Boekenpraat: De moord op Windsor Castle (S.J. Bennett)

Het verhaal

Op de achterkant van het boek staat:
Er wordt een moord gepleegd op een van de chicste adressen die je kunt bedenken: Windsor Castle. Op de ochtend na het 90e verjaardagsfeest van de Queen wordt een van de gasten dood aangetroffen in zijn kamer. Wanneer haar bedienden verdacht worden, neemt Elizabeth II het heft in eigen handen.

Mijn mening

Humoristische detective
‘De moord op Windsor Castle’ is een humoristische detective, waarin koningin Elizabeth op zoek gaat naar de oplossing van een moord op haar geliefde Windsor Castle. Het leuke aan dit boek vond ik dat je de Queen haast voor je ziet, met haar karakteristieke mantelpakje en schoenen en haar grijze krullen, op zoek naar antwoorden. Het boek speelt zich een aantal jaren geleden af, waardoor ook prins Philip er nog in voorkomt. Zijn personage geeft het boek een extra humoristisch tintje.

Ik las dit boek niet uit
Dit boek was bedoeld om mij uit mijn leesdip te halen, maar bleek daarvoor niet geschikt. Er komen nogal veel personages in voor: mensen van de hofhouding, bezoekers, enz. Dat zijn allemaal potentiële verdachten, maar het zijn er zoveel, dat ik het verhaal in eerste instantie soms moeilijk te volgen vond.

Vanwege mijn leesdip deed ik lang over dit boek en ik denk dat daar het probleem zat voor mij. Ik ging te traag en kon het daardoor niet volgen. Toen ik op een gegeven moment weer iets las over een verdachte en dat personage niet thuis kon brengen (maar ik wist wel dat ik eerder over hem gelezen had), besloot ik te stoppen met dit boek. Het lukte me gewoon niet om het verhaal, met al die personages, te volgen. Dat lag meer aan mij dan aan het boek, denk ik, en daarom beoordeel ik het ook niet met sterren. Ik denk niet dat ik er een goed beeld van kan geven.

Conclusie
‘De moord op Windsor Castle’ is een humoristische detective waarin de Queen op zoek gaat naar de oplossing van een moord op haar geliefde kasteel. De karakteristieke trekjes van de Queen worden mooi weergegeven en ook prins Philip brengt de nodige humor in het verhaal.
Ik las dit boek echter niet uit. Dat lag meer aan mij dan aan het boek, maar ik kon door de vele personages het verhaal op een gegeven moment niet meer volgen en wist niet meer over wie het precies ging.
Al met al is dit een boek dat zeker wel een kans verdient en misschien lees ik het nog eens, maar voor nu waren dit boek en ik geen match.

Meer informatie over De moord op Windsor Castle

Dit boek ook lezen?
Koop ‘De moord op Windsor Castle’ bij bol.com.

Boekgegevens
Titel: De moord op Windsor Castle – Hare Majesteit de Queen onderzoekt 1
Auteur:
S.J. Bennett
Vertaling: Susan Ridder
Uitgeverij:
Nieuw Amsterdam
Genre:
Detective
Pagina’s:
286

Deze blog bevat een affiliate link. Als je via deze link iets koopt, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Uiteraard betaal je daar zelf niets extra voor.

4 gedachten over “Boekenpraat: De moord op Windsor Castle (S.J. Bennett)

  1. Wat jammer dat dit voor nu geen match was. Als het beter gaat met lezen, zou ik het vooral nog eens proberen! Misschien helpt een lijstje met personages?

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.