ik heel ouderwets in de supermarkt willen de rest is toch niet handig voor mij. Hoop dat de winkel je niet is tegen gevallen.

  Geliked door 1 persoon

 8. Oh ja, een minuutje gratis shoppen in de hobbywinkel lijkt me ook wel iets! Ik ben dan ook benieuwd naar je bevindingen in die grote hobbywinkel (en zal eens gaan googelen). Ik heb wel eens een doorgeefkleurboek gedaan via bookcrossing.com, dan vul je inderdaad met meerdere mensen een kleurboek, heel leuk om te zien wat iedereen kiest.
  Groetjes
  Jantine

  Like

 9. Vroeger toen ik zelf nog in een kleding- en schoenenwinkel werkte, bedachten mijn collega’s en ik regelmatig routes door de winkel voor stel dat we ooit een minuut gratis mochten winkelen :p Leuk om over na te denken!
  Ben benieuwd naar je ervaring in die hobbywinkel! 😀

  Like

  1. Haha, in een winkel die je zo goed kent zou het ook wel bijna moeten lukken om in een minuut de juiste dingen te pakken.

   Like

Reacties zijn gesloten.