Boekenpraat: Wedden dat ik blijf (Marijke Vos)

Het verhaal

Debby en haar zus Hilde wonen in de grote stad. Maar eigenlijk heeft Debby een hekel aan de grote stad en voor haar zus Hilde geldt hetzelfde. Ze sluiten een weddenschap af. Beide zussen gaan op zoek naar een leuk huis, waar dan ook in Nederland. Degene die als eerste iets vindt, koopt het. De ander koopt dan een huis in de buurt.

Zo komt Debby terecht in het kleine dorpje Koningswoud. Ze koopt daar een oude boerderij en wil er alpaca’s gaan houden.
Maar dan ineens staat Stijn, haar ex, voor haar neus. Hij vraagt zich af waarom Debby hem niet mee wilde nemen in en naar haar nieuwe droom.
De dorpsbewoners zijn niet zo blij met de nieuwe bewoners en er zijn nog wat ‘verrassingen’ uit het verleden die het inburgeren wel heel moeilijk maken.
Maar Debby wedt dat ze blijft.

Mijn mening

Makkelijk en fijn
‘Wedden dat ik blijf’ is een boek dat heerlijk snel leest en waarbij je weinig moeite hoeft te doen om in het verhaal te komen. Vanaf de eerste pagina zit je in de stress én de plannen van Debby.
Deze roman is een echte feelgood, waarin de liefde een grote rol speelt, maar ook de omgeving speelt mee om ‘Wedden dat ik blijf’ tot een echte feelgoodroman te maken. Marijke Vos schetst de oude, vervallen boerderij en de sfeer in het kleine dorpje voortreffelijk.

Leuke wendingen
Waar ik heel even -overigens helemaal zonder enig probleem- dacht dat het verhaal voorspelbaar zou zijn, weet Marijke Vos toch een aantal keer te zorgen voor leuke verrassingen. De grote lijn lijkt vanaf het begin wel vast te staan, maar dat is absoluut niet storend. Toch gebeuren er tussendoor allerlei dingen die ik niet aan had zien komen en die het verhaal verrassend maken. Al met al een fijn boek voor tussendoor, met een heerlijke, dorpse sfeer.

Conclusie
‘Wedden dat ik blijf’ van Marijke Vos is een feelgoodroman. In deze roman koopt de stadse Debby een vervallen boerderij in een klein dorpje. Ze wil daar haar droom waarmaken: alpaca’s houden. ‘Verrassingen’ uit het verleden staan die droom soms echter in de weg.
Marijke Vos weet je vanaf het eerste moment mee te trekken in het verhaal en geeft de sfeer van de oude, vervallen boerderij en het leven in een klein (roddel)dorpje heerlijk weer. Een fijn, makkelijk lezend boek dat ik las als een heerlijk tussendoortje.
⭐️⭐️⭐️⭐️

Meer informatie over Wedden dat ik blijf

Dit boek ook lezen?
Koop ‘Wedden dat ik blijf’ bij bol.com.

Boekgegevens
Titel: Wedden dat ik blijf
Auteur:
Marijke Vos
Uitgeverij:
HarperCollins
Genre:
Roman (feelgood)
Pagina’s:
333

Deze blog bevat een affiliate link. Als je via deze link iets koopt, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Uiteraard betaal je daar zelf niets extra voor.

5 gedachten over “Boekenpraat: Wedden dat ik blijf (Marijke Vos)

Reacties zijn gesloten.