Shoppen!

Vandaag gaat er iets zeer unieks gebeuren. Je hebt de zeldzame eer om met mij mee te gaan shoppen. Dat is uniek, omdat ik een enorme hekel heb aan shoppen, maar ik beloof dat het vandaag gewoon gezellig blijft. Echt waar. Geen chagrijnige Naomi die achter je aan loopt te sjokken, maar gewoon gezellig met elkaar shoppen. Ga je mee?

Shoppen is misschien soms toch leuk

Dat ik een hekel heb aan shoppen, heeft allerlei redenen. Ik kan bijvoorbeeld nooit vinden wat ik zoek en ‘gewoon zomaar’ gaan shoppen doe ik niet aan. In winkels is het altijd herrie en er zijn altijd veel te veel mensen, dus ik raak gegarandeerd overprikkeld. Al die dingen maken shoppen stom. Maar dat gaat over kleding.

Vandaag doen we het anders. Ik ga samen met mijn zusje shoppen in de -volgens de winkel zelf- grootste hobbywinkel van Nederland: Stuifzand Allerhande in Zuidwolde (Drenthe).
In mijn geval betekent dat zo’n 170 km in de auto zitten, wat ik helemaal niet erg vind, want autoritjes vind ik fijn. De rit verloopt voorspoedig (ik zei het toch: het wordt gewoon gezellig) en we vinden de winkel in één keer. Even parkeren, onthouden waar ik sta en hup, naar binnen. Het is er rustig: weinig mensen, geen muziek, overal genoeg loop- en kijkruimte. Zoals ik al zei: het blijft gezellig.
Kom gezellig mee, zou ik zeggen, maar bedenk wel vooraf even een budget, want oei, oei, oei…

Alles is hier leuk!

Zodra ik de winkel binnen stap, ben ik heel even overweldigd door ál die schappen met leuks. We pakken het lekker autistisch aan en gaan van schap naar schap, zodat we alles zien. Je rijdt tenslotte niet voor niets 170 km voor een winkel. Ik vind alles leuk. Vooral als ik het schap met diamond paintings zie, begint mijn hart sneller te kloppen. Zóveel diamond paintings en allemaal zó leuk!

Klein applausje. Ik laad er geen in mijn mandje, want ik ben nog bezig aan een grote painting. Die moet eerst af.

De shopbuit

Geen painting voor mij dus, maar wat dan wel? Ik had vooraf bedacht dat ik een budget had van vijftig euro. Daar ga ik *kuch, lichte schok bij de kassa* zestien euro overheen. Bovenaan de blog zie je mijn volledige buit. In kleine stapjes is dit het:

1. Vellen om kaarten mee te maken. Ik heb een hekel aan geld geven op verjaardagen, maar met deze vouwkaarten, waar ik ook nog wat 3D-plaatjes bij moest knutselen, wordt het al een stuk leuker. Links zie je wat ik kocht, rechts zie je hoe het er een dag later in huis bij stond. Ik maakte alles namelijk maar gelijk.

2. Kleurboek. Ehm, ja, ik had al genoeg kleurboeken, maar van kleurboeken heb je er nooit genoeg en zo’n soort boek als dit had ik nog niet. Ik maakte de dagen na mijn shopsessie maar gelijk de eerste platen, want ja, ik moet natuurlijk kunnen showen hoe de resultaten zijn. Hè, wat een straf;). Overigens opvallend: de winkel is inderdaad vrij groot, maar er zijn maar een paar kleurboeken te krijgen.

3. Materiaal om kaarten mee te maken. Ik heb het nog niet getest, maar het is met kleine stickertjes en 3D-plaatjes.
4. Malletje om kaarten voor geboortes te maken. Tja, ik dacht een fijn malletje. Het blijkt een sticker te zijn. Ik gok dus op een miskoop, maar hij kwam gelukkig uit de koopjeshoek, dus dat scheelt dan weer.

4. Diamond painting kaarten. Eindelijk gevonden! Ik zocht die al zo lang. Ik vond ze behoorlijk prijzig, maar voor die paar uur plezier had ik het er maar voor over.
5. Legpuzzel. Die krijgt een aparte blog uiteraard als hij af is, want het is inmiddels traditie dat ik dan een blog deel met de puzellevenslessen.
6. Aquarelverf. Hier werd het bijna even ongezellig, want hier kreeg ik keuzestress. Ik wist niet hoeveel kleurtjes ik moest nemen, maar nam uiteindelijk maar gewoon de meeste kleuren.

Ja, shoppen kan leuk zijn!

Na de shopsessie lopen we tevreden, -wel heel moe, maar niet overprikkeld- weer naar buiten. De auto is, ondanks dat ik heel goed onthield waar die stond, natuurlijk kwijt. Links of rechts bij de uitgang van de winkel? Geen idee! Gelukkig is daar dan ’t zusje die het wél weet. De terugrit kan beginnen. Nog even een lekker (water)ijsje onderweg bij de eerste de beste benzinepomp en dan naar huis.

Doodmoe, maar heel voldaan en blij met alle aankopen én nog steeds gezellig ploffen we op de bank. Volgend jaar weer?

*Hoewel ik de naam van de winkel noem, is niets in deze blogpost gesponsord of in samenwerking met de winkel. Ik merkte echter toen ik op Instagram iets deelde over mijn aankopen dat dan de vraag komt naar de winkel. Een beetje gratis reclame dus.

11 gedachten over “Shoppen!

 1. Natuurlijk noem je de naam van de winkel ik zou je blog zelfs naar hun doorsturen denk dat ze er heel blij mee zijn want het is superpositief dat je het er naar je zin had.

  Geliked door 1 persoon

 2. Leuke winke. Goed dat jij meteen aan die dingen begint. Ik laat het dan liggen tot ik tijd heb, of tijd vrijmaak en dat komt dus nooit. Zo zonde.

  Geliked door 1 persoon

 3. Niet zo’n probleem van maken of het al dan niet reclame is, gewoon je ervaringen beschrijven kan toch altijd.Gewoon zoals het is, voor sommige dan nog een mooi weetje als bijkomstigheid anderen, zoals ik, zijn alleen blij dat jij het er naar je zin had.

  Geliked door 1 persoon

 4. Geweldig, lijkt me een heel toffe winkel! Fijn dat je zo’n leuke dag had met je zusje en zo goed geslaagd bent.
  Groetjes
  Jantine

  Geliked door 1 persoon

 5. Wat een leuke dingen heb je gescoord. Mijn tante woont in Drenthe, dus ik denk dat ik als ik daar weer heen ga een tussenstop moet maken 😀

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.