Boekenpraat: Onze dominee is detective (Marijke Gehrels)

Het verhaal

Dominee werkt al tien jaar in hetzelfde kleine dorpje. Hij preekt graag en veel, maar de mensen lijken helemaal niet zo geïnteresseerd te zijn in zijn preken. Bovendien wordt er maar zelden een beroep op hem gedaan als het gaat om pastorale zaken. Een dominee in de stad dichtbij wordt geprezen om al zijn werkzaamheden en heeft wél allerlei mensen die een beroep op hem doen. Waarom doen mensen dan geen beroep op dominee?

Maar dan vraagt iemand dominee om hulp. Niet voor een pastorale zaak, maar vanwege diefstal. Dominee besluit deze hulpvraag aan te nemen en gaat aan de slag als detective. Dat hij dominee is, komt hem daarbij vaak goed van pas, want hij komt overal met een mooi smoesje wel binnen. Dominee blijkt speurderskwaliteiten te bezitten en krijgt steeds meer hulpvragen.

Mijn mening

Kort en vermakelijk verhaal
‘Onze dominee is detective’ is een dun boekje (160 pagina’s) en is een heerlijk boek voor tussendoor. Met de nodige humor beschrijft Marijke Gehrels op rake wijze dingen die elke dominee zal herkennen. Daarnaast zullen veel gemeenteleden ook af en toe moeten gniffelen om herkenbare scènes, zoals duttende gemeenteleden tijdens de preek.

Dominee heeft in dit boek de nodige zelfspot en op die manier geeft Marijke Gehrels een humoristisch en toch ook af en toe serieus inkijkje in het predikantschap. De zaken die op dominees pad komen als detective zijn vermakelijk en zeker niet diepzinnig, maar leuk om te lezen.

Conclusie
‘Dominee is detective’ is een dun, vermakelijk boekje dat met de nodige humor en zelfspot een inkijkje geeft in het leven van een dominee.
Het leest makkelijk en is heerlijk voor tussendoor. Geen diepgang of moeilijke zaken qua detective, maar leuk voor iedereen die bepaalde zaken zal herkennen vanuit het gemeenteleven.
⭐️⭐️⭐️

Meer informatie over Onze dominee is detective

Dit boek ook lezen?
Koop ‘Onze dominee is detective’ bij bol.com.

Boekgegevens
Titel: Onze dominee is detective
Auteur:
Marijke Gehrels
Uitgeverij:
Plateau
Genre:
Detective
Pagina’s:
160

Deze blog bevat een affiliate link. Als je via deze link iets koopt, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Uiteraard betaal je daar zelf niets extra voor.

7 gedachten over “Boekenpraat: Onze dominee is detective (Marijke Gehrels)

Reacties zijn gesloten.