Boekenpraat: Gestrand (Sarah Goodwin)

Het verhaal

Maddy is altijd een buitenbeentje geweest. Nu haar ouders overleden zijn, heeft ze eigenlijk niets of niemand meer om voor te leven, maar ze grijpt een kans aan om te veranderen. Ze doet mee aan een realityprogramma voor tv. Ze laat zich samen met zeven anderen elf maanden ‘opsluiten’ op een onbewoond Schots eiland.

Het is aan de kandidaten om daar met elkaar te overleven. Maddy ziet het als de ideale manier om misschien eens ergens bij te gaan horen en om haar verdriet en depressie achter zich te laten.

Maar als de elf maanden voorbij zijn, verschijnt er geen boot. Hebben de eilandbewoners misschien verkeerd geteld? En toch komt de boot een dag later ook niet. Een week later is er nog geen boot. Dan gebeuren er vreselijke dingen, waarbij Maddy als buitenbeetje een nog dieper dieptepunt bereikt dan ze al eerder op het eiland deed.

Mijn mening

Spannend vanaf het begin
‘Gestrand’ begint met een spannende pagina, waarop een verwilderde vrouw op zoek is naar de politie. Vanaf dat moment blijft het boek boeiend en spannend. In eerste instantie is het ‘gewoon leuk’ om de belevenissen van de acht eilandbewoners te volgen, maar al snel wordt duidelijk dat Maddy een buitenbeentje is en een makkelijk doelwit voor pesters. Vanaf dat moment gebeuren er vreemde dingen op het eiland en wordt het verhaal steeds spannender. Goodwin bouwt die spanning op een goede manier op, waardoor je steeds door blijft lezen om meer te weten te komen over wat er gaande is.

Licht teleurstellend einde
Hoewel de spanning zich opbouwt tot het einde van het verhaal, vond ik het einde toch wat bijzonder. Ik weet niet goed hoe ik het moet omschrijven, maar het was op de één of andere manier wat teleurstellend, vond ik. Het zou alleen jammer zijn om daar veel over te zeggen, omdat ik dan ook te veel van het verhaal zou weggeven.
In ieder geval is duidelijk dat de spanning zich tot het einde blijft opbouwen en dat pas helemaal op het eind duidelijk wordt wat er zich allemaal precies op het eiland heeft afgespeeld.

Conclusie
De thriller ‘Gestrand’ van Sarah Goodwin speelt zich af op een onbewoond eiland, waar acht mensen meedoen aan een realityprogramma. Maddy startte er als buitenbeentje en hoopte er haar leven te gaan veranderen, maar blijkt ook op het eiland al snel een buitenbeentje te zijn.
Goodwin begint het boek al gelijk spannend en bouwt vervolgens de spanning op tot het einde van het boek, waar dan toch een lichte anti-climax is, mijns inziens. Dat neemt niet weg dat ik enorm heb genoten van dit spannende verhaal, dat goed te volgen is en daardoor snel en makkelijk leest.
⭐️⭐️⭐️⭐️

Meer informatie over Gestrand

Dit boek ook lezen?
Koop ‘Gestrand’ bij bol.com.

Boekgegevens
Titel: Gestrand
Auteur:
Sarah Goodwin
Vertaling: Els van Son
Uitgeverij:
Ambo|Anthos
Genre:
Thriller
Pagina’s:
336

Deze blog bevat een affiliate link. Als je via deze link iets koopt, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Uiteraard betaal je daar zelf niets extra voor.

5 gedachten over “Boekenpraat: Gestrand (Sarah Goodwin)

  1. De plot spreekt me erg aan! Ik houd wel van dit soort verhalen. Wel jammer dat het einde een beetje teleurstellend is inderdaad.

    Geliked door 1 persoon

    1. Ja, daar had ik een probleempje mee ja. Met het aller-allerlaatste stukje. Je snapt wel met wat, denk ik, maar ja, dat is niet leuk om hier te verraden.

      Like

Reacties zijn gesloten.