Boekenpraat: Onder Zijn vleugels (Marianne Grandia)

Het verhaal

Riemke (38 jaar) piekert over haar gezondheid. Ze krijgt steeds meer klachten en hoewel alles in eerste instantie wordt afgeschoven op stress, is Riemke ervan overtuigd dat er meer aan de hand moet zijn. Ze maakt zich zorgen én voelt zich steeds slechter. Haar man lijkt haar vermoeidheid en andere klachten niet altijd te begrijpen en Riemke loopt op tegen een muur van onbegrip en vragen.

Dan is er ineens de vraag van een onbekende man: “Kan ik iets voor je doen?” De vraag blijft bij Riemke hangen. Hoe kunnen mensen haar helpen? Hoe kan deze man, die een oude kapel opknapt, haar helpen? Kan iemand haar eigenlijk wel helpen bij al haar strijd? Want Riemke strijdt niet alleen met de vragen rondom haar lichamelijke gezondheid, maar piekert ook over haar relatie met God.

Mijn mening

Boek over geloofsopbouw in romanvorm
‘Onder Zijn vleugels’ is een roman, maar ik zou dit boek zelf niet bestempelen als roman. Op vrijwel iedere pagina gaat het over de geloofsstrijd van Riemke: haar angst voor God en de vraag of er voor haar wel genade is. In eerste instantie merkte ik dat dat me wat ging irriteren. Ik wilde een roman lezen. Geloof in een roman vind ik mooi, maar het moet er niet ‘te dik bovenop liggen’, vind ik.
De irritatie verdween toen ik dit boek anders ging zien. Ik ging het zien als een boek over geloofsopbouw dat was verpakt in romanvorm. Toen vond ik het ineens een mooi boek. Hoewel ik sommige dingen anders zie, staat één ding heel mooi overeind, zoals auteur Marianne Grandia dat verwoordt in haar persoonlijke naschrift: Angsten kunnen het zicht op Gods genade vertroebelen. Grandia laat in dit boek op indrukwekkende wijze de impact van angst voor God zien, maar laat ook zien dat Zijn genade groter is dan die angsten.

Het verhaal in dit boek
Het stukje ‘roman’ in dit boek vertelt een mooi verhaal over een nog jonge vrouw die worstelt met een lichaam dat haar in de steek laat en dat uiteindelijk ernstig ziek blijkt te zijn. In het verhaal komen verschillende worstelingen naar boven, zoals de angst om invalide te worden, maar ook praktische vragen over de zorg voor het gezin, enz.
Er is een vervolg op dit boek en ik ben toch wel nieuwsgierig geworden hoe het de personages uit dit boek vergaat, dus dat ga ik ook lezen.

Conclusie
‘Onder Zijn vleugels’ van Marianne Grandia is een boek over geloofsvertrouwen dat verwerkt is in een roman. Het verhaal gaat over Riemke, die worstelt met haar gezondheid én met haar angst voor God en de dood. Als zij ernstig ziek blijkt te zijn, worden haar angsten en vragen groter en dreigt Riemke te blijven ronddolen in en met al haar vragen.
Marianne Grandia laat in dit boek zien dat Gods genade groter is dan de angst van mensen. Hoewel het boek wordt verkocht als een roman, zie ik het meer als een boek over geloofsopbouw en -vertrouwen dat verpakt is in het verhaal van een roman. Het is geen spannend verhaal, maar de personages zijn boeiend, waardoor het stukje geloofsopbouw makkelijk leest en op een indrukwekkende manier binnenkomt.
⭐️⭐️⭐️⭐️

Meer informatie over Onder Zijn vleugels

Dit boek ook lezen?
Koop ‘Onder Zijn vleugels’ bij bol.com.

Boekgegevens
Titel: Onder Zijn vleugels
Auteur:
Marianne Grandia
Uitgeverij: KokBoekencentrum
Genre:
Christelijke roman
Pagina’s:
384

Deze blog bevat een affiliate link. Als je via deze link iets koopt, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Uiteraard betaal je daar zelf niets extra voor.

6 gedachten over “Boekenpraat: Onder Zijn vleugels (Marianne Grandia)

 1. Wat intrigerend dat de manier waarop je naar een boek kijkt en leest zoveel doet voor de beleving! Omdat het uitermate veel over godsbeleving gaat spreekt het me minder aan. Een beetje vind ik mooi.

  Like

  1. Ik vermoed dat dit boek maar een kleine doelgroep aanspreekt. Dat is prima, maar ik weet niet of dat in eerste instantie het idee van de schrijfster en/of uitgever was.

   Like

 2. Ik sla deze even over (hoor je de opgeluchte ademhaling van mijn leeslijstje?). Maar eens met Flavie: de kaft is schitterend!

  Like

Reacties zijn gesloten.